Spreman za HDTV?

Ako ste bili u trgovini elektronikom u posljednjih godinu dana, vjerojatno ste već primijetili naljepnice "HDTV READY" na televizorima . Međutim, ova kratica uopće ne znači da će televizor prikazivati ​​HDTV. Većina televizora koji su trenutno u prodaji (ljeto 2006.) zapravo mogu primati televizijski signal visoke razlučivosti i ... komprimirati ga na uobičajenu razlučivost 720 x 576 piksela.
Istinski HDTV funkcionirat će samo na televizorima s " izvornom " razlučivošću 1920 * 1080. Ali takvi televizori koštaju najmanje 2-3 tisuće dolara. Uz to, do sada uopće nisu bili u Rusiji. Tek u srpnju 2006. godine označio sam Acer i Philips LCD televizore u trgovačkom lancu KEY u Sankt Peterburgu. Trošak televizora Acer iznosio je oko 2500 dolara.
Stoga, ako je vaš proračun ograničen, preporučujem da obratite pažnju na LCD televizore rezolucije 1280 x 720 koji koštaju oko 1000 USD.
Također možete vidjeti monitore velike dijagonale koji koštaju oko 300 USD.
Oprema dizajnirana za HDTV košta više od uobičajene opreme, ali ne puno.
HDTV-ovi su podijeljeni u dvije skupine: HDTV nadogradivi i HDTV ugrađeni. Prva skupina može prikazivati ​​HD programe samo pomoću vanjskog HDTV prijamnika, koji košta oko 700 USD. HDTV Ugrađeni televizori mogu prikazivati ​​HDTV kanale bez dodatne opreme. Ovdje treba napomenuti da bi trebao instalirati ugrađeni prijemnik (tj. Prijemnik) za primanje HDTV signala zemaljske televizije. Trenutno HDTV možete loviti samo putem bežične antene u SAD-u, Francuskoj i Engleskoj. U Rusiji HDTV možete gledati samo satelitske HDTV kanale. Otvaranje kabelskih kanala je samo u planu. Stoga je kupnja HDTV ugrađenog televizora krajnje nerazumno. Radi cjelovitosti valja napomenuti da se od lipnja 2004. u Sjedinjenim Državama prodaju samo televizori s ugrađenim tunerima.

Spreman za HDTV?
Spreman za HDTV?
Spreman za HDTV?
Spreman za HDTV? Spreman za HDTV? Spreman za HDTV?Home | Articles

December 8, 2022 02:23:58 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting