Si të zgjidhni një fshesë me korrent?

Në fakt, koncepti i " fshesës me korrent " është i thjeshtë dhe kompleks në të njëjtën kohë. Nga njëra anë, qëllimi i pajisjes është mjaft i qartë nga emri i saj, por nga ana tjetër ... Siç tregon përvoja, zgjedhja e këtij lloji të pajisjeve shtëpiake, madje edhe në një dyqan ku diapazoni i mallrave është i kufizuar në një duzinë modelesh, mund të shkaktojnë vështirësi. Çfarë mund të themi për qendrat tregtare, dritaret e të cilave ofrojnë një larmi të madhe të llojeve të pastruesve të fshesës! Disa janë kompakte dhe të lehta, të dytët janë mbresëlënës në fuqinë e tyre, të tretët dallohen nga dizajni i tyre elegant dhe kështu përputhen me ngjyrën e mobiljeve të reja, dhe i katërti pushton me pavarësi të plotë nga pronarët. Sidoqoftë, të gjitha llojet dhe llojet e mundshme të këtyre pajisjeve shtëpiake duhet të merren parasysh më hollësisht.
Llojet e fshesave me korrent
Le të fillojmë me faktin se ka pastrues celularë, dmth., Të zhvendosshëm dhe të integruar. Këto të fundit janë një sistem i tërë i përbërë nga një njësi energjie, hyrje muri dhe gete me furça dhe hundë të ndryshme. Zorra është e lidhur me një nga hyrjet e murit, dhe pastaj mbeturinat shkarkohen përmes sistemit të kanalit të ajrit në një enë me mbeturina të instaluar jashtë shtëpisë. Ky lloj fshesë me korrent ka një avantazh të pamohueshëm: jo vetëm mbeturinat hiqen nga dhoma, por edhe pluhuri, i cili është thjesht i pamundur të arrihet me një fshesë me korrent të lëvizshëm. Deri kohët e fundit, pastruesit vakum të ndërtuar ishin projektuar vetëm për pastrim kimik, por tani janë shfaqur modele të kombinuara. Tani ato mund të përdoren për të mbledhur pluhur, për të freskuar qilimat, për të pastruar ujin e derdhur, madje edhe për të pastruar dritaret. Përvoja tregon se avantazhet duhet të shoqërohen nga disavantazhe dhe çështja jonë nuk bën përjashtim. Pengesa kryesore dhe ndoshta e vetmja e një fshesë me korrent të tillë është çmimi i saj i lartë. Ndoshta kjo është arsyeja pse modelet e integruara nuk janë ende shumë të zakonshme në tregun e pajisjeve shtëpiake ruse. Deri më tani, ato përfaqësohen nga produktet e KRONEMARK, BEAM, BVC SIEMENS, Husky, PUZER dhe disa të tjerë. E megjithatë, modelet më të njohura të lëvizshme përdoren në jetën e përditshme.
Të dy llojet e pastruesve të fshesës mund të kryejnë pastrim të thatë ose të lagësht, kështu që kur zgjidhni një model për shtëpinë, duhet të vendosni se çfarë lloj pune duhet të bëjë. Nëse do të pastroni dysheme me parket, qilima dhe mobilje, të cilat lagështia është kundërindikuar, ia vlen të ndaleni në fshesën me korrent më të zakonshme për pastrim kimik. Ata, nga ana tjetër, ndahen në fshesa me korrent, vertikale dhe robotike.
Pastrues cilindri
Pastruesit cilindrik përfaqësohen kryesisht nga modele kompakte, pesha e të cilave nuk kalon 7 kilogramë, ose pajisje me një mbledhës të madh pluhuri. Njësi të tilla mund të peshojnë deri në 10 kg për shkak të shumë funksioneve shtesë dhe pranisë së një furçe turbo të mekanizuar që heq pluhurin nga qilima. Për të mbajtur pluhurin dhe për të parandaluar lëshimin e grimcave të tij më të vogla në ajër, përdoren një larmi filtrash - nga letra dhe pëlhura te karboni dhe sintetike. Në disa modele moderne, përdoren akufiltra, ku një ndarës neutralizon pluhurin duke e përzier atë me ujë.
Pastrues vertikalë
Pastruesit vertikalë të vakumit, kaq të njohur në Perëndim, tani kanë hyrë në jetën e konsumatorit rus. Modele të tilla janë një trup cilindrik volumetrik i bashkangjitur në një furçë dyshemeje. Ato janë të dizajnuara për të eleminuar mbeturinat dhe pluhurin në dhoma të mëdha, dhe ata bëjnë një punë të mirë me këtë detyrë. Sidoqoftë, së bashku me avantazhet e tyre, ata kanë disavantazhet e tyre - një nivel relativisht i lartë i zhurmës dhe dimensione mbresëlënëse: është një kënaqësi e dyshimtë të mbash një model të tillë nëpër dyshemetë e vilës.
Robotët e pastruesve të vakumit
Pastruesja e robotit ka qenë gjithmonë një nga banorët më të njohur të shtëpisë në pothuajse çdo libër të trillimeve shkencore. Por jo shumë kohë më parë, ëndrra e pastërtisë, e krijuar pa ndërhyrjen njerëzore, u bë realitet. Një numër i kompanive të pajisjeve shtëpiake u ofrojnë klientëve modele që mund të përballen me pastrimin e çdo dhome. Një sistem i hollësishëm furçash ju lejon të merrni mbeturinat nga sipërfaqet e tapetit dhe dyshemesë, si dhe t'i kushtoni vëmendje të veçantë bordeve të skajit dhe zonave të tjera të vështira për t'u arritur. Roboti përcakton në mënyrë të pavarur rrugën optimale të pastrimit, falë sensorëve të integruar, ai anashkalon pengesat dhe, nëse është e nevojshme, shkon në stacionin bazë për të rimbushur bateritë. Kur koshi i pluhurit është i mbushur, njësia e pastrimit hedh pluhurin e mbledhur në një kosh të madh të vendosur në bazë, dhe pastaj vazhdon përsëri pastrimin. Niveli i zhurmës i modeleve të tilla është mjaft i ulët, por Disavantazhi është çmimi i lartë, i cili nuk lejon askënd për të blerë një " zgjuar " njësi.
Larja e fshesave me korrent
Ata që duan dhe mund të kombinohen procesin e mbledhjes së mbeturinave me pastrimin e lagësht, kur zgjedh një fshesë me korrent, duhet të i kushtoj vëmendje në vijën e " larjes " modele. Si rregull, ata janë pajisje për pastrim të kombinuar, që është, ata mund të pastrohen si në " të thatë " mode dhe përdorimit të detergjenteve të lëngshme. Puna e lagur zakonisht bëhet në qilima të imëta latex, dysheme dhe mure të pllakëzuara ose të pikturuara me përbërje rezistente ndaj ujit. Nëse keni hundët e përshtatshme (zakonisht ka pesë deri në shtatë), mund të përdorni një fshesë me korrent për të pastruar dritaret, për të mbledhur lëng të derdhur dhe për të hequr një vaskë ose lavaman të bllokuar.
Pastruesit e vakumit larës janë të pajisur me dy rezervuarë: nga e para furça furnizohet me një përbërës pastrimi, i cili spërkatet në të gjithë zonën e hundës dhe në pjesën e dytë uji është ndotur, i mbledhur nga sipërfaqja së bashku me pluhurin dhe mbeturinat. Në mënyrën e larjes, fshesa me korrent duhet të funksionojë me fuqinë e plotë për të mbledhur lëngun para se të laget pëlhura e tapetit ose tapicerisë. Sidoqoftë, pas një pastrimi të tillë, sipërfaqet e pastruara mbeten të lagura për ca kohë. Ky " efekt anësor " është i pashmangshëm kur përdorni ndonjë njësi, madje edhe fuqinë më të lartë.
Avantazhi i modeleve të larjes është aftësia për të lagështuar dhe freskuar ajrin gjatë pastrimit. Disavantazhi kryesor është madhësia e tij e madhe, pesha dhe, si rezultat, manovrimi i ulët. Përveç kësaj, pas çdo përdorimi, fshesa me korrent duhet të çmontohet, rezervuarët të lahen dhe të lihen në ajër të hapur derisa të thahen plotësisht. Kostoja e një fshesë me korrent është pak më e lartë se modelet për mbledhjen e pluhurit të thatë. Dhe nuk duhet të harroni as shpenzimet e pastrimit të lëngut.
Nëse tashmë keni vendosur për llojin dhe llojin e fshesës me korrent, është koha të flisni për ato karakteristika që duhet t'i kushtoni vëmendje kur zgjidhni një model.
Karakteristikat
Fuqia. Kjo karakteristikë zakonisht tregohet në rastin e modelit. Sidoqoftë, duhet të jeni të vetëdijshëm se konsumi i energjisë dhe fuqia thithëse janë dy koncepte krejtësisht të ndryshme. Dhe nëse e para mund të jetë nga 1200 në 1800 W, atëherë vlera e së dytës nuk ka gjasa të shkojë përtej markës 440 aerowatt (A W). Sidoqoftë, nuk kërkohet një fuqi e madhe thithjeje në jetën e përditshme: për pastrimin e përditshëm të dhomave relativisht të pastra, mjafton nga 250 në 330 A W. Heqja efektive e pluhurit sigurohet nga modelet me një fuqi prej 350 deri në 440 A W. Nëse ka pastrues vakum më të " fuqishëm " , dhe nëse po, ku mund të përdoren - mbetet një mister, pasi tashmë 400 A W mund të çajë përfundimisht pëlhurën në mobilje ose grumbullin e një qilimi të bërë nga fibra natyrore. Si rregull, të gjitha modelet moderne janë të pajisura me një rregullator të fuqisë thithëse.
Filtrat. Çmimi i një fshesë me korrent varet kryesisht nga sasia dhe cilësia e tyre: sa më shumë filtra, aq më i shtrenjtë do t'ju kushtojë modeli i zgjedhur. Sidoqoftë, mos harroni se, së pari, filtrat janë krijuar për të pastruar ajrin e marrjes nga pluhuri, kështu që është e paarsyeshme të kurseni në to. Efikasiteti i filtrimit shpesh tregohet në pasaportë për fshesën me korrent dhe shprehet si përqindje. Sa më i lartë të jetë ky numër, aq më i pastër do të jetë ajri në shtëpinë tuaj. Natyrisht, prania e shumë filtrave modernë që sigurojnë pastrim të mirë e bën të domosdoshme rritjen e konsumit të energjisë së fshesës me korrent, dhe ky tregues sjell një rritje të kostos së saj të përgjithshme. Sot, prodhuesit e fshesave me korrent ofrojnë modele me letër, pëlhurë, karbon, ujë dhe filtra sintetikë.
Lloji i mbledhësit të pluhurit. Kjo mund të jetë një qese e lëvizshme - një qese letre ose pëlhure, një qese prej lecke të përhershme ose një enë plastike. Këto të fundit kërkojnë shpëlarje dhe tharje shtesë pas çdo heqje mbeturinash.
Numri i bashkëngjitjeve. Si rregull, hundët kryesorë, që përdoren më shpesh janë furça qilimash, furça dyshemeje, elemente shtesë për pastrimin e mobiljeve, duke përfshirë elemente të ngushta për heqjen e pluhurit nga vendet e vështira për t'u arritur. Për më tepër, mund të ngjitet një furçë për pastrimin e dritareve, një furçë për pastrimin e pllakave dhe një kumarxhi (nëse fshesa me korrent po lahet).
Garanci
Pastruesit celularë të modeleve të ndryshme zakonisht vijnë me një ose dy vjet garanci. Prodhuesi i njohur i pajisjeve shtëpiake Miele e quan të njëjtën shifër. Zhvilluesit e pastruesve të vakumit të shtrenjtë të integruar u ofrojnë klientëve të tyre nga tre (BEAM) deri në 7-8 (BVC SIEMENS) vjet shërbim garancie, por prodhuesit e fshesave me korrent robot nuk guxojnë të rrisin periudhën e garancisë mbi 18 muaj.
Si të vendosni për zgjedhjen e një marke
Me të njëjtin grup funksionesh, kostoja e fshesave me korrent të prodhuara nën marka të ndryshme është e ndryshme. Si rregull, prodhuesit e njohur, të vendosur prej kohësh të këtij lloji të produktit ofrojnë modele më të shtrenjta. Shanset janë, shuma që është ndryshimi në çmime midis dy modeleve të ngjashëm do të paguhet për markën. Por mos harroni se është marka e promovuar që garanton cilësi dhe besueshmëri: shumë vite famë dhe imazhi i kompanisë do të bëhen çelësi i punës efektive të blerjes tuaj të re.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent? Si të zgjidhni një fshesë me korrent? Si të zgjidhni një fshesë me korrent?Home | Articles

December 3, 2022 07:10:08 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting