T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora

Mnogi od vas, zahvaljujući širokoj informativnoj i reklamnoj kampanji u medijima, znaju da je u Ukrajini od 2011. godine započeto i aktivno se nastavlja postavljanje digitalne zemaljske televizijske mreže u DVB-T2 standard za emitiranje. Analogni signal je i dalje dostupan za prijam, ali polako postaje stvar prošlosti i službeno će biti potpuno onemogućen do 2015. godine. U stvarnosti se " digitalizacija " etera provodi mnogo brže - većina nacionalnih domaćih televizijskih kanala već emitira svoje programe u " slici ", a neki su dostupni u HD formatu. Glavni problem brzog prijelaza naše zemlje na digitalno televizijsko emitiranje je nedostatak tunera za primanje digitalnog signala za većinu pretplatnika.
Televizor pripada trajnim kućanskim aparatima, stoga je, kada danas planiramo kupiti moderni televizor, sasvim logično obratiti pažnju na njegovu opremu, komunikacijske mogućnosti i mogućnost primanja TV signala u različitim formatima (ugrađeni tuner) s pričuva " za budućnost ".
Na našu sreću, proizvođači televizora prate promjene na tržištu i već nude široku paletu modela s ugrađenim DVB-T2 tunerima. Prije svega, ovo se tiče popularnih Samsung televizora, LG-a i drugih marki. Odabirom televizora možete vidjeti odgovarajuće oznake na mnogim novim proizvodima iz asortimana 2012. godine, naznačujući mogućnost primanja DVB-T2 signala ili pojasniti karakteristike svog omiljenog TV modela s ugrađenim DVB-T2 tunerom od naši menadžeri.
Jedno od najčešćih pitanja naših kupaca su pritužbe na nemogućnost primanja zemaljskih digitalnih TV signala izravno putem ugrađenog tunera.
Odgovor je jednostavan: monopolski operater zemaljskog digitalnog emitiranja - tvrtka " Zeonbud " kodira televizijski signal, pa će vam za gledanje televizije trebati dodatna oprema - set-top box dekoder DVB-T2 ili CAM-modul DVB -T2, koji nije nikakav, a računaju se na pokrivenost mreže " Zeonbud ".
Ova se prilika pojavljuje tunerima koji su službeno uvezeni i certificirani u Ukrajini uz pomoć posebnog ugrađenog softvera koji se tvornički " bljesne " u tunere i module. Takav monopol ima i prednosti - odsutnost krivotvorina i jednostavnost povezivanja.
Prva metoda primanja signala - uz pomoć set-top tunera - tradicionalnija je, ali istodobno skuplja, nezgodnija i glomaznija. Tuner zauzima zasebno mjesto, zahtijeva zasebnu utičnicu, kabelima se povezuje s televizorom, u našem je slučaju " vezan " za određenog operatera i, konačno, njime možete upravljati i zasebnim daljinskim upravljačem uz televizijski.
CAM (uvjetni pristupni modul) elektronička je pristupna kartica koja je instalirana u utor za CI (zajedničko sučelje) televizora i omogućuje vam primanje kodiranog signala operatora.
Međutim, ne zauzima zasebno mjesto, ne trebaju žice i utičnice, a svim se funkcijama može upravljati s jednog daljinskog upravljača. Uz to, po želji se u utor može lako umetnuti modul drugog operatera satelitske ili zemaljske digitalne televizije.
Većina modernih LCD i LED televizora i plazma panela opremljeni su CI utorima.
Valja napomenuti da danas u Ukrajini nedostaje CAM-modula " Zeonbud ", međutim, zbog dostupnosti analognog signala, savjetujemo vam da pričekate i ne žurite s kupnjom konzole, uzimajući u obzir prednosti modul. Danas područje pokrivanja digitalne zemaljske televizijske mreže pokriva oko 95% teritorija naše zemlje i nudi gledateljima 28 besplatnih TV kanala, čiji će se popis operatora uskoro proširiti na 32.

T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora
T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora
T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora
T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizora T2 digitalna zemaljska televizija u Ukrajini. Odabir televizoraHome | Articles

December 5, 2022 19:37:24 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting