T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása

Sokan közületek, a médiában folytatott nagyszabású tájékoztató és reklámkampánynak köszönhetően, tudják, hogy Ukrajnában 2011 óta megkezdődött és aktívan folytatódik a földfelszíni digitális televíziós hálózat kiépítése a DVB-T2 műsorszórási szabványban. Az analóg jel továbbra is elérhető vételre, de lassan a múlté válik, és 2015-ig hivatalosan teljesen le lesz tiltva. A valóságban az éter " digitalizálása " sokkal gyorsabban megy végbe - a legtöbb hazai hazai televíziós csatorna már " ábrán " sugározza programjait , és néhány HD formátumban is elérhető. Hazánk digitális televíziós műsorszolgáltatásra történő gyors átmenetének fő problémája az előfizetők többsége számára a digitális jel vételéhez szükséges tunerek hiánya.
A tévék tartós háztartási készülékekhez tartoznak, ezért amikor egy modern tévét vásárolunk ma, logikus, ha odafigyelünk annak felszerelésére, kommunikációs képességeire és arra, hogy különféle formátumú (beépített tuner) TV-jeleket fogadjunk tartalék " a jövőre nézve ".
Boldogságunkra a TV-gyártók követik a piaci változásokat, és máris beépített DVB-T2 tunerrel rendelkező modellek széles választékát kínálják. Először is ez a népszerű Samsung tévékre, az LG-re és más márkákra vonatkozik. A tévét választva láthatja a 2012-es modellválaszték számos új termékének megfelelő jelölését, jelezve a DVB-T2 jel vételének lehetőségét, vagy tisztázhatja kedvenc TV-készülékének jellemzőit egy beépített DVB-T2 tunerrel. menedzsereink.
Az ügyfelek egyik leggyakoribb kérdése az a panasz, hogy a földi digitális TV-jeleket nem lehet közvetlenül a beépített tuneren keresztül fogadni.
A válasz egyszerű: a földfelszíni digitális műsorszolgáltatás monopólium-üzemeltetője - a " Zeonbud " cég kódolja a televíziós jelet, így a tévézéshez további berendezésekre - DVB-T2 set-top box dekóderre vagy a CAM-modul DVB-re - lesz szükség. -T2, ami nem olyan, és a " Zeonbud " hálózati lefedettségre számítanak .
Ez a lehetőség az Ukrajnában hivatalosan behozott és tanúsított tunerek számára jelenik meg egy speciális firmware segítségével, amelyet a gyárban tunerekbe és modulokba „ villantanak be ” . Az ilyen monopóliumnak vannak előnyei is - a hamisítás hiánya és a könnyű csatlakozás.
A jel vételének első módja - set-top box tuner segítségével - hagyományosabb, ugyanakkor drágább, kényelmetlenebb és nehézkesebb. A tuner vesz egy külön helyet igényel külön kimeneti összeköti a TV-kábel, a „ kötött ” a mi esetünkben egy bizonyos szolgáltatóhoz, és végül, akkor az ellenőrzés azt egy külön távirányító mellett a televízió egy.
A CAM (feltételes hozzáférési modul) egy elektronikus hozzáférési kártya, amely a TV CI (Common Interface) nyílásába van telepítve, és kódolt kezelői jel vételét is lehetővé teszi.
Ez azonban nem foglal el külön helyet, nem igényel vezetékeket és aljzatokat, és minden funkció egy távirányítóról vezérelhető. Ezenkívül, ha szükséges, a műholdas vagy földi digitális televízió másik üzemeltetőjének modulja könnyen beilleszthető a résbe.
A legtöbb modern LCD és LED TV és plazma panel CI foglalattal rendelkezik.
Meg kell jegyezni, hogy Ukrajnában ma hiány van a " Zeonbud " CAM-modulokból , azonban az analóg jel elérhetősége miatt azt javasoljuk, hogy várjon, és ne rohanjon a konzol megvásárlásához, figyelembe véve a a modul. Ma a digitális földfelszíni televíziós hálózat lefedettségi területe hazánk területének mintegy 95% -át lefedi, és 28 ingyenes tévécsatornát kínál a nézőknek, amelyek listája az üzemeltető ígérete szerint hamarosan 32-re bővül.

T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása
T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása
T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása
T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztása T2 digitális földi televízió Ukrajnában. TV kiválasztásaHome | Articles

November 29, 2022 13:17:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting