TV dixhital

Në TV modern kabllor dhe satelitor, përdoren të njëjtat standarde PAL dhe SECAM, por në formë dixhitale dhe duke përdorur compression MPEG-2. Në shumicën e rasteve, televizioni dixhital është shumë më i mirë se ai tokësor, pasi cilësia e imazhit praktikisht nuk ndikohet nga ndërhyrjet. Por duhet të theksohet se disa inxhinierë të hidhërimit i kompresojnë sinjalet e transmetuara aq shumë sa që cilësia e kanalit satelitor ose kabllor bëhet më e keqe sesa kanali i marrë në antenën tokësore. Megjithëse kanalet e transmetuara në analog "të pastër" mbetën, ndoshta, vetëm në Moskë. Sinjalet shkojnë në rajone përmes satelitit, që do të thotë se ato janë të ngjeshura në MPEG2. Dallimi është se sistemi i transmetimit përdor kanale satelitore të ndara, kompresimi në të cilin nuk është aq i madh sa, për shembull, në NTV PLUS.

TV dixhital
TV dixhital
TV dixhital
TV dixhital TV dixhital TV dixhitalHome | Articles

December 2, 2022 02:49:45 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting