T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja

Mnogi od vas, zahvaljujoč obsežni informativni in oglaševalski kampanji v medijih, vedo, da se je v Ukrajini od leta 2011 začela uvajati digitalna prizemna televizijska mreža v oddajnem standardu DVB-T2 in se še nadaljuje. Analogni signal je še vedno na voljo za sprejem, a počasi postaja preteklost in bo do leta 2015 uradno popolnoma onemogočen. V resnici se " digitalizacija " etra izvede veliko hitreje - večina nacionalnih domačih televizijskih programov že oddaja svoje programe v " sliki ", nekateri pa so na voljo v HD-formatu. Glavna težava hitrega prehoda naše države na digitalno televizijsko oddajanje je pomanjkanje sprejemnikov za sprejem digitalnega signala za večino naročnikov.
Televizor spada med trajne gospodinjske aparate, zato je pri današnjem nakupu sodobnega televizorja povsem logično, da smo pozorni na njegovo opremo, komunikacijske zmogljivosti in zmožnost sprejemanja televizijskega signala v različnih oblikah (vgrajeni sprejemnik) z rezerva " za prihodnost ".
Na našo srečo proizvajalci televizorjev spremljajo spremembe na trgu in že ponujajo široko paleto modelov z vgrajenimi sprejemniki DVB-T2. Najprej gre za priljubljene televizorje Samsung, LG in druge blagovne znamke. Če izberete televizor, si lahko ogledate ustrezne oznake na številnih novih izdelkih modela 2012, ki kažejo možnost prejema signala DVB-T2 ali pojasnite značilnosti svojega najljubšega modela televizorja z vgrajenim sprejemnikom DVB-T2 iz naši menedžerji.
Eno najpogostejših vprašanj naših strank so pritožbe glede nezmožnosti sprejemanja prizemnih digitalnih televizijskih signalov neposredno prek vgrajenega sprejemnika.
Odgovor je preprost: monopolni operater prizemne digitalne radiodifuzije - podjetje " Zeonbud " kodira televizijski signal, zato boste za gledanje televizije potrebovali dodatno opremo - dekoder set-top box DVB-T2 ali modul CAM DVB -T2, ki ni noben, in se izračunajo glede na pokritost omrežja " Zeonbud ".
Ta priložnost se pojavi za tunerji uradno uvožene in certificiranih v Ukrajini s pomočjo posebnega firmware, ki je " trenutek " v sprejemniki in modulov v tovarni. Takšen monopol ima tudi prednosti - odsotnost ponaredkov in enostavnost povezave.
Prvi način sprejemanja signala - s pomočjo sprejemnika set-top box - je bolj tradicionalen, a hkrati dražji, neprijeten in okoren. Uglaševalec zavzame ločeno mesto, zahteva ločeno vtičnico, s televizorjem se poveže s kabli, je v našem primeru " vezan " na določenega operaterja in na koncu ga lahko poleg televizijskega upravljate tudi z ločenim daljinskim upravljalnikom.
CAM (modul pogojnega dostopa) je elektronska dostopna kartica, ki je nameščena v reži CI (Common Interface) na televizorju in omogoča tudi sprejem kodiranega operaterskega signala.
Vendar ne zavzame ločenega mesta, ne zahteva žic in vtičnic, vse funkcije pa je mogoče upravljati z enim daljinskim upravljalnikom. Poleg tega lahko po želji v režo enostavno vstavite modul drugega operaterja satelitske ali prizemne digitalne televizije.
Večina sodobnih LCD in LED televizorjev in plazemskih plošč je opremljena z režami CI.
Treba je opozoriti, da danes v Ukrajini primanjkuje CAM-modulov " Zeonbud ", vendar zaradi razpoložljivosti analognega signala svetujemo, da počakate in ne hitite z nakupom konzole, ob upoštevanju prednosti modul. Danes območje pokritosti digitalne prizemne televizijske mreže pokriva približno 95% ozemlja naše države in gledalcem ponuja 28 brezplačnih TV-kanalov, katerih seznam operater obljublja, da se bo kmalu razširil na 32.

T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja
T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja
T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja
T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorja T2 digitalna prizemna televizija v Ukrajini. Izbira televizorjaHome | Articles

December 5, 2022 02:46:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting