Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač

Usisavači postoje u mnogo različitih vrsta, ali svi su dizajnirani za jedno, kako bi održali naš dom čistim. Postoje oni koji dobro rade svoj posao i jeftini su, a postoje oni s višom cijenom.
Postoje usisavači koji se nazivaju ciklonski usisavači. Pojavili su se ne tako davno, ali već su uspjeli steći popularnost i poštovanje. U mnogim trgovinama, kad se ovim usisavačima približimo izlogu, ne možemo prodavače pitati kako rade, pa shvatimo kako oni sami rade.
Prvo razgovarajmo o stvaranju ovog usisavača.
Osnivač principa rada ciklonskih usisavača je James Dyson. 1986. godine tvrtka je objavila prvi usisavač koristeći ovu tehnologiju. Nešto kasnije, izumitelj James prodao je svoj patent za ciklonski usisavač i 1993. godine objavio svoj prvi usisavač poznat kao Dayson DC01.
Danas gotovo svaka tvrtka proizvodi usisavače ove vrste, kao i usisavače s aquafilterom.
Sada morate shvatiti kako funkcionira ciklonski usisavač.
Najvjerojatnije je James Dyson bio vrlo dobar fizičar, budući da se princip skupljanja nečistoće temelji samo na zakonu centrifugalne sile.
Sam ciklonski usisavač ima dvije komore: vanjsku i unutarnju. Kad zrak uđe u sakupljač prašine, on se velikom brzinom počinje kretati duž posebne spirale, zahvaljujući tome diže se prema gore. Zahvaljujući fizičkoj sili, na kojoj se temelji rad usisavača, prašina se dijeli na male i velike, a nakon toga se raspoređuje: velika - vanjska komora i mala - zidovi unutarnje komore. Nakon toga, već čisti zrak izlazi kroz nekoliko filtera.
Sam usisavač izrađen je od plastike, ne boji se vode, a prilikom njegove upotrebe nisu potrebni zamjenjivi elementi.
Shvatimo sada prednosti i nedostatke ciklonskih usisavača.
Prvo, o meritumu.
Vrlo dobra prednost ciklonskih usisavača je njegova težina i dimenzije. Te su jedinice prilično lagane i kompaktne. Ako kupite ovaj usisavač, možete značajno uštedjeti prostor i energiju osobe koja čisti.
Ne trebaju nikakve zamjenske vrećice, tako da ćete uštedjeti na kupnji zamjenskih vrećica.
Ciklonski usisavači ispunjeni prašinom ne gube svoju snagu.
Usisavač također možete lako oprati i osušiti.
Također je vrijedno spomenuti nedostatke ciklonskih usisavača.
Prvo, nakon usisavanja morat ćete ukloniti prašinu nakupljenu u spremniku za prašinu.
Ovi usisavači vrlo su bučni i zahtijevaju puno energije.

Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač
Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač
Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač
Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavač Suvremeni i učinkoviti ciklonski usisavačHome | Articles

December 3, 2022 13:34:26 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting