Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë?

Deri vonë, larja ishte një makth për shumicën e popullatës femërore të vendit tonë. Sigurisht, makinat larëse tashmë ekzistonin atëherë, por puna me to ishte një makth i pastër! Se ka pasur vetëm një pajisje squeezing në formën e dy rollers në një " femër " tërheqje! Dhe për këtë arsye, menjëherë pas shfaqjes në tregun tonë të makinave larëse automatike të plota, popullariteti i pabesueshëm ra menjëherë mbi ta. Pas disa vitesh , kishte kaq shumë modele të të gjitha llojeve të " rondeleve " sa u bë shumë e vështirë të zgjedhësh atë që të duhej. Çdo gjë është e ndryshme: sasia e rrobave të ngarkuara, lloji i elementit të ngrohjes ... Shkurtimisht, për të bërë zgjedhjen e duhur, duhet të kuptoni të paktën një teori të vogël.
Numri i programeve
Sa më shumë programe, aq më të larmishme mund të lahen lavatriçet në makinë. Për shembull, shumica e makinave mund të lajnë sende të leshta dhe sintetike duke përdorur programe të veçanta.
Shpejtësia maksimale e rrotullimit
Sa më shumë revolucione, aq më e thatë do të jetë rrotullimi. Numri normal i rrotullimeve konsiderohet të jetë përafërsisht i barabartë me 850 rpm.
Klasa e energjisë
Klasa e konsumit të energjisë përcaktohet në varësi të sasisë së energjisë së konsumuar nga lavatriçe. Performanca më e mirë për modelet e klasave A, B; mesatare - C, D, E; më të ultat janë F, G.
Klasa e larjes
Ky parametër përcakton se sa mirë do të lahet lavanderi. Performanca më e mirë për modelet e klasave A, B; mesatare - C, D, E; më të ultat janë F, G.
Klasa e rrotullimit
Varet nga shpejtësia maksimale e rrotullimit dhe karakterizon shkallën e lagështisë së mbetur të lavanderisë tashmë të shuar. Performanca më e mirë për modelet e klasave A, B; mesatare - C, D, E; më të ultat janë E, G.
Duke ngarkuar daullen
Ngarkesa maksimale varion nga 3 në 7,2 kg. Për një familje me 5 persona, një ngarkesë prej 5 kg është optimale. Sa më i madh kapaciteti i daulles, aq më rrallë e lani atë dhe aq më pak energji do të përdoret.
Gama e asortimentit të makinave larëse
Të gjitha makinat automatike në treg janë të ndara në dy klasa të mëdha - lavatriçe para dhe lavatriçe vertikale. Makinat larëse të pjesës së përparme janë shumë më të gjera dhe më të njohura në Rusi. Le të fillojmë me të.
Modele me përmasa të plota
Makineritë me madhësi të plotë janë në asortimentin e pothuajse të gjithë prodhuesve. Përjashtim bën Eurosoba. Përjashtimisht makinat kompakte prodhohen nën këtë markë.
Për më tepër, në disa prodhues, për shembull, Miele, AEG, Asko, nuk do të gjeni makina me madhësi të reduktuar. Dhe kjo nuk mund t'i atribuohet mangësive të këtyre firmave, sepse produktet e tyre janë të dizajnuara për njerëz me të ardhura të larta dhe pa probleme strehimi. Gjatësia e plotë konsiderohet të jetë një model, dimensionet e të cilit - " Gjatësia X Gjerësia X Thellësia " ( HxWxD) - pjesa standarde prej 85x60x60 cm Nën " Gjerësia " e kuptojnë atë pjesë të makinës në të cilën paneli i kontrollit dhe çelja e ngarkimit nën " thellësi ", - distanca nga panelet e para në mur.
Vini re se thellësia e makinave me madhësi të plotë sillet nga 53 në 62 cm.
Makina larëse të ngushta
Makineritë e ngushta janë ato, thellësia e të cilave është 39-45 cm. Makinat e ngushta të larjes janë në asortimentin e shumicës së prodhuesve: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Zanussi ...
Ngarkimi në lavatriçe të ngushta varion nga 4 deri në 5.5 kg, në varësi të markës.
Makineri larëse super të holla
Makinat me një thellësi prej 32-35 cm konsiderohen super të rënda.Modele të tilla janë zgjidhja më e mirë për problemin e hapësirës së lirë. Numri i prodhuesve që prodhojnë makina super të rënda po rritet çdo ditë. Sot këto janë: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Vorbull (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Zanussi (32 cm). Thellësia minimale tregohet në kllapa.
Siç mund ta shohim, makinat më të " hollë " përfaqësohen nga marka Zanussi (modelet FLV 504/704/904 NN) dhe Electrolux EWS 1105.
Modelet super të pakta kanë një vëllim të reduktuar të ngarkesës, e cila është mjaft e natyrshme me një rënie të vëllimit të makinës dhe, rrjedhimisht, daulles. Ngarkimi në makineri super të pakta - 3.5 kg (pothuajse të gjitha modelet) dhe 4 kg (Beko dhe Whirlpool). Ndërsa madhësia e makinës larëse zvogëlohet, vëllimi i daulles zvogëlohet, gjë që, nga ana tjetër, ndikon në cilësinë e larjes. Si rregull, modelet e madhësive të reduktuara kanë karakteristika më të ulëta (klasa më të ulëta të larjes, konsum më i lartë i energjisë, etj.) Kjo vlen për të gjithë, përfshirë prodhuesit e nivelit të lartë. Ka përjashtime: për shembull, LG pretendon se tre linjat e saj të makinave larëse me thellësi të ndryshme (34/44/54 cm) ndryshojnë vetëm në vëllimin e ngarkesës (3.5 / 5/6 kg), dhe karakteristikat e tjera janë të njëjtat, në veçanërisht, larja e klasave dhe konsumi i energjisë, një sërë programesh.
Makina larëse kompakte
Makinat larëse quhen kompakte, në të cilat zvogëlohen të gjitha dimensionet. Por treguesi më i rëndësishëm është lartësia, e cila nuk i kalon 70 cm (përkundrejt 85 cm të zakonshme), sepse në shumicën e rasteve këto makina janë instaluar nën lavaman. Nga prodhuesit e renditur më sipër, makinat kompakte me ngarkesë të përparme prodhojnë Candy (seri Aquamatic me dimensione (70x50x43 cm), Electrolux (lartësi 67 cm) dhe Zanussi (lartësi 67 cm).
Prodhuesi i vetëm i makinave kompakte me ngarkesë të lartë është Asko (seri kompakte), lartësia e këtyre makinave është 68 cm.
Makina larëse me ngarkesë të lartë
Sipas statistikave, në Rusi, makinat me ngarkesë vertikale - 25% kundrejt 75% të makinave me ngarkesë ballore. Dimensionet standarde të një makine larëse vertikale janë 90x40x60 cm. Makinat me ngarkesë të lartë mund të kenë ose një daulle horizontale ose vertikale. Makinat me ngarkesë të lartë janë të disponueshme në rangun e AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Veçmas, ne vërejmë firmën Brandt, e cila është e specializuar në prodhimin e makinave larëse vetëm me ngarkesë vertikale.

Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë?
Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë?
Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë?
Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë? Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë? Si të zgjidhni një lavatriçe të mirë?Home | Articles

November 29, 2022 13:14:55 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting