Si të zgjidhni një libër elektronik

Ky libër elektronik shfaq skedarët e ruajtur të tekstit të shtesave të ndryshme në ekran dhe zëvendëson një libër të zakonshëm letre. Pasi ta lexoni këtë material, mund t'i përgjigjeni pyetjes: si të zgjidhni një libër elektronik?
Librat elektronikë kanë një avantazh të padiskutueshëm ndaj librave në letër; në një pajisje, mund të grumbulloni shumë megabajt të materialit me tekst. Versioni elektronik është i lehtë për t’u lexuar, ndryshe nga homologët LCD. Teksti është optimal për lexim dhe vetë pajisja nuk kërkon rimbushje për një kohë të gjatë. Një tjetër plus është madhësia e pajisjes. Si rregull, librat elektronikë janë shumë më të vegjël se sa homologët e tyre të letrës dhe peshojnë shumë më pak.
Tjetra, ne do të shohim ndryshimet kryesore midis librave elektronikë.
Madhësia e ekranit
Ju mund të ndani me kusht e-librat sipas madhësisë së ekranit në:
- diagonali standard, ekran i së cilës është 6-7 inç
- kompakt, madhësia e tyre diagonale është 5 inç
- libra të mëdhenj me një diagonale prej më shumë se 8 inç
Nëse doni të perceptoni në mënyrë të qetë informacionin, domethënë, për të parë tekstin në një paragraf të tërë, me një shkronjë të madhe, atëherë duhet t'i kushtoni vëmendje librave të mëdhenj, nëse kompaktësia e formës është e rëndësishme për ju, atëherë mund të neglizhoni madhësinë dhe zgjidhni një diagonale më të vogël.
Sigurohuni t'i kushtoni vëmendjen tuaj rezolucionit të ekranit, rezolucioni minimal i pranueshëm është 480x800 pixel.
Lloji i ekranit
Modelet e sotme të e-librave prodhohen më shpesh me ekrane me prekje, sepse blerësit i preferojnë ato. Vlen të përmendet vetëm se ekranet me prekje janë më të ndjeshëm ndaj ndikimeve të jashtme sesa ato konvencionale.
Ekran me ngjyra
Ekranet me ngjyra nuk janë asgjë e re në librat elektronikë. Ekzistojnë 2 lloje ekranesh, ekran me bojë me ngjyra dhe ekran LCD.
Të parat nuk lëshojnë dritë, domethënë nëse një llambë ose dritë dielli nuk shkëlqen në një ekran të tillë, atëherë mjerisht, nuk do të shihni asgjë në të. Nga ana pozitive, konsumi i energjisë i një ekrani të tillë është dukshëm më i ulët se ai i homologëve të tij LCD, por ka edhe pengesa edhe më të rëndësishme, për shembull, vonesa kur kthen faqet dhe ngjyrat e venitura.
Ekranet LED janë e njëjta teknologji e përdorur në shumicën e pajisjeve të sotme, telefonat celularë, tabletët, TV-të dhe pajisjet e tjera. ekranet e tilla kanë një dritë të pasme dhe leximi i librave do të zhvillohet pa vështirësi, madje edhe në errësirë ​​të plotë, edhe në dritë. Cilësia e imazhit në to është dukshëm më e lartë se në rastin e mëparshëm. Ndër të metat, mund të veçohet një efekt negativ më i madh në sy dhe një konsum i shpejtë i baterisë për shkak të dritës së ndezur të energjisë.
Madhësia e kujtesës
Kujtesa e integruar libra Isshtë i pranishëm në çdo libër elektronik dhe do të jetë e mjaftueshme që ju të ngarkoni një bibliotekë të tërë të vogël. Sidoqoftë, kërkoni më shumë kujtesë pasi do t'ju duhet të shikoni libra ilustrues dhe madje edhe video.
Kujtesa e zgjerueshme. Të gjitha pajisjet elektronike të lëvizshme, duke përfshirë librat elektronikë, kanë hapësira për zgjerim. Formati më i zakonshëm për kartat e zgjerimit është SD dhe microSD.
Madhësia maksimale e kujtesës. Pajisjet e sotme pranojnë mjaft mirë karta memorie deri në 32 GB. Ky vëllim do të jetë i mjaftueshëm për ju për të gjitha llojet e argëtimeve, nga shkarkimi i muzikës, filmave dhe librave.
Zgjatja e skedarit
Një nga pikat e rëndësishme është aftësia për të lexuar libra me shtesa të ndryshme. Formatet më të njohura të librit janë të njohura për të gjithë, ato janë html, txt, rtf, pdf, fb2. Vlen të përmendet se pavarësisht aftësisë së mbështetur për të lexuar formatin PDF, do t'ju duhet të lexoni me vështirësi këto dokumente, së pari, disa pajisje mund të shfaqin në mënyrë korrekte skedarë të tillë me vëllim të madh të kësaj shtrirjeje dhe në të njëjtën kohë të ruajnë lexueshmërinë e teksti, dhe së dyti, ky format nuk ekziston fare për leximin në email libra, dhe ekrani i librave elektronikë është shumë më i vogël se A4.
Arkivat zip Shumë libra modernë mund të hapin lehtësisht skedarë nga arkivat e kësaj shtojce. Më të njohurit janë librat e ndërmarrjes PocketBook. Ata trajtojnë në mënyrë të përsosur DJVU, DOC, TCR, EPUB dhe të gjitha zgjerimet e skedarëve të mësipërm.
Luajtja e skedarëve muzikorë. Pa përjashtim, të gjitha modelet e të gjithë prodhuesve e kuptojnë në mënyrë të përsosur formatin e muzikës MP3, shumë modele kanë dalje kufjesh dhe altoparlantësh, kushtojini vëmendje kësaj pike kur zgjidhni, duke përdorur shtrirjen MP3 jo vetëm që mund të lexoni, por edhe të dëgjoni skedarë audio.
Shikimi i fotove dhe fotove. Formati më i zakonshëm i imazhit është Jpeg. Librat elektronikë e kuptojnë jo vetëm këtë format, por edhe gif, png, tiff dhe bmp.
Funksione shtesë.
Diktafoni. Prania e tij nuk është një funksion i detyrueshëm për një libër elektronik, por nëse keni nevojë të shënoni ndonjë mendim ose pikë të rëndësishme gjatë një konference shtypi ose leksioni, atëherë nuk mund të bëni pa diktafon.
Wi-Fi. Kërkohet prania e një moduli komunikimi pa tel për shkarkimin e librave. Kushtojini vëmendje këtij detaji kur zgjidhni.
Ergonomia e pajisjes
Ju mund të vlerësoni menaxhimin e një libri elektronik vetëm duke e mbajtur atë në duar. Mos u tregoni dembel për të bërë një udhëtim nëpër supermarketet kompjuterike të qytetit tuaj dhe për të gjetur se çfarë është më i përshtatshëm për ju, se si ndodhen butonat e kontrollit ose rrëshqitja, pasi ju jeni individ, dhe çfarë do të duket e shëmtuar ose e pakëndshme për një person optimale për një tjetër.
Kushtojini vëmendje këtyre pikave kur zgjedhni librin tuaj elektronik. Paç fat!

Si të zgjidhni një libër elektronik
Si të zgjidhni një libër elektronik
Si të zgjidhni një libër elektronik
Si të zgjidhni një libër elektronik Si të zgjidhni një libër elektronik Si të zgjidhni një libër elektronikHome | Articles

December 3, 2022 03:43:31 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting