TV vásárlása konyhai használatra

A 40 hüvelykes monitorokban napjaink legfejlettebb technológiája az LCD és a plazma. Az egyes technológiák kijelzőinek árai közel azonosak. A képernyők összehasonlíthatók színtelítettség, tartósság, kontraszt, feszültségigény stb. Szempontjából.
1. Kontraszt
A plazma monitorokban a sötét és a fekete területek megjelenítését úgy érik el, hogy csökkentik a panel bizonyos területeire áramló áramot. Ez a módszer nagy kontrasztú képet eredményez. A plazma monitorok kontrasztaránya akár 3000: 1 is lehet.
A folyadékkristályos kijelzők sötét foltokat eredményeznek a pixelhez juttatott energia növelésével. A legújabb technológiai fejlődés lehetővé teszi a kontrasztarány megközelítőleg 700: 1-t.
2. Színtelítettség
A plazma monitorok nagyon világosan reprodukálják a teljes színskálát. A kijelzők magas telítettségét az adja, hogy a panel minden cellája vörös, zöld és kék komponenseket tartalmaz. A plazmatechnika biztosítja a legpontosabb színvisszaadást.
A folyadékkristályos kijelzők kristálypolarizációs technológiát alkalmaznak, és a pixelmátrix kis mérete miatt a kép nagyon nagy tisztaságú és élénkebb. De alacsonyabbak, mint a plazmapanelek, amikor a jeleneteket nagy sebességgel kell váltani a változó képekkel.
3. Tartósság
Az LCD monitorok akár 75 000 órát is képesek működni. Valójában a folyadékkristályos kijelző hosszú élettartama határozza meg a lámpa élettartamát, amelynek következtében kép alakul ki a fény átalakulása után. A lámpa, ha nem működik, cserélhető.
A plazmapanel a ritka gázokat (neon, xenon, argon) érintő elektromos impulzus segítségével képet hoz létre. A gázok magjai idővel bomlanak, és ezek befolyásolják a kijelző hosszú élettartamát, amely körülbelül 30 000 óra.
4. A képernyő kiégése
A monitor kiválasztásakor figyelembe veendő tényező. Ebben a tekintetben az LCD monitorok felülmúlják a plazmatechnikát, mivel gyakorlatilag nem égnek ki. A plazma kijelzők bizonyos körülmények között 15 perc múlva égni kezdenek.
5. Energiafogyasztás
Az LCD-monitor fluoreszkáló lámpája kevesebb energiát fogyaszt, mint a plazmapanel celláinak elektródái.
Így miután tisztázta a technika alkalmazási körülményeit, nem nehéz eldönteni a kijelző választását.
A világítás minden helyiségben nagy jelentőséggel bír. Ez teremt különleges hangulatot, légkört a szobában. Megtalálhatja a megfelelő csillárt vagy lámpát mind a szokásos üzletben, mind az online áruházban. Mi a virtuális áruház előnye? Itt rengeteg opciót láthat rövid idő alatt. Vedd fel a méretet, színt, kivitelt - amit csak akarsz. Ugyanakkor rengeteg idejét spórolhatja meg azzal, ha értelmetlenül költözik egyik boltból a másikba.

TV vásárlása konyhai használatra
TV vásárlása konyhai használatra
TV vásárlása konyhai használatra
TV vásárlása konyhai használatra TV vásárlása konyhai használatra TV vásárlása konyhai használatraHome | Articles

November 26, 2022 21:23:18 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting