Si të zgjidhni një printer

Zgjedhja dhe blerja e një printeri është si të kërkoni një model të përshtatshëm makine në kuptimin që e blini atë jo për të dekoruar brendësinë, por do t'ju duhet ta " ngisni " atë. Quiteshtë mjaft e vështirë për një person të zakonshëm të gjejë modelin e duhur, është e nevojshme që së pari të studiohen karakteristikat teknike të printerëve që ofrohen nga furnizuesit sot. Dhe zgjedhja e pajisjeve të shtypjes është kaq e madhe dhe e larmishme! Në këtë material, ne do të ndihmojmë t'i përgjigjemi pyetjes se si të zgjidhni një printer? Si të zgjidhni printerin e duhur dhe të theksoni specifikimet teknike, bazuar në të cilat do të bëni zgjedhjen tuaj.
Së pari ju duhet të bëni një listë të detyrave që planifikoni të zgjidhni me ndihmën e një blerjeje të re. Analizoni nevojat e zyrës suaj bazuar në karakteristikat e printerëve të ndryshëm: performanca, kostoja e materialeve të konsumit, çmimi i vetë pajisjes. Pas kësaj, do të keni një ide më të qartë se cilin printer duhet të zgjidhni për shtëpinë dhe cilin për zyrën.
lloji i instalimit
Sipas llojit të instalimit, të gjithë printerët mund të ndahen në tre lloje:
vendndodhja e dyshemesë
vendndodhja në tryezë
i lëvizshëm
Vendosja në dysheme kërkon pajisje veçanërisht të mëdha që përpunojnë një sasi të konsiderueshme dokumentesh. Më shpesh këto janë pajisje shumëfunksionale me dimensione dhe peshë të konsiderueshme, të cilat instalohen në zyra ose shtypshkronja dhe janë të ngarkuara me një sasi të madhe pune. Printerët në tryezë përdoren në zyra të vogla ose në shtëpi për punë stacionare. Ato portabël përdoren kryesisht për shtypjen e fotografive në udhëtimet e biznesit, ato janë të lehta dhe me përmasa të vogla.
Printerët gjithashtu ndryshojnë në mënyrë dramatike për sa i përket aftësive. Nga printerët e zakonshëm me një funksion shtypi, të lirë dhe praktik për zgjidhjen e detyrave të vogla dhe të thjeshta të një mini-zyre në shtëpi, te pajisjet shumëfunksionale që kombinojnë disa aftësi të ndryshme të pajisjeve individuale të një printeri, skaneri, fotokopjuesi, faksi. Nëse keni nevojë për pajisje për një shtypshkronjë, ju lutemi kontaktoni Ural-Minolta!
Pajisjet shumëfunksionale
Natyrisht, çmimi i pajisjeve të tilla inteligjente është shumë më i lartë se ai i printerëve të thjeshtë në shtëpi.
Pajisjet shumëfunksionale (MFP) përshtaten lehtësisht në çdo rrjet kompjuterik dhe sistemin më të ndërlikuar të menaxhimit të dokumenteve.
Dhe sa përparësi ka shumëfunksionaliteti - një pajisje përdor hapësirë ​​më ekonomikisht se pesë ose gjashtë printerë. Dhe çmimi i një " makine me shumë armë " është më e ulët se një set i plotë i fotokopjuesit-skaner-fotokopjuesit. MFP-të janë më të lehta për tu instaluar dhe konfiguruar - mund të kaloni me një drejtues dhe një kabllo ndërfaqeje në vend të shumë të ndryshme.
Jeta dhe performanca e printerit
Një parametër shumë i rëndësishëm. Makineritë modeste të zyrave në shtëpi janë të afta të përpunojnë deri në 10,000 faqe në muaj. Këto përfshijnë printera me bojë dhe lazer. Më të njohurit janë printerët e vegjël të zyrës me aftësi printimi që variojnë nga 10,000 në 50,000 kopje në muaj. MFP-të në zyrat e mesme mund të përpunojnë deri në 100 mijë faqe, madje edhe për zyrat më të mëdha, pajisjet e shtypjes zakonisht konkurrojnë me shtypshkronjat.
Për performancë, zgjidhni një pajisje bazuar në ngarkesën e punës së zyrës suaj. Për një printer në shtëpi, ky tregues nuk është aq i rëndësishëm, por për një printer mesatar, është tashmë e nevojshme të jesh në gjendje të marrësh deri në 30 faqe në minutë të materialit të përpunuar, kërkesat për pajisjet me performancë të lartë janë mjaft të larta deri në 40 faqe në minutë.
Teknologjia e shtypjes
Le të kuptojmë teknologjinë e shtypjes së printerëve modernë. Ju mund të merrni printime me cilësi shumë të lartë në një MFP ose printer me teknologji lazer. Cilësia sigurohet nga shtypja elektrografike, por kostoja e një pajisjeje të tillë është e lartë. Sidoqoftë, ajo kompensohet në procesin e punës nga kostoja e ulët e shtypjes.
Printerët me bojë janë shumë më tërheqës në çmim dhe janë jashtëzakonisht të popullarizuar. Ata përdorin shtypjen piezoelektrike ose termike me bojë. Për sa i përket cilësisë së printimit, dokumentet nuk janë inferiore ndaj dokumenteve lazer nëse ato bëhen në letër fotografike. Në kohën e blerjes së një printeri të tillë, ju lutemi vini re se kostoja e shtypjes së një dokumenti në këtë rast është e lartë. Arsyeja për këtë është kostoja e lartë e fishekëve me bojë dhe veçoria e kësaj pajisjeje, e cila kërkon punë të vazhdueshme të vazhdueshme për të shmangur tharjen e bojës. Përveç kësaj, kohëzgjatja e shtypjes në një printer me bojë është më e gjatë dhe kjo pronë e tyre i bën ata më shumë të ngjarë të përdoren në shtëpi. Merrni parasysh këto këshilla kur zgjidhni një printer me bojë.
Si funksionon printeri
Si funksionon secili lloj i pajisjes? Në printerët me lazer, rrezja formon një imazh në një tambur fotosensitiv. Dhe vetëm atëherë kjo imazh transferohet në një fletë letre duke përdorur bojë pluhuri. Rul nxehet dhe shkrin grimcat e pluhurit për të formuar tekst ose grafikë. Boja mund të jetë me ngjyra të ndryshme, dhe numri i fishekëve gjithashtu rritet në përputhje me rrethanat. Fisheku mban një toner. Parimi i funksionimit të printerëve LED është shumë i ngjashëm me atë të përshkruar më sipër, por një varg LED kërkon më pak kosto prodhimi sesa një lazer, gjë që reflektohet në çmimin e printerit.
Në printerët me bojë, matrica e kokës së printimit fut bojën në letër. Diafragma e kristalit piezo formon një pikë boje. Kur aplikohet energji elektrike, kristali piezoelektrik përkulet dhe shtyp mbi diafragmë, duke shtyrë rënien nga hunda. Kjo teknologji e bëri të famshme ndërmarrjen e printerëve me famë botërore Epson. Pajisjet e kësaj kompanie janë të famshme për qëndrueshmërinë e tyre të mahnitshme.
Në printerët e lartësimit, boja nxehet nga një fuser dhe avullohet në një fletë letre. Koha e gjatë e shtypjes së këtyre printerëve është për shkak të faktit se secila ngjyrë përpunohet me radhë dhe vetëm atëherë aplikohet një shtresë mbrojtëse.
Në printerët me bojë të ngurtë, boja së pari shkrihet në një enë dhe më pas futet në kokën e printimit dhe pastaj mbi një fletë letre.
Numri i fishekëve është i ndryshëm për modele të ndryshme të printerit. Badshtë keq kur ka vetëm një fishek si për të zezën dhe të bardhën ashtu edhe për ngjyrën, një nga ngjyrat mbaron dhe ju duhet të ndryshoni të gjithë fishekun.
Për të shmangur personalizimin e printimit duke përdorur një kompjuter, zgjidhni një printer me një tastierë prekëse në panelin e shasisë, si dhe një panel LCD ose ekran për informacionin gjatë fluturimit.
Si dhe sa letër futet në printer? Printerët shtëpiakë me kosto të ulët kanë një sirtar ushqimi letre që mund të mbajë deri në 150 fletë. Pajisjet për zyrat e mesme janë të afta të pranojnë deri në 500 fletë, për ato të mëdha 1000 e më shumë. MFP-të modulare zakonisht janë të pajisura me tabaka të shumta dhe aftësitë zgjerohen në 8,700 fletë. Makineri të tilla serioze shpesh janë të pajisura me një ushqyes automatik të dokumenteve për origjinalët gjatë procesit të skanimit. Thjesht duhet të vendosni një pirg fletësh, dhe pajisja vetë kopjon së pari një dhe pastaj anën tjetër të fletës, duke e kthyer atë vetë.
Merrni parasysh prirjen e printerëve për të bërë zhurmë gjatë punës. Sa më i fuqishëm të jetë printeri, aq më shumë zhurmë prodhon.
A është qëllimi juaj të printoni foto në një printer? Bleni një printer me aftësinë për të shtypur në letër fotografike, mënyra e vetme që do të arrini printim me cilësi të lartë. Sa i përket dendësisë së letrës për printerët, vlera e saj maksimale është 1190.0 g / m2.
Si lidhen printerët?
Në ndërmarrjet dhe institucionet e mëdha, specialistët lidhin MFP me disa kompjuterë në të njëjtën kohë, duke organizuar kështu hyrjen falas të punonjësve në pajisjen për shtypjen e dokumenteve. Për këtë qëllim, përdoret protokolli HTTP. Procedura standarde e konfigurimit zhvillohet nga një shfletues i rregullt i Internetit.
Dhe printerët e fotografive nuk kanë më nevojë të konfigurohen duke përdorur një kompjuter. Ata janë në gjendje të bëjnë printime së bashku vetëm me një aparat fotografik. Për redaktimin e fotografive dhe shikimin e fotove, këta printerë janë të pajisur me një ekran me ngjyra.
Çështja e zgjedhjes së sistemeve operative kompjuterike për funksionimin normal të tandemit printer-kompjuter nuk është e rëndësishme në kohën tonë. Një kompjuter mund të pajiset me çdo OS dhe kur zgjidhni një printer, shkruani të dhënat mbi sasinë e RAM dhe llojin e procesorit tuaj në një fletë letre. Printerët kanë RAM-in e tyre. Ai ruan të dhëna për përpunimin e imazhit, dhe me rezolucion të lartë sasia e kësaj memorie është shumë e rëndësishme.
Me një ngarkesë të lartë të printerit, frekuenca e procesorit të tij është e rëndësishme; në frekuenca më të larta, radha e printimit kalon më shpejt.
Aksesorët dhe materialet e konsumit
Pronarët e printerëve duhet të kujtojnë thëniet e Exupery se ne jemi përgjegjës për ata që i kemi zbutur. Për ta parafrazuar këtë, nëse keni blerë një printer, do të duhet të kujdeseni për të gjatë gjithë kohës. Dhe ky shqetësim do të konsistojë në mbajtjen e tij në gjendje pune duke zëvendësuar pjesët përbërëse dhe blerjen e materialeve të konsumit.
Një shembull i mrekullueshëm është një daulle fotografike si pjesë që kërkon zëvendësim pasi të jetë shteruar jeta e shërbimit. Kjo pajisje transferon imazhin në një fletë letre. Dhe në printerët me lazer dhe LED, ai zhvillon burimin e tij me shtypje mjaft të shpejtë. Nëse daulle fotografike është vendosur brenda fishekut, siç është bërë në MFP dhe printera të thjeshtë, atëherë jeta e saj e shërbimit rritet.
Burimi i pluhurit magnetik në një printer lazer gjithashtu ka kornizën e tij - një zhvillues, domethënë ky pluhur, mund të zgjasë deri në rreth 600,000 faqe. Burimi i tonerit është edhe më i vogël - zgjat vetëm për pesë mijë faqe në printerë personalë, deri në tridhjetë mijë kopje në pajisje prodhuese të mëdha. Burime pak më të larta të fishekëve të tonerit me ngjyra - deri në pesëdhjetë mijë, dhe fishekëve të tonerit bardh e zi - deri në njëqind mijë faqe. Kushtojini vëmendje faktit që në një nivel të konsiderueshëm çmimi të printerëve me bojë, burimi i fishekëve të tyre të bojës është shumë modest. Equalshtë e barabartë me treqind faqe.
Cilin ndërfaqe të përdoret?
Me ndihmën e cilës ndërfaqe për të lidhur printerin tuaj të ri me një kompjuter, vendosni jo pas blerjes, por deri në atë moment të lumtur kur një pajisje krejt e re do të zbukurojë zyrën tuaj. Le të përpiqemi të kuptojmë bollëkun e shpikjeve njerëzore në fushën e transferimit të të dhënave nga një procesor në një pajisje periferike. Ka ndërfaqe me tela dhe pa tel. Këto të fundit, natyrisht, janë më të përshtatshme në të gjitha aspektet, dhe njerëzimi lëviz në shpikjet e tij, duke u larguar nga nevoja për t'u kapur telat nën këmbët e tyre. Përsëri, ne theksojmë se gjithçka përcaktohet nga çmimi, dhe ju vendosni se cilën ndërfaqe do të zgjidhni:
Ethernet është një ndërfaqe me tela, një kabllo RJ-45 lidhet me një printer ose MFP. Problemi qëndron në telat nën këmbë dhe nevojën për të ri-fiksuar kabllon në një lidhës të ri, me kusht që dikush të bjerë, duke e kapur atë. Grumbulloni lidhësit dhe blini një mjet shtypës.
LPT është një ndërfaqe paralele shumë e njohur për transferimin e të dhënave nga një kompjuter në një printer, por ajo po zhduket në ditët e sotme. Karakterizohet nga një shpejtësi e ulët dhe po jeton ngadalë në ditët e saj.
USB - meqenëse është ndërfaqja më e popullarizuar dhe më e përhapur sot - ne rekomandojmë të qëndroni në të. Çdo kompjuter modern ka disa porta USB. Prandaj, nuk duhet të ketë probleme me ndërrimin e blerjes tuaj.
FireWire - kjo është një ndërfaqe serike, dhe jo vetëm në këtë ndryshon nga LPT. Shpejtësia e kësaj lidhje është shumë më e lartë dhe është rreth 400 Mbps.
Bluetooth është një ndërfaqe jashtëzakonisht e përshtatshme wireless. Pajtohem, është një kënaqësi të ndërroni printerin pa tela të shtrirë në dysheme.
Wi-Fi është një version modern i komunikimit pa tel. Përdoret në firmat dhe organizatat e mëdha për të ndërtuar rrjete pa tela. I përshtatshëm dhe i sigurt, ju lejon të harroni telat.
IRDA - port infra të kuq. Ka një shpejtësi të ulët transferimi të të dhënave, por përdoret për ndërrimin e pothuajse çdo pajisje të pajisur me një ndërfaqe të ngjashme rrezatimi infra të kuqe.
Aftësitë faksimile
Prodhuesit e pajisjeve shumëfunksionale kanë punuar shumë për të zgjeruar aftësitë e pajisjeve më të fundit dhe ne kemi mundësinë të përfitojmë nga kjo gamë e gjerë. A tingëllon si një përrallë për të kopjuar, skanuar, dërguar dhe marrë fakse dhe në të njëjtën kohë të flasësh në telefon pa një marrës? Por këto mundësi kanë qenë prej kohësh në dispozicion për të gjithë!
Ndër aftësitë e MFP janë të gjitha avantazhet e një telefoni të plotë, për më tepër, disa nga këto makina inteligjente janë të pajisura me një celular pa tel. Prandaj, ju mund, duke ndjekur shembullin e Julius Caesar, të përballeni me disa detyra në të njëjtën kohë - përgjigjja e një thirrjeje, kopjimi i imazheve dhe pirja e kafesë. Nëse altoparlanti është i përfshirë në MFP tuaj, atëherë biseda pa duar nuk është problem për ju. Një përgjigje automatike do të marrë përsipër funksionin e trajtimit të thirrjeve të klientëve nëse nuk jeni në punë.
Nëse konfiguroni programatikisht kompjuterin tuaj për të përdorur faksin e integruar të MFP, do të përjetoni kursime të konsiderueshme në kostot e letrës.
Aftësitë e skanimit MFP
Këto pajisje shumëfunksionale magjike gjithashtu mund të shndërrohen në një skanues ngjyrash. Skanuesit e integruar në MFP janë të ndarë në dy lloje - flatbed dhe broaching. Të parat janë krijuar për të skanuar dokumente individuale. Duke vendosur fletën në xhamin e skanerit, ju lexoni informacionin nga dokumenti juaj me cilësi të lartë. Nëse e provoni, mund ta bëni me një libër. Por një skanues broçkimi nuk do t'ju lejojë të punoni me një faqe libri nëse nuk e keni shqyer më parë. Ky lloj skaneri është krijuar për të kryer detyra shumë të ndryshme. Nëse fotografia ose posteri juaj janë të mëdhenj - një printer me shumë funksione me një format të gjerë me një skaner transmetues është vetëm për nevojat tuaja. Shtë i aftë të dixhitalizojë postera dhe kalendarë të formatit të madh, shenja, fotografi dhe njoftime. Kur zgjidhni një MFP, kushtojini vëmendje kësaj.
Prodhuesit e MFP nuk do të kishin qenë udhëheqësit e shitjeve nëse nuk do të kishin futur në treg MFP me skanues të integruar që ndërthurin si aftësitë e një flatbed ashtu edhe një pajisje broaching! Po, ka pajisje të tilla të kombinuara.
Duhet të theksohet se kostoja e një skaneri të integruar, dhe kështu kostoja e të gjithë MFP, varet ndjeshëm nga lloji i sensorit të përdorur nga prodhuesit. Në shumicën e rasteve, do të hasni një sensor të kontaktit CIS në skaner. Ky opsion është më demokratik në çmim dhe është krijuar për konsumatorët në sektorin e zyrave shtëpiake.
Por nëse nevojat tuaja profesionale kanë të bëjnë me përpunimin grafik, dixhitalizimin me cilësi të lartë të imazheve dhe fotove, atëherë skaneri CCD është në shërbimin tuaj. Natyrisht, kostoja e një pajisjeje të tillë do të jetë më e lartë.
Aftësitë e MFP-ve moderne ju lejojnë të mos përdorni shërbimet e pëllumbave në shtëpi, por të dërgoni menjëherë imazhin e lexuar me e-mail dhe pa hyrë në shfletuesin e kompjuterit tuaj, por duke përdorur panelin e prekjes të vetë pajisjes dhe librin e adresave . Dhe më thuaj pas kësaj që shekulli ynë nuk mund të quhet një periudhë e mundësive të reja njerëzore!
Aftësitë e kopjimit të MFP
Disa modele të MFP ofrojnë aftësi kopjimi pa kontroll kompjuterik. Cilësia dhe shpejtësia e procesit nuk është inferiore ndaj homologëve standardë.
Shpejtësia e kopjimit njëngjyrësh për letrën A4 është 3 deri 140 ppm dhe ngjyra është nga 1 në 130 ppm.
Garancitë e mbështetjes së shërbimit
Kur blini pajisje të shtrenjta, çdo blerës zbulon vetë opsionet e mundshme për shërbim, sepse pajisjet komplekse në një kohë të caktuar kanë tendencë t'i paraqesin pronarit surpriza të pakëndshme. Si rregull, kjo ndodh në momentin më të papërshtatshëm në mes të një dite pune me ngarkesa maksimale dhe kufizime kohore për riparimin e saj.
Në situata të tilla, shumë shpejt, me një thirrje, të paskrupullt " specialistë " nga firmat e një-ditore të shfaqet në zyrë , i cili, me kërkesa të larta në shumën e pagesës për shërbimet e tyre, ende arrijnë të zëvendësuar pjesët tuaja me cilësi të lartë me pak ato efikase.
Për të shmangur situata të tilla, përpiquni të blini pajisje paraprakisht nga një tregtar, i cili do t'ju japë një garanci për një zëvendësim me cilësi të lartë të një pjese që nuk funksionon brenda një kohe të shkurtër. Ju do të jeni të siguruar nga zëvendësimi i pjesëve përbërëse të pajisjes tuaj të shtrenjtë.
Rusifikimi i menusë
MFP-të moderne janë shumë të vështira për të kuptuar pajisjet e tyre të punës me një larmi të madhe funksionesh. Prandaj, do të jetë më e lehtë për ju të zotëroni informacionin në lidhje me aftësitë e tij dhe të punoni me të nëse menuja është në gjuhën tuaj amtare ruse.
Përfundim
Arritjet në fushën e IT - teknologjitë janë sigurisht mbresëlënëse, por ora është larg kur ne do ta harrojmë plotësisht versionin në letër të dokumenteve dhe do të shkojmë në elektronike. Shumë njerëz besojnë se kjo ide nuk është e realizueshme.
Nga përvoja e jetës, të gjithë e dinë se sa e hidhur mund të jetë të humbasësh një dokument të rëndësishëm në një situatë urgjente të domosdoshme për shkak të prishjes së kompjuterit. Por përparësia e versionit në letër të dokumentit është në ruajtjen e tij të përhershme, pa llogaritur zjarret.
Zhvillimi i prodhimit të pajisjeve të kopjimit nuk mbetet prapa trendeve të përgjithshme në teknologjinë kompjuterike, prodhuesit janë të ndjeshëm ndaj impulsit të nevojave të punonjësve të firmave dhe kompanive të mëdha. Kjo na lejon të përdorim një gamë të gjerë teknologjie me cilësi të lartë në çdo kohë. Shpresojmë që këshillat për zgjedhjen e një printeri do t'ju ndihmojnë!

Si të zgjidhni një printer
Si të zgjidhni një printer
Si të zgjidhni një printer
Si të zgjidhni një printer Si të zgjidhni një printer Si të zgjidhni një printerHome | Articles

December 2, 2022 02:32:00 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting