Standardet dhe sistemet e transmetimit

Standardi i transmetimit televiziv zakonisht quhet bashkësia e numrit të linjave të zbërthimit të kornizës, frekuenca e ndryshimit të kornizave ose fushave dhe prania e ndërthurjes. Për disa dekada, tre standarde të ndërthurura kanë dominuar botën:
625 linja, 50 fusha për sekondë në Evropë (PAL)
525 linja, 59,94 fusha për sekondë në Amerikë dhe Japoni (NTSC)
625 linja, 50 fusha për sekondë në Francë, Rusi, Kinë dhe disa vende të Lindjes së Mesme (SECAM)
Tani ata po zëvendësohen nga televizione me definicion të lartë (HDTV). Ekzistojnë dy standarde, ato mund të jenë të ndërthurura (i - ndërthur) ose progresive (p - progresive) dhe 24, 25, ose 30 korniza për sekondë.
720 / 50i; 60i; 30p; 25p; 24p
1080 / 50i; 60i; 30p; 25p; 24p
Një sistem televiziv kuptohet si një metodë e kodimit të informacionit me ngjyra. Ekzistojnë tre sisteme (sipas renditjes së zhvillimit):
NTSC
PAL
SECAM
Televizioni tokësor është një sistem për transmetimin e një sinjali televiziv tek konsumatori duke përdorur infrastrukturën e kullave dhe transmetuesve televizivë në intervalin 47-862 MHz. Për të marrë sinjalin përdoret një antenë e brendshme ose e jashtme.

Standardet dhe sistemet e transmetimit
Standardet dhe sistemet e transmetimit
Standardet dhe sistemet e transmetimit
Standardet dhe sistemet e transmetimit Standardet dhe sistemet e transmetimit Standardet dhe sistemet e transmetimitHome | Articles

December 6, 2022 15:34:16 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting