Si të zgjidhni një frigorifer?

Që në fillim, vërejmë se nuk po flasim për ngrirje, por për ngrirje. Frigorifer është një pjesë integrale e frigoriferit. Ngrirësi është një ngrirje e veçantë e krijuar për ruajtjen afatgjatë të sasive të mëdha të ushqimit. Duhet të theksohet se jo çdo familje ka nevojë për një frigorifer.
Aktualisht, frigoriferët paraqiten në tregun e brendshëm, në të cilin ngrirësit janë shumë të gjerë dhe plotësojnë nevojat e shumicës së blerësve. Pra, për kë janë krijuar ngrirësit? Frigorifer i gjerë ka nevojë për njerëz që nuk kanë mundësi të paguajnë çdo ditë për të shkuar në dyqan dhe për të blerë produktet jo më shumë se një herë në javë (por duan në shtëpinë e tyre ishte gjithmonë diçka për të ngrënë në " rastin e luftës bërthamore "), si dhe si cottagers, të angazhuar në prokurimin dimëror.
Pas përpunimit fillestar, sasia e rekomanduar e produktit vendoset në qese plastike të parapërgatitura (zakonisht nga 200 në 600 g secila). Qeset mbyllen në mënyrë që të mbetet sa më pak ajër në to (midis manave, pjesë të produktit, feta), të shënuara (emri i produktit, afati i ruajtjes) dhe të vendosen në frigorifer.
Si të përcaktohet vëllimi i kërkuar?
Sigurisht, gjithçka varet nga zakonet tuaja të përditshme. Në mënyrë tipike, kapaciteti i një frigorifer për ruajtjen e ushqimit është 50 litra për person. Disa janë mësuar të blejnë sasi të mëdha ushqimesh një herë në javë, ndërsa të tjerët preferojnë të blejnë sasi të vogla ushqimesh çdo ditë. Nëse jeni mësuar të ngrini perime dhe fruta, atëherë ngrirësi juaj duhet të jetë më i madh. Nëse nuk do të bëni stoqe të tilla, dhe mishi ose pula shfaqen në ngrirjen tuaj vetëm herë pas here, atëherë 50 litra. vëllimi është mjaft i mjaftueshëm.
Funksionet e ngrirjes
Çdo ushqim mund të lihet në krye të një frigorifer modern. Falë sistemit Non-acar, nuk ka nevojë të shkrihet. Ai do të kujdeset për kursimin e energjisë elektrike. Ajo përshtatet mirë me mobiljet e kuzhinës. Një shtesë shumë e përshtatshme është prania e akumulatorëve të ftohtë në frigorifer. Në rast të ndërprerjes së energjisë, këto bateri do të ruajnë temperaturën e ngrirjes brenda ngrirjes për 9-24 orë (në varësi të modelit).
Nëse më parë freoni përdorej si ftohës, tani ata përdorin përbërës kimikë miqësorë me mjedisin R-134a dhe R-600a.
Prodhuesit e ngrirjeve moderne përpiqen të krijojnë kushte optimale për ruajtjen e ushqimit, për të cilat përfshihen përparimet më të fundit teknologjike. Çdo model i ri është i pajisur me të gjitha opsionet e reja dhe ka shumë karakteristika të këndshme.
Pothuajse në çdo panel të frigoriferit ka një rregullator dhe tregues të temperaturës, një ndërprerës të mënyrës dhe tregues me ngjyra. E gjelbër - simbol i statusit të punës së ruajtjes, e verdha do të thotë modaliteti i ngrirjes së shpejtë, e kuqja do të thotë temperaturë e lartë ose dera e hapur (në disa modele, ky tregues plotësohet me një sinjal zanor).
Duhet të kihet parasysh se me kalimin e kohës, treguesit mund të fillojnë të tregojnë një temperaturë më të ulët sesa në të vërtetë. Prandaj, një herë në vit, të dhënat e tyre duhet të verifikohen me të dhënat e ndonjë termometri tjetër (të saktë). Ndonjëherë paneli tregon modalitetin "E" (për shembull, është i disponueshëm në pothuajse të gjitha modelet e BOSCH). Kjo është një mënyrë e kursimit të energjisë që përdoret kur ngrirësi është vetëm gjysmë i mbushur.
Metoda e ngrirjes së shpejtë ju lejon të ruani maksimumin e ushqyesve dhe vitaminave. Përveç kësaj, nëse ushqimi ngrihet menjëherë, në to nuk krijohen kristale akulli, të cilat grisin membranën e indit qelizor, siç është rasti me ftohjen graduale. Necessaryshtë e nevojshme të ndizni mënyrën e ngrirjes së shpejtë 5 orë para se të vendosni ushqimin në frigorifer. Kompresori do të funksionojë vazhdimisht dhe temperatura në dhomë do të bjerë. Pas kësaj, mund të vendosni ushqim të freskët - ata shpejt do të ngrijnë dhe nuk ngrohin rezervat e ruajtura tashmë me nxehtësinë e tyre. Pas 24 orësh, aktivizoni modalitetin "Storage".
Ekzistojnë ngrirje me dy ndarje: njëra ndarje funksionon si zakonisht, tjetra është krijuar për ngrirjen e shpejtë. Pajisjet e tilla kanë dy kompresorë, gjë që është e rrallë për ngrirjet. Metoda e ngrirjes së shpejtë kërkon konsum shtesë të energjisë. Përveç kësaj, në këtë mënyrë, kompresori funksionon pa u ndalur, gjë që përshpejton veshin e tij.
Ngrirësit janë në dispozicion në formën e dollapëve, dollapëve dhe zemrave.
Dollapë ngrirës
Ata arrijnë një lartësi prej 2 m dhe një gjerësi 60 cm, duke zënë një zonë relativisht të vogël. Vëllimi i madh i përdorshëm (deri në 280 l) ju lejon të ruani shumë produkte në to. Dollapët kanë disa nivele, të dizajnuara në formën e sirtarëve për tërheqje ose rafteve me dyer. Piktogramet në panelet e përparme tregojnë jetëgjatësinë e rekomanduar të produkteve të ndryshme. Disa modele kanë tabaka speciale për ngrirjen e manave, frutave dhe perimeve. Frutat vendosen në një tabaka dhe ftohen në mënyrë të barabartë pa ngrirë me njëri-tjetrin.
Ngrirje-piedestale
Ata përshtaten mirë me mobiljet e kuzhinës, ato mund të instalohen nën një countertop ose ndonjë sipërfaqe tjetër pune. Zakonisht ato kanë një vëllim të vogël dhe 3-4 ndarje.
Ngrirje-lari
E zgjatur dhe e hapur. Convenientshtë e përshtatshme për të ngrirë pjesë të mëdha të mishit ose peshkut në një enë të tillë. Shpesh, vëllimi i dobishëm i gjoksit është shumë më i madh se vëllimi i dollapëve dhe arrin rreth 370 litra. Modeli më i fundit i një ngrirësi të gjoksit ka përmasa 850 * 1560 * 600 cm dhe vështirë se zvarritet nëpër derë. Në thelb, një frigorifer i gjoksit është një bodrum i lëvizshëm në banesën tuaj. Mund të vendoset në një lozhë ose ballkon, dhe i ftohti do të mbetet edhe në temperaturat e ambientit deri në +40 ° C.
Një pengesë e dukshme e pajisjeve të këtij lloji është se gjoksi është mjaft i thellë dhe nuk është gjithmonë e përshtatshme për të marrë ushqim prej tij. Vërtetë, për ruajtjen e produkteve të paketuara, shumë modele ofrojnë kuti speciale dhe shporta të varura. Përveç kësaj, ndarjet plug-in mund të përdoren. Për shkak të dizajnit të tyre, izolimit termik efektiv dhe një qarku ftohës të vendosur mirë, zemrat janë më ekonomike sesa ngrirësit vertikalë (ato mund të mbajnë më shumë ushqim për litër vëllimi). Gjatë një ndërprerje të energjisë, ata qëndrojnë të ftohtë për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, në jetën e përditshme, ata nuk morën shumë shpërndarje. Për kuzhinat tona të vogla, gjoksi i ngrirjes është shumë i rëndë.
Disa Këshilla
Ngrirësi duhet të mbushet në masën që qarkullimi i lirë i ajrit të mos pengohet, gjë që siguron ftohje uniforme në të gjitha raftet dhe në të gjitha ndarjet. Pykat dhe manaferrat e frutave të ngrira mund të përdoren si kube akulli dekorative. Për ta bërë këtë, ato vendosen në një tabaka dhe ngrihen paraprakisht, dhe pastaj paketohen në qese për ngrirje të thellë. Me këtë metodë, manaferrat nuk janë të ngrira dhe secila ruhet veçmas.
Isshtë më mirë të ruhet mishi i prerë në copa të madhësisë së kërkuar më pas, dhe peshku - i qëruar dhe i plotë. Ushqimi që përmban xhelatinë nuk duhet të vendoset në frigorifer.
Nuk rekomandohet ngrirja e trangujve, bananeve, rrepkave, marule, reçelit, vezëve, produkteve të qumështit, djathrave me pak yndyrë.
Në frigorifer, mund të vendosni njëkohësisht nga 4 deri në 10 kg ushqim të freskët dhe të ngrini 18-36 kg në ditë. Por gjithçka ka kufirin e saj. Mos e mbingarkoni makinën ftohëse, përndryshe ajo thjesht mund të dështojë.
Mos rrezikoni të vendosni pije në enë qelqi në frigorifer - ato mund të shpërthejnë. Vendoseni në frigorifer të gjithë ushqimin në temperaturë dhome para se ta vendosni në hapësirën e gatimit.
Ngrirësi nuk i pëlqen të jetë pranë një sobë (si gazi ashtu edhe elektrik) dhe ekspozimi ndaj rrezeve të diellit. Pasi modaliteti i ngrirjes së shpejtë të bëjë punën e tij, sigurohuni që ta ktheni ngrirjen në gjendjen e saj normale të funksionimit. Përndryshe, kompresori do të dështojë dhe do të digjet.
Gëzuar pazar!

Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer? Si të zgjidhni një frigorifer? Si të zgjidhni një frigorifer?Home | Articles

November 27, 2022 03:02:41 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting