Si të zgjidhni një fshesë me korrent?

Kur pastruesit e fshesës sapo u shfaqën në vendin tonë, shumë i trajtuan ato vetëm si " lodra " për borgjezinë, duke preferuar mënyrën e vjetër proletare të trajtimit të pluhurit në formën e një lugë dhe fshesë. Për fat të mirë, ato ditë kanë kaluar dhe madje gjenerata më e vjetër tashmë ka arritur të bindet për përfitimet e fshesave me korrent. Përveç kësaj, një fshesë me korrent moderne ka qenë prej kohësh jo ai përbindësh që ulërinte, çanta e së cilës lëshonte, si të thuash, gjysmën e të gjithë pluhurit të mbledhur nga ky mekanizëm. Përkundrazi, fshesat moderne jo vetëm që përdorin një enë me ujë si mbledhës pluhuri, por gjithashtu mund të bëhen në formën e faktorit të robotëve që do të pastrojnë shtëpinë tuaj në mënyrë të pavarur.
Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Pyetja e parë që një blerës potencial duhet të përgjigjet është diçka e tillë: çfarë funksionesh duhet të kryejë një fshesë me korrent? Përgjigja "për të thithur vakum " nuk llogaritet - të gjitha pastruesit e vakumit e bëjnë atë ndryshe, dhe këtu është e rëndësishme të përcaktoni gamën e detyrave me të cilat përballet fshesa juaj e ardhshme.
Nëse puna kryesore e pajisjes është të heqë pluhurin nga linoleumi, mobiljet dhe qilimat, atëherë blerja më e përshtatshme për ju do të jetë një fshesë me korrent e thjeshtë që punon vetëm në modalitetin e pastrimit të thatë dhe ka një fuqi prej rreth 300 watts. Nëse shtëpia përmban kafshë me një gjatësi leshi ose qilima vetë kanë një zonë të konsiderueshme, atëherë është më mirë të blini një pajisje më të fuqishme - deri në 500 W, pasi pajisjet më të fuqishme, si rregull, kanë një burim më të madh dhe përballon më mirë ndotjen.
Pastrimi kimik nuk është funksioni i vetëm i një fshesë me korrent. Rreth tridhjetë vjet më parë, " larje " modele shfaq - dmth. pastruesit me të cilët mund të kryeni pastrimin e lagësht të lokaleve. Pastruesit e tillë të vakumit janë dukshëm më të kushtueshëm se ato të zakonshmit, megjithatë, ato sjellin shumë më tepër përfitime, pasi ato mund të pastrojnë jo vetëm qilima dhe linoleum, por edhe shumë sipërfaqe të tjera. Perhapsshtë më lehtë, ndoshta, të sqarosh që larja e pastruesve të fshesës nuk mund të pastrojë - këto janë dysheme me parket, qilima mbi bazë shkumash dhe mobilje të shtrenjta që shemben kur ekspozohen ndaj lagështisë së lëngshme që pikon.
Lloji më modern i fshesës me korrent është robotik. Pastruesit e tillë të vakumit, sipas prodhuesve, vetë janë në gjendje të përcaktojnë ndotjen e dyshemesë, ta pastrojnë atë dhe të kthehen në rimbushje. Në praktikë, rezulton pak më ndryshe: fshesat me korrent-robotët janë "të shurdhër ", dhe për këtë arsye cilësia e punës së tyre lë për të dëshiruar - kështu që, askush prej tyre nuk është në gjendje të pastrojë qoshet e dhomës akoma.
Duke vendosur për funksionalitetin dhe fuqinë e fshesës me korrent, duhet të merreni me një pikë kaq të rëndësishme si lloji i rezervuarit në të cilin grumbullohet pluhuri.
Sot ekzistojnë tre lloje të tilla: filtri i ujit, ena dhe çanta.
Pastruesit me vakum me një filtër uji janë më të përshtatshmet. Thelbi i punës së tyre është që ajri i marrjes të kalojë përmes shtresës së ujit dhe e gjithë pluhuri të mbetet brenda rezervuarit. Ky është një lloj pothuajse ideal i filtrit, megjithatë, pastruesit e tillë të vakumit, si rregull, janë disi më të kushtueshëm: përveç kësaj, në disa modele, procesi i pastrimit të filtrit është mjaft i vështirë.
Pastruesit e vakumit të kontejnerëve mbledhin pluhur në një enë plastike ose metalike. Nën presionin e ajrit, pluhuri është i ngjeshur në një gungë të dendur, e cila më pas thjesht hidhet. Ekzistojnë dy të meta në pastruesit e vakumit të kontejnerëve - përmasa të mëdha dhe një sasi e drejtë zhurme e lidhur me dridhjet plastike.
Pastruesit me vakum të pajisur me qese të disponueshme ose të ripërdorshme janë më të zakonshmet. Pajisjet e tilla mund të jenë shumë kompakte: përveç kësaj, kostoja e një fshesë me korrent me çanta është gjithashtu relativisht e ulët. Problemi i vetëm i mundshëm në këtë rast është që çantat e disponueshme mbarojnë herët a vonë, dhe nuk është gjithmonë e mundur të blini të reja. Kjo kompleksitet duhet të parashikohet paraprakisht - thjesht pyesni shitësin nëse ka një çantë rezervë ose ekuivalentin e tyre të ripërdorshëm në shitje.
Një detaj i rëndësishëm në fshesë me korrent është kordoni, ose më mirë gjatësia e tij. Blerja e një fshesë me korrent me një kabllo më pak se gjashtë metra të gjatë është e mbushur me vështirësi të vazhdueshme në përdorimin e saj, dhe kabllot tre deri në katër metra zakonisht kërkojnë automatikisht një kordon zgjatues. Përveç kësaj, vëmendje duhet t'i kushtohet cilësisë së izolimit të kordonit, pasi kordonët e pastruesve të vakumit, në përgjithësi, janë të ndjeshëm ndaj dëmtimeve mekanike.
Një nga pyetjet më të vështira që blerësi duhet të përgjigjet është çështja e madhësisë së fshesës me korrent. Natyrisht, të gjithë përpiqen të fitojnë pajisjen sa më kompakte të mundshme, megjithatë, duhet kuptuar që askush nuk mund të bëjë një motor elektrik kompakt, të fuqishëm dhe të besueshëm në të njëjtën kohë - prandaj, diçka gjithmonë duhet të flijohet.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent?
Si të zgjidhni një fshesë me korrent? Si të zgjidhni një fshesë me korrent? Si të zgjidhni një fshesë me korrent?Home | Articles

December 6, 2022 16:24:08 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting