Si të zgjidhni një makinë larëse?

Asortimenti i pajisjeve shtëpiake moderne është aq i gjerë sa që kur vini në dyqan, është e vështirë të kuptosh se si të zgjedhësh një makinë larëse në mënyrë që të shërbejë për një kohë të gjatë, është e lirë, kështu që nuk ka nevojë ta riparoni atë çdo dy muaj. Vertikale dhe ballore, e ngushtë dhe e gjerë, me kontrolle mekanike konvencionale apo elektronike?
Të gjitha makinat larëse ndahen në dy klasa: horizontale dhe vertikale. Përparësitë e atyre vertikale janë, si rregull, ato janë më të ngushta, zënë më pak hapësirë, nuk kërkohet hapësirë ​​para pajisjes për të ngarkuar lavanderi, kapaciteti mesatar i makinerive të tilla është deri në 5 kg sende të thata. Pajisjet horizontale kanë një kapacitet të madh në krahasim me ato vertikale, gjë që ju lejon të filloni të lani shumë më rrallë, përveç kësaj, këto pajisje mund të ndërtohen nën countertop, shumë njerëz instalojnë makina të tilla në kuzhinë nëse instalojnë vaska akrilike në banjë.
Tharja e integruar - parimi i funksionimit
Disa klientë tërhiqen nga tharësi i lavatriçes. Parimi i tharjes është shumë i thjeshtë - ekziston një element shtesë ngrohje që ngroh ajrin. Ekzistojnë dy metoda të tharjes së rrobave në makinat e shitjes: së pari, kohëmatësi fillon për një kohë të caktuar, pastaj fiket dhe ju mund të merrni sendet e thata. Kjo metodë është e keqe në atë që lavanderi mund të jetë i thatë dhe i thatë. Më parë, të gjitha modelet me aftësinë për të tharë gjërat ishin me ngarkesë horizontale, tani një tharëse larëse e ngushtë haset gjithnjë e më shpesh.
Në makinat larëse më të përparuara, ekziston një pajisje që analizon përmbajtjen e lagështisë së objekteve në rezervuar, kur arrihet një shkallë e caktuar e thatësisë, procesi ndalet. " Zgjuar " larje. një tharëse bie ka të metat, mund të thajë vetëm gjysmën e sendeve të lagura. Kjo është, nëse ngarkesa maksimale e makinës larëse është 5 kg, atëherë jo më shumë se 2.5 kg në të njëjtën kohë mund të thahen në të, gjë që paraqet shqetësime të caktuara, pasi që pas përfundimit të larjes është e nevojshme të tërhiqet gjysma e sendet dhe thajeni të larat në dy hapa.
Tharje - e mirë apo e keqe për një lavatriçe?
Ekziston një stereotip që tharësi i larjes nuk është aq i besueshëm sa ai konvencional. A është kështu? Për të zbuluar të vërtetën, ekspertët iu drejtuan një numri shërbimesh për mirëmbajtjen e pajisjeve shtëpiake, ku mjeshtrit shpjeguan arsyen kryesore për prishjen e makinave larëse me tharëse. Siç doli, pajisjet shtëpiake u prishën, kryesisht për shkak të mbingarkesës, pasi që shumica e pronarëve, ose harruan ose ishin dembelë, për të marrë gjysmën e rrobave të lagura pas larjes. Makinat larëse, që punojnë në mënyrën e tharjes, ishin të mbingarkuara, për shkak të së cilës ata ishin jashtë funksionit. Nëse përdorni pajisjet në përputhje me rekomandimet e prodhuesve, probleme të tilla nuk do të paraqiten.

Si të zgjidhni një makinë larëse?
Si të zgjidhni një makinë larëse?
Si të zgjidhni një makinë larëse?
Si të zgjidhni një makinë larëse? Si të zgjidhni një makinë larëse? Si të zgjidhni një makinë larëse?Home | Articles

December 3, 2022 04:28:43 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting