Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse

Ashtu si me çdo pajisje shtëpiake, produktet me një funksion tharje certifikohen sipas disa treguesve: cilësia e larjes, tjerrjes, tharjes dhe efikasitetit të energjisë. Sipas tre parametrave të parë, pajisjet më të kombinuara moderne i përkasin klasës më të lartë A. Më pak të zakonshme janë modelet me klasa larëse, tjerrjeje ose tharje B ose C.
Këto janë kryesisht produkte të segmentit të çmimeve të buxhetit.
Situata është disi e ndryshme me konsumin e energjisë së pajisjeve larëse dhe tharëse. Për të tharë gjërat në mënyrë cilësore, kërkohet një sasi e madhe e energjisë elektrike, e cila nuk është gjithmonë e mundur të zvogëlohet. Prandaj, konsumi i energjisë i shumë pajisjeve të këtij lloji është afërsisht 0.19-0.23 kWh / kg dhe i përgjigjet klasës B.
Ka pajisje në treg që konsumojnë më shumë energji elektrike. Për sa i përket konsumit të energjisë, ato referohen në klasën më të ulët C.
Dhe vetëm modelet më të përparuara karakterizohen nga konsumi i ulët i energjisë që korrespondon me klasën A (0.17-0.19 kWh / kg).
Duke përdorur lavatriçen tuaj
Ndonjëherë, pas larjes dhe tharjes, lavanderi mund të mbetet i lagësht, i thatë ose i rrudhur, gjë që shpejt e konsumon. Kjo ndodh për arsye të ndryshme: ose pajisjet shtëpiake janë jashtë funksionit, dhe ato duhet të merren në një qendër shërbimi, ose, gjë që ndodh më shpesh, mënyra e funksionimit të pajisjes është zgjedhur gabimisht.
Ju mund t'i shmangni këto telashe nëse ndiqni rregulla të thjeshta të pranuara përgjithësisht.
Programet e larjes, tjerrjes dhe tharjes duhet të zgjidhen gjithmonë sipas llojit të rrobave të rrobave. Asnjëherë mos ngarkoni më shumë gjëra nga sa tregohet në dokumentacionin shoqërues. Advisshtë e këshillueshme që të përdorni ajër të nxehtë për të tharë pëlhura të trasha pambuku ose prej liri, por është më mirë të vendosni gjëra të holla me ajër të freskët.
Para se të vendosni sende, sigurohuni që ato janë të përshtatshme për larje dhe tharje në makinë. I gjithë informacioni i nevojshëm zakonisht tregohet në etiketat për lavanderi. Pra, në ajër të hapur, duhet të varni produkte me shumë pajisje metalike, druri ose plastike, veçanërisht gjëra delikate (perde sintetike, leshi, mëndafshi, çorape najloni). Tharja në makinë shkrimi nuk rekomandohet për produktet me rreshtim shkumash, sende të mëdha si xhaketa të ngrohta, mbulesa shtrati, çanta gjumi, duvet.

Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse
Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse
Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse
Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëse Si të zgjidhni një makinë larëse dhe tharëseHome | Articles

November 27, 2022 03:46:26 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting