T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор

Мнозина от вас, благодарение на широкомащабна информационна и рекламна кампания в медиите, знаят, че в Украйна от 2011 г. е започнало и продължава активно разгръщането на цифрова наземна телевизионна мрежа в стандарта за излъчване DVB-T2. Аналоговият сигнал все още е достъпен за приемане, но бавно се превръща в минало и ще бъде официално напълно деактивиран до 2015 г. В действителност „ цифровизацията “ на етер се извършва много по-бързо - повечето национални национални телевизионни канали вече излъчват своите програми във „ фигурата “, а някои се предлагат в HD формат. Основният проблем на бързия преход на страната ни към цифрово телевизионно излъчване е липсата на тунери за приемане на цифров сигнал за по-голямата част от абонатите.
Телевизорът принадлежи към трайните домакински уреди, следователно, когато планирате да закупите модерен телевизор днес, е съвсем логично да обърнете внимание на неговото оборудване, комуникационни възможности и способността да приема телевизионен сигнал в различни формати (вграден тунер) резерв „ за бъдещето “.
За наше щастие производителите на телевизори следят промените на пазара и вече предлагат широка гама от модели с вградени DVB-T2 тунери. На първо място, това се отнася до популярните телевизори Samsung, LG и други марки. Избирайки телевизор, можете да видите съответните маркировки на много нови продукти от моделната гама от 2012 г., указващи възможността за получаване на сигнал DVB-T2 или да изясните характеристиките на любимия си модел телевизор с вграден DVB-T2 тунер от нашите мениджъри.
Един от най-често задаваните въпроси от нашите клиенти е оплакванията относно невъзможността да получават наземни цифрови телевизионни сигнали директно чрез вградения тунер.
Отговорът е прост: монополният оператор на наземно цифрово излъчване - компанията " Zeonbud " кодира телевизионния сигнал, така че за да гледате телевизия, ще ви е необходимо допълнително оборудване - декодер декодер DVB-T2 или CAM-модул DVB -T2, който не е никакъв, и се изчисляват на покритие на мрежата " Zeonbud ".
Тази възможност се появява за тунери, официално внесени и сертифицирани в Украйна с помощта на специален фърмуер, който е „ мига “ в тунери и модули в завода. Такъв монопол има и предимства - липсата на фалшификат и лекота на свързване.
Първият метод за получаване на сигнал - с помощта на тунер за декодер - е по-традиционен, но в същото време по-скъп, неудобен и тромав. Тунерът заема отделно място, изисква отделен контакт, свързва се с телевизора с кабели, в нашия случай е „ обвързан “ с определен оператор и накрая можете да го управлявате с отделно дистанционно управление в допълнение към телевизионното.
CAM (Модул за условен достъп) е електронна карта за достъп, която е инсталирана в слота CI (Common Interface) на телевизора и ви позволява също да получавате кодиран сигнал на оператора.
Той обаче не заема отделно място, не изисква проводници и контакти и всички функции могат да се управляват от едно дистанционно управление. Освен това при желание в слота може лесно да се вмъкне модул от друг оператор на сателитна или наземна цифрова телевизия.
Повечето модерни LCD и LED телевизори и плазмени панели са оборудвани с CI слотове.
Трябва да се отбележи, че днес в Украйна има недостиг на CAM-модули " Zeonbud ", но поради наличието на аналогов сигнал ви съветваме да изчакате и да не бързате да купувате конзолата, като се вземат предвид предимствата на модула. Днес зоната на покритие на цифровата наземна телевизионна мрежа покрива около 95% от територията на нашата страна и предлага на зрителите 28 безплатни телевизионни канала, списъкът на които операторът обещава скоро да се разшири до 32.

T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор
T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор
T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор
T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизор T2 цифрова наземна телевизия в Украйна. Избор на телевизорHome | Articles

November 27, 2022 03:33:20 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting