Si të zgjidhni një kamera?

Një videokamera është një gjë e dobishme. Dhe mirë, shumë e këndshme. Mbi të gjitha, gjatë xhirimit, të gjitha emocionet dhe ngjarjet ruhen. Video incizim është me të vërtetë një " gjallë " kujtesës.
Shumë kamera dixhitale janë të pajisura me një funksion të regjistrimit të videos, por askush nuk do ta mohojë që niveli i regjistrimit të videos në një kamera është akoma shumë më i lartë.
Nuk është aq e lehtë të zgjidhni një aparat fotografik të mirë, sepse kjo teknikë me të vërtetë ka shumë karakteristika dhe aftësi shtesë. Pra, merrni parasysh parametrat themelorë për zgjedhjen e një kamere video.
Formati i regjistrimit të kamerës
Kamerat janë të afta të regjistrojnë në formate dixhitale si Digital 8, mini DV, mikro MV, DVD, Mpeg 4. Kamerat që funksionojnë në tre formatet e para përdorin akoma regjistrim kasetë, por në cilësi dixhitale.
Kamerat me formatin e regjistrimit Digital 8 zgjidhen nga ata që kanë akoma regjistrime në formate analoge Hi 8. Këto kamera bëjnë të mundur jo vetëm shikimin e videove në formatin Hi 8, por edhe dixhitalizimin në Digital 8. Regjistrimi si në Hi 8 ashtu edhe në në Digital 8 vazhdon me film 8 mm, por vetëm në rastin e dytë në cilësi dixhitale dhe me tingull stereo. Çmimi i regjistrimit të kamerave në Digital 8 është mjaft i ulët. Por nëse po zgjedhni kamerën e parë dhe atë të lirë, atëherë është më mirë t'i kushtoni vëmendje formatit mini DV.
Kamerat mini DV janë më të vogla dhe më të lehta sepse përdorin një kasetë më të vogël (shirit 6.35 mm) sesa Digital 8. Por ato kanë video dixhitale dhe tinguj stereo pak më të mirë. Këto kamera dhe kaseta për to prodhohen nga shumë prodhues të njohur (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), kështu që problemet me materialet e konsumit nuk duhet të lindin.
Kamerat DVD regjistrojnë drejtpërdrejt në disqet DVD-R / RW. Avantazhi kryesor është se videoja e regjistruar mund të shikohet menjëherë në një DVD-player, lehtësisht të rikthehet në pikën e dëshiruar. Por vetë madhësia e kameras DVD-diktohet nga madhësia e diskut, kështu që nuk mund të bëhet mjaft kompakt.
Midis videokamerave moderne, ju mund ta zgjidhni atë regjistrim në formatin Mpeg 4.
Tabela shembull
Duke vëzhguar procesin e filmimit, duke zgjedhur këndin e kërkuar dhe cilësimet e ndryshme - për të gjithë këtë, përdoret një pamje, optik ose pasqyrë.
Vlerat e lenteve
Regjistroni video në formatin H.264 Regjistroni video në formatin H.264
Regjistrimi i plotë me pakicë i videos me video HD
Regjistrimi i videos në formatin XF, Super fine, Fine Regjistrimi video në formatin XF, Super fine, Fine
Rregullimi manual i vitrinës Rregullimi manual i vitrinës
Rregullimi automatik i vitrinës Rregullimi automatik i vitrinës
Pamja e listës me plumb
F 1.8
Zmadhimi optik 15x
Zmadhimi dixhital 180x
Diametri i filtrit 46 mm
Gjatësia fokale 46,3 - 694,5 mm
Pamja mund të jetë gjithashtu e zezë dhe e bardhë ose me ngjyra.

Si të zgjidhni një kamera?
Si të zgjidhni një kamera?
Si të zgjidhni një kamera?
Si të zgjidhni një kamera? Si të zgjidhni një kamera? Si të zgjidhni një kamera?Home | Articles

December 5, 2022 19:10:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting