TV më të mirë LED të realitetit të sotëm

Kur zëvendësoni televizorë me përmasa të mëdha, lind problemi, çfarë është më mirë të zgjidhni - TV apo plazma më e mirë LED? Para se të zgjidhni vetë modelin, duhet të kuptoni ndryshimin në këto teknologji, për shembull, një TV konvencional krijon një imazh falë një tubi rrezesh, në të cilin elektronet formojnë një imazh. Por marrja e një imazhi rresht për pixel me 25 korniza për sekondë ka një numër problemesh si dridhja dhe rrezatimi. TV më të mirë LED tejkalojnë avantazhet e TV konvencional për sa i përket ndriçimit, kontrastit dhe këndit të shikimit, por së pari le të shohim tiparet e TV LCD. Një imazh shfaqet në të nën veprimin e një fushe elektrike në një shtresë kristalesh, ndërsa fusha krijon pika të ngjyrave të kuqe, të bardhë dhe të verdhë. Zonja e një TV kaq të mrekullueshëm mund të kënaqet duke parë programet e saj të preferuara ndërsa prodhuesi i bukës panasonic sd 2501 wts përgatit bukë të freskët aromatik për të gjithë familjen.
Imazhet e TV LCD kanë një gjeometri të shkëlqyeshme, ato janë më të mprehta, por kanë një kënd të vogël shikimi dhe imazhi është i vështirë për t'u parë nga ana, dhe kontrasti i tij është i ulët. Edhe pse dridhja është e ulët dhe nuk ka rrezatim të rrezikshëm. Paneli plazmatik funksionon kështu - midis syzeve ka një hapësirë ​​me gaz dhe me një rrjet elektrik, rryma e kthen gazin në plazmë, duke formuar vetë imazhin me shkëlqimin e elementeve. TV plazma mund të djegë panelin, pixelacioni është i dukshëm, dhe TV LCD kanë disavantazhe të tilla si shtypja gjysmëtone, problemet me kornizat fantazmë dhe transmetimin kompleks të lëvizjes. Por ne gjithashtu duhet të kujtojmë për TV-të LED më të mirë me panele LCD dhe me ndriçim LED, kjo teknologji ndryshon në ndriçimin e ekraneve me llambat LED. Ky parim në TV më të mirë LED eliminon çështjet e kontrastit dhe errësirës së paneleve të tjera. Gjithashtu, TV më i mirë LED konsumon më pak energji dhe ka një ekran LED me një diagonale prej disa metrash. Drita e pasme e një TV të tillë është e disponueshme në dy lloje, ndriçimi i pasmë dhe ndriçimi në skajet e ekranit, i cili jep cilësinë më të mirë të figurës. TV më i mirë LED ka ndriçim anësor, i cili jep një dizajn më të bukur dhe një trup shumë të hollë. Kur blini një TV, duhet t'i kushtoni vëmendje jo vetëm pajisjes së tij, por edhe prodhuesit, si dhe funksionimit normal të tij.

TV më të mirë LED të realitetit të sotëm
TV më të mirë LED të realitetit të sotëm
TV më të mirë LED të realitetit të sotëm
TV më të mirë LED të realitetit të sotëm TV më të mirë LED të realitetit të sotëm TV më të mirë LED të realitetit të sotëmHome | Articles

December 2, 2022 01:58:36 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting