Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë?

Gjithkush përcakton rolin e një furrë me mikrovalë në jetën e përditshme: për disa është një tjetër " lodër " në modë , për të tjerët është një asistent i domosdoshëm dhe i pazëvendësueshëm në kuzhinë. Dikush e blen atë në mënyrë që të shpejt dhe në mënyrë të sigurt të ngroh ushqimin, për dikë ai zëvendëson plotësisht pllakën dhe furrën. Në të vërtetë, në një furrë me mikrovalë moderne, ju jo vetëm që mund të shkrini ushqimin, të gatuani supa, perime merak, peshk, mish, por edhe të pjekni pite, të gatuani pulë me një kore të shijshme krokante dhe kënaqësi të tjera të kuzhinës. Onlyshtë e rëndësishme vetëm të zgjidhni modelin e duhur, dhe pastaj kostot e pajisjeve të reja shtëpiake do të justifikohen, dhe pronarët e saj do të jenë të kënaqur.
Duke folur për pajisjet shtëpiake të integruara, edhe konsumatorët me përvojë nuk e dinë gjithmonë se një furrë me mikrovalë gjithashtu mund t'i atribuohet asaj. Ndërkohë, prej kohësh janë prodhuar korniza të veçanta, me ndihmën e të cilave një shumëllojshmëri modelesh të furrave me mikrovalë janë fiksuar në mënyrë të sigurt në vendet e dollapëve të murit, duke liruar kështu hapësirën në tavolinat e kuzhinës dhe komoditetet e natës. Kështu, konsumatori ka zgjedhjen e një furre me mikrovalë të integruar ose një furrë me mikrovalë solo.
Çfarë është një furrë me mikrovalë? Më e thjeshtë është një dollap me një derë që përmban një magnetron. Heshtë ai që gjeneron shumë mikrovalë ose, në terma shkencorë, frekuenca ultra të larta (mikrovalë), me ndihmën e të cilave kryhet trajtimi termik i produkteve. Nën ndikimin e valëve të mikrovalëve, molekulat e ujit që përmbahen në ushqim fillojnë të dridhen, duke ngrohur vetveten dhe duke ngrohur gjithçka që i rrethon. Kështu, produktet zihen nga brenda, si të thuash. Gatimi i mishit, pulave ose peshkut në mikrovalë nuk kërkon yndyrë ose ujë, dhe ushqimi ruan vetitë e tij të dobishme sa më shumë që të jetë e mundur.
Llojet e furrave me mikrovalë
Të gjitha furrat me mikrovalë mund të ndahen në tre lloje:
mikrovalë;
mikrovalë dhe skarë;
mikrovalë, skarë dhe konvekcion.
Në çdo model të llojit të parë, mund të shkrini, gatuani dhe ngrohni përsëri. Por për të marrë enë më të larmishme, vetëm valët e mikrovalëve nuk janë të mjaftueshme, kështu që shumë modele moderne të furrave me mikrovalë janë të pajisura me një skarë.
Skarë është dy llojesh: elementi ngrohës dhe kuarci.
Spiralja e skarës së elementit të ngrohjes ndodhet në pjesën e sipërme të dhomës së punës, dhe nganjëherë ndodhet gjithashtu në pjesën e poshtme. Ky opsion ju lejon të siguroni një ngrohje më të barabartë të ushqimit dhe të krijoni atë kore të freskët me shije, e cila nuk mund të arrihet në një furrë të thjeshtë me mikrovalë. Në disa modele, skara mund të ndryshojë pozicionin e saj nga horizontale në vertikale. Me të gjitha avantazhet e elementit të ngrohjes, skara ka një gjë më shumë, e cila shpesh rezulton të jetë vendimtare kur zgjedh një furrë me mikrovalë: modelet me të kushtojnë më pak se ato të ngjashme të pajisura me një kuarc.
Një skarë kuarci është e integruar në pjesën e sipërme të furrës me mikrovalë. Merr më pak hapësirë ​​sesa elementi i ngrohjes, që do të thotë se dhoma e punës mban një vëllim më të madh të produkteve. Skarja e kuarcit është e palëvizshme, fiton fuqi funksionimi më shpejt dhe mirëmbahet shumë më lehtë. Natyrisht, do të duhet të paguani pak më shumë për këtë.
Modelet me një skarë dhe funksion të konvekcionit ju lejojnë të krijoni kryeveprat më të vërteta të kuzhinës. Ato mund të gatuhen në pesë mënyra të ndryshme: duke përdorur mikrovalë, tiganisje, si dhe duke kombinuar mikrovalë dhe tiganisje, tiganisje dhe konvekcion, mikrovalë dhe konvekcion. Furrat me mikrovalë konvekcioni kanë një element ngrohës dhe një ventilator që shpërndan ajrin në të gjithë dhomën e gatimit. Efekti është i njëjtë sikur të keni pjekur ushqim në furrë, por në të njëjtën kohë ajri në kuzhinë nuk nxehet, dhe madje edhe në nxehtësi ekstreme në verë, procesi i gatimit nuk shkakton shqetësim.
Një furrë e mirë me mikrovalë me skarë dhe konvekcion, nëse ka një kazan elektrik dhe një krijues kafeje në shtëpi, ju lejon të braktisni plotësisht pllakën dhe furrën. Pse të zërë vendin e një sobë të rëndë, megjithëse të njohur nga fëmijëria, nëse gjithçka - nga supë te kompostoja dhe pitet - mund të gatuhet në mikrovalë? Modele të tilla, të instaluara në kafene të vogla dhe kuzhinat e zyrave, bëjnë një punë të shkëlqyeshme të detyrës së tyre, duke lejuar jo vetëm ngrohjen e ushqimit të gatshëm, por edhe skuqjen e pulës ose peshkut, pjekjen e pastave dhe krijimin e croutons.
Sidoqoftë, komoditeti kërkon një investim të një shume të mirë, dhe dimensionet e furrës me konvekcion dhe skarë tejkalojnë dimensionet e një furre të thjeshtë mikrovalë me të njëjtin vëllim.
Vëllimi i mikrovalës
Ju nuk duhet t'i kushtoni më pak vëmendje këtij parametri sesa llojit të furrës me mikrovalë dhe llojit të skarës, sepse vëllimi i dhomës së punës përcakton sa produkte mund të ngarkoni dhe gatuani në të njëjtën kohë. Një mikrovalë me një vëllim të dhomës së punës prej 8.5 litra është e mjaftueshme për një person, një model për 13-19 litra është mjaft i përshtatshëm për dy, dhe nëse familja juaj përbëhet nga 3 ose më shumë njerëz, duhet të përqendroheni në 23-32 litra. Por ky vëllim nuk është ende kufiri! Për ata që duan të ftojnë mysafirë dhe të bëjnë festa, ata do të preferojnë furrën me një vëllim prej 38 deri në 41 litra, e cila mund të strehojë lehtësisht një pulë të madhe, rosë dhe madje edhe një patë, ku mund të gatuani patate të pjekura ose një tenxhere të madhe plov . Sidoqoftë, mos harroni se skarra e integruar kërkon një vend të caktuar, prandaj, furrat e jashtme identike me mikrovalë dhe me mikrovalë dhe një skarë kanë një vëllim tjetër të dhomës së punës.
Lloji i kontrollit
Lloji i kontrollit të furrës me mikrovalë përcakton kryesisht se sa i përshtatshëm do të jeni ta përdorni. Secila nga metodat e ofruara aktualisht nga prodhuesit e këtij lloji të pajisjeve shtëpiake ka avantazhet dhe disavantazhet e veta.
Kontrolli mekanik më i thjeshtë dhe më i besueshëm. Dy butona rrotullues ju lejojnë të vendosni fuqinë e pajisjes dhe kohën e funksionimit të saj Zakonisht kohëmatësi është krijuar për 30-60 minuta.
Kontrolli elektronik mund të jetë i ndjeshëm në butonin e shtypjes ose në prekje.
Butonat ofrojnë një zgjedhje të niveleve të energjisë, kohën e gatimit, kalimin në skarë ose mënyrën e konvekcionit. Sot, ky lloj i kontrollit të mikrovalës konsiderohet optimale: është i thjeshtë dhe mjaft i besueshëm. Ndonjëherë një buton rrotullues ndodhet pranë tastierës.
Paneli i prekjes është plotësisht i butë dhe lejon automatizimin e plotë të procesit të gatimit. Zakonisht, me ndihmën e tij, mund të programoni paraprakisht një numër të recetave tuaja të preferuara, dhe në disa modele, receta të tilla janë përfshirë tashmë në program. Thjesht duhet të tregoni peshën e produkteve dhe llojin e pjatës që dëshironi të merrni. Furra do të vendosë kohën e kërkuar vetë, zgjidhni mënyrën dhe në fund të procesit do të bip.
Ndryshe nga butonat plastikë, butonat e prekjes nuk kanë një lehtësim të theksuar dhe nxiten nga një prekje e lehtë.
Funksione dhe pajisje shtesë
Një nga funksionet shtesë të furrës me mikrovalë është aftësia për të furnizuar me avull, e cila ndihmon në parandalimin e tharjes së tepërt të disa ushqimeve gjatë gatimit. Falë këtij funksioni, ushqimi gatuhet dy deri tre herë më shpejt duke ruajtur qëndrueshmërinë e tij natyrore.
Mundësia e ventilimit të dhomës së punës mund të quhet një gjë e vogël, por shumë e këndshme. Era e peshkut ose mishit me erëza hiqet brenda disa minutash dhe pak pasi të përgatisni një pjatë të nxehtë, mund të vendosni puffs ose pies për t'u pjekur.
Mbajtësi i pllakave me shumë nivele ju lejon të ngrohni disa enë në të njëjtën kohë.
Me dy zgara, ju mund të gatuani dy herë më shumë ushqim në një " sesion ".
Disa furra janë të pajisura me një funksion të peshës automatike, domethënë ato janë të pajisura me një peshore elektronike të integruar. Në modele të tilla, nuk ka nevojë të tregohet pesha e produkteve të vendosura në dhomën e punës - mikrovala do ta përcaktojë atë vetë.
" Pllaka me kore ", e quajtur ndryshe " Crisp ", ju lejon të skuqni ushqim mbi të si në një tigan. Isshtë bërë prej metali të veçantë dhe nxehet deri në 200 ° C.
Funksioni " Rrezatim i dyfishtë " i deklaruar nga prodhuesi do të thotë që burimi i rrezatimit është i dyfishtë. Kjo ndarje kontribuon në një ngrohje më uniforme të produkteve dhe rrit efikasitetin e furrës.
Ndonjëherë furrat me mikrovalë janë të pajisura me një mënyrë interaktive, me të cilën edhe një fëmijë mund të gatuajë. Pyetja kryesore është e theksuar në ekran dhe ju duhet vetëm t'i përgjigjeni asaj që të shfaqet një tjetër. Disa modele shprehin mesazhe të kopjuara që shfaqen në bordin elektronik.
Electronic Cookbook - Ky funksion do të lehtësojë në masë të madhe portofolin tuaj në kohën e blerjes, dhe jetën pas " zgjuar " mikrovalë furrë do të dorëzohet në shtëpi. Edhe një fëmijë mund të gatuajë me ndihmën e një koleksioni recetash, thjesht duhet të kuptoni se si ta përdorni atë. Sidoqoftë, në epokën tonë të kompjuterit, fëmijët janë miq shumë më të mirë me elektronikën sesa të rriturit.
Dekorimi i brendshëm i kamerës
Veshja e brendshme e dhomës së punës mund të jetë e ndryshme.
Smalt është ndoshta më e zakonshme. Kujdesi për të është i thjeshtë dhe nuk kërkon shumë kohë: thjesht fshijini muret e mikrovalës me një leckë të butë dhe të lagur.
Veshja qeramike është pothuajse e pamundur të dëmtohet, të paktën kur përdorni furrën për qëllimin e synuar, në përputhje me udhëzimet. Grimcat e dhjamit nuk zgjaten mbi të dhe ato që mbeten aksidentalisht në mure lahen lehtësisht me një sfungjer ose pecetë.
Dhoma e punës prej çeliku inox ka një pamje tërheqëse, forcë të lartë dhe është në gjendje të përballojë temperaturat e larta për një kohë të gjatë. Por, për fat të keq, kujdesi për të kërkon pak më shumë kohë.
Disa modele të lira të mikrovalëve të thjeshta thjesht mund të pikturohen " smalt ". Duke marrë parasysh se furrat e tilla përdoren më shpesh për të ngrohur ushqimin e gatshëm, kjo shtresë mund të zgjasë mjaft kohë. Por me ekspozimin e zgjatur ndaj temperaturave të larta, pikërisht ajo që duhet të ndodhë me bojën: ajo thjesht do të zhvishet.
Si të zgjidhni një markë
Siç tregon përvoja e blerjeve - elektronike dhe plotësisht reale, çmimet për furrat me mikrovalë variojnë nga 100 deri në 2,200 euro. Dhe nëse një ndryshim i caktuar i çmimeve midis llojeve të ndryshme të furrave është i kuptueshëm - kjo përfshin koston e një skarë, tifoz konveksioni, ekranit dhe panelit të prekjes, atëherë furrat me mikrovalë me të njëjtin grup funksionesh nga prodhues të ndryshëm të bëjnë të mendosh. Pse të paguash, për shembull, gjashtëqind, nëse e njëjta gjë mund të blihet për katër? E njëjta gjë, por jo ajo. Provoni të krahasoni modelet e prodhimit me kosto të ulët me ato të nivelit të lartë, ku çdo detaj është testuar dhe korrigjuar për të performuar në mënyrë të përsosur! Ndoshta kjo është një gjë e vogël, por përdorimi i pajisjeve solide të shtrenjta është shumë më i këndshëm se sa homologu i tij i lirë. Në furrat me mikrovalë nga Miele, Bosch, Siemens, Gaggenau ose Kuppersbusch, vetë prekja e materialit sipërfaqësor, xhamit të derës, butonave ose dorezave të kontrollit ju pëlqen. Modelet e markave të tilla të njohura janë dizajni elegant, disponueshmëria e funksioneve shtesë dhe gjërat e vogla të këndshme, dhe gjithashtu një garanci për punën e përsosur.
Jeta e shërbimit dhe garancitë
Furrat me mikrovalë zakonisht mbulohen nga garancia e prodhuesit për 1 vit, ndërsa jetëgjatësia e pretenduar e tyre varion nga 5 deri në 8 vjet. Dyqanet e zgjedhura ofrojnë një garanci tre-vjeçare për modelet e prodhuara nga prodhues me reputacion.
Dhe së fundmi
Me të gjitha larmitë e funksioneve të një furrë mikrovalë moderne, vlen të kujtohet se gjëja kryesore në të nuk është një thotë dolli i integruar, aparat tërheqës ose marrës, jo aftësia për të hyrë në mënyrë të pavarur në internet, dhe sigurisht jo aftësinë për të " flas ". Mikrovalët, pjekja në skarë dhe konvekcioni janë ato që ju nevojiten për të gatuar ose ngrohur ushqimin tuaj në baza ditore.
Ekran të lëngshme kristal është një gjë e mirë, por jo shumë i adaptueshëm për " tona " pika të tensionit. Thjesht "e dhimbshme " për të fikur energjinë elektrike për të reaguar dhe prekur panelin e kontrollit, kështu që nëse jeni i vendosur të blini vetëm një model të tillë, Kujdesuni për blerjen e stabilizuesit. Sidoqoftë, mbani në mend se do të duhet të paguani nga 70 deri në 200 njësi konvencionale për të.
Nuk ka rëndësi se cilën furrë me mikrovalë vendosni të zgjidhni: të integruar ose solo, me një gamë të plotë funksionesh ose atë më të thjeshtë, gjëja kryesore është që të plotësojë të gjitha kërkesat tuaja dhe të bëhet një ndihmës i vërtetë në kuzhinë dhe mobilje jo te bukura te shtrenjta. Në këtë artikull, kemi folur për parametrat kryesorë për zgjedhjen e një furrë me mikrovalë. Dhe vetëm ju mund të përcaktoni ngjyrën dhe formën e dëshiruar.

Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë?
Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë?
Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë?
Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë? Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë? Si të zgjidhni një furrë me mikrovalë?Home | Articles

December 3, 2022 15:36:40 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting