Si të zgjidhni një frigorifer?

Modelet moderne të frigoriferëve ndryshojnë nga paraardhësit e tyre jo vetëm në dukje, por edhe në materiale të reja moderne, si dhe në një sërë funksionesh që lejojnë ruajtjen e një shumëllojshmërie të gjerë të produkteve për një kohë të gjatë. Pajisjet shtëpiake të integruara janë bërë një zgjidhje e re në dizajnin e brendshëm të kuzhinave, dhe së bashku me sobat, furrat, lavatriçet dhe pjatalarësit, është shfaqur koncepti i " frigoriferëve të integruar ". Krahasuar me modelet e lira, ato kanë disa përparësi: efikasitet më të lartë në punë - për shkak të izolimit më të mirë termik të mureve, nivelit më të ulët të zhurmës, meqenëse panelet dekorative të mobiljeve dukshëm " lagin " zërin. Dhe, natyrisht, frigoriferët e integruar përshtaten në mënyrë harmonike në mjedisin e kuzhinës dhe sigurojnë qasje të përshtatshme për përmbajtjen e tyre në çdo kohë.
Prodhuesit e pajisjeve shtëpiake u ofrojnë konsumatorëve modele të madhësive, formave dhe madje edhe ngjyrave të ndryshme. Por në mënyrë që të zgjidhni opsionin më të mirë, duhet të dini se cilit parametra duhet t'i kushtoni vëmendje.
Dimensionet e frigoriferit dhe tiparet e modelit
Para së gjithash, është e nevojshme të vendosni për vëllimin e frigoriferit, dhe për këtë arsye për dimensionet e tij. Për një familje me 1-2 persona, është i përshtatshëm një model kompakt që nuk është i madh në përmasa. Si rregull, këto janë frigoriferë me një dhomë me lartësi deri në 1 metër, duke përfshirë një frigorifer dhe një ndarje të vogël të ngrirjes. Në një farë mënyre, ato mund të ngjajnë me modele modeste të vjetra që duhej të shkrinin manualisht. Por tani pothuajse të gjithë frigoriferët janë të pajisur me sistemin No Frost, i cili parandalon formimin e acar në muret e dhomës (për frigoriferët Liebherr ky emër shkruhet së bashku - Nofrost). Një shembull i frigoriferëve të tillë është modeli Bosch KIF 20A50.
Një familje me 3-4 persona do të ketë nevojë për një model më të madh. Këtu tashmë ia vlen t'i kushtohet vëmendje frigoriferit me një ndarje kryesore të gjerë dhe një frigorifer që mbyllet me një derë të veçantë. Lartësia e modeleve të tilla arrin 1.9 metra, hapësira e brendshme zakonisht ndahet në tre zona: ftohje, ngrirje dhe një zonë me temperaturë zero, e cila është e njohur për shumicën e konsumatorëve si një " zonë e ruajtjes së freskisë ". Nëse nuk ka pyetje në lidhje me dy kapitujt e parë, atëherë i treti ka nevojë për disa sqarime. Dhoma, e cila zë deri në një të pestën e hapësirës kryesore të frigoriferit, është krijuar posaçërisht për ruajtjen e ushqimit që prishet. Shkrirja e një frigorifer të tillë është mjaft e thjeshtë: si rregull, vetëm pjesa e ngrirësit ka nevojë për shkrirje të plotë, ndarja e frigoriferit është e pajisur me të njëjtin sistem No Frost.
Frigoriferët me dy ndarje mund të funksionojnë ose me një kompresor ose me dy, dhe të dy opsionet kanë përparësitë e tyre. E para është më ekonomike në funksionim, por e dyta ju lejon të fikni dhe të shkrini secilën nga dhomat, duke lënë të dytën në gjendje pune. Dhe kjo, siç tregon përvoja, është shumë më e përshtatshme.
Dhe së fundmi, frigoriferë të mëdhenj krah për krah. Pronarët e kuzhinave të bollshme mund të përballojnë të tilla, sepse ky është ndoshta lloji më i gjerë dhe dimensional i frigoriferit. Fjalë për fjalë, krah për krah do të thotë " krah për krah ", e cila është e vërtetë: kamerat janë të vendosura pranë njëra-tjetrës dhe hapen me dy dyer lëkundëse. Lartësia e modeleve varion nga 1.7 në 1.9 metra, gjerësia mund të jetë deri në 1.2 m, dhe vëllimi i përgjithshëm i përdorshëm është nga 520 në 800 litra. Pavarësisht nga madhësia mbresëlënëse e frigoriferëve, nuk do të keni probleme me shkrirjen: teknologjia No Frost është një standard i detyrueshëm në to, për shembull, frigorifer i pavarur i pavarur "Gagideau IK 300-354" Side by Side "
Modelet krah për krah kanë zona të shumta të temperaturës, duke përfshirë një dhomë të mbyllur me temperaturë zero dhe një ndarje të lagështisë së ndryshueshme. Pothuajse të gjithë frigoriferët e këtij lloji ofrojnë një mundësi shtesë të ftohjes së pijeve: në një ndarje të veçantë në derë, temperatura ruhet 3 gradë më e ulët se në dhomën kryesore. Përveç kësaj, prodhuesi i akullit i integruar ju lejon të prodhoni rreth 4 kg akull në ditë pa derdhur ujë të lodhshëm në kallëpe dhe më pas të ndani kubat e ngrira prej tyre. Përmes një zorre të lidhur me furnizimin me ujë, uji do të hyjë në filtër me fishekë të zëvendësueshëm dhe më pas, pastruar nga papastërtitë, do të hyjë në ndarje për formimin e akullit. I përshtatshëm, i thjeshtë dhe shumë efektiv.
Sidoqoftë, kur zgjidhni dimensionet e frigoriferit, mos harroni për çështjet e dorëzimit të tij në vendin e instalimit. Mbani në mend se ajo duhet të kalojë nëpër dyert e banesës dhe kuzhinës - të paktën, dhe në maksimum - të përshtatet në ashensor, i cili do ta çojë blerjen tuaj në dyshemenë e dëshiruar. Epo, nëse tashmë jeni vendosur në një model krah për krah, jini të gatshëm të merrni një vendim jo-standard: mund t'ju duhet të hiqni dyert në apartament. Ngushëllimi i vetëm është se këto shqetësime janë të përkohshme.
Vendndodhja e kamerave
Çështja nuk është e nevojshme, përkundrazi shikohet si çështje e përdorshmërisë. Nëse frigoriferi juaj ka dy ose më shumë dhoma, mund të jetë ide e mirë të vendosni se ku duhet të vendoset ndarja e ngrirjes - në pjesën e sipërme ose të poshtme. Nëse preferoni të gatuani kryesisht ushqime të ngrira dhe ushqime komoditeti dhe të përdorni frigoriferin disa herë në ditë, thjesht nuk ka kuptim të mbledhësh para tij. Për ata që hapin derën e frigoriferit më shpesh, është më e përshtatshme të zgjedhin një model ku ngrirësi ndodhet nën frigorifer, siç është bërë në modelin Bosch KIV 38X00.
Aftësia e ngrirjes
Kjo karakteristikë shpesh tregohet në derën e dhomës së ngrirjes ose, nëse frigoriferi është një ndarje e vetme, pranë treguesve të funksionimit. Dy flokë dëbore tregojnë se temperatura maksimale në ngrirje është -12 ° C, tre tregojnë se kjo vlerë arrin -18 ° C, dhe kur përshkruani katër flokë dëbore, mund të mbështeteni me siguri në gjithçka -24 ° C.
Kontrolli
Frigoriferi mund të kontrollohet si elektromekanik ashtu edhe elektronik. E para është më e njohur dhe e thjeshtë: ndezja dhe fikja ndodh duke shtypur butonat, dhe mënyra e dëshiruar vendoset duke kthyer dorezat e termostatit. Metoda e dytë përdor një panel elektronik me një ekran dixhital dhe një panel kontrolli. Me ndihmën e tyre, ju mund të vendosni temperaturën e dëshiruar me një saktësi të një shkalle, e cila nuk mund të bëhet me rregullimin manual, por nëse keni një ekran, do të duhet të merrni pjesë në blerjen e një stabilizuesi të mirë të tensionit.
Duke marrë parasysh që funksionet themelore të frigoriferëve me metoda të ndryshme kontrolli janë pothuajse të njëjta, zgjedhja e një modeli për këtë parametër është plotësisht në diskrecionin tuaj.
Shkrirja
Sipas këtij kriteri, frigoriferët ndahen në modele me shkrirje manuale dhe automatike. Përmendja e opsionit të parë vetëm thekson avantazhet e së dytës, e cila nuk kërkon ndërhyrje njerëzore. Shkrirja e kondensatës bëhet automatikisht në murin e brendshëm të pasmë të dhomës ftohëse, ku ndodhet avulluesi. Uji derdhet në një zakon të veçantë në pjesën e poshtme të dhomës frigoriferike dhe kalon përmes një vrime të veçantë në tabaka mbi kompresorin, dhe atje, nën ndikimin e nxehtësisë së gjeneruar prej tij, avullohet.
Funksione shtesë të frigoriferit
Përveç sistemit No Frost, i cili parandalon formimin e akullit në dhomëzën e frigoriferit, shumë modele të frigoriferëve modernë kanë një numër funksionesh shtesë.
Dushi i ajrit siguron krijimin dhe mirëmbajtjen e një regjimi të temperaturës së ulët dhe qarkullimit të ajrit, për shkak të së cilës ndodh një lloj ventilimi i dhomës frigoriferike.
BioFresh është një funksion që ju lejon të rregulloni nivelin e temperaturës dhe lagështisë në dhomë, duke siguruar kështu krijimin e të gjitha kushteve të nevojshme për ruajtjen e llojeve të ndryshme të ushqimit. Lagështia e lartë kontribuon në ruajtjen afatgjatë të freskisë së perimeve, frutave, bimëve.
Ekrani shumëfunksional MagicEye, i vendosur në derë, tregon informacionin për funksionimin e frigoriferit.
Coolmatic siguron ftohje të shpejtë të detyruar me rrymat e ajrit të drejtuara nga ventilatori. Pasi të kenë kaluar 6 orë pas aktivizimit të këtij funksioni, temperatura normale rikthehet.
Mbrojtja antibakteriale sigurohet duke veshur muret dhe sipërfaqen e brendshme të derës së dhomës së frigoriferit me një polimer të bazuar në jone argjendi. Kjo veçori është e disponueshme në një numër modelesh nga Bosch, Siemens dhe disa prodhues të tjerë.
Crisp Fresh është një filtër i vendosur në raft për ruajtjen e perimeve dhe lejimin e tyre të qëndrojnë të freskët për një kohë të gjatë.
Sistemi GlassLight është një ndriçim LED i vendosur në rafte që ju lejon të gjeni shpejt rrugën tuaj rreth sistemit të rafteve dhe vendosjes së produktit.
Ftohës është një pajisje e vendosur në derën e frigoriferit për ftohjen dhe ngrohjen e ujit të pijshëm, e përbërë nga një rezervuar, një ose dy çezmat dhe një shishe uji përmbysur të bashkangjitur në pjesën e sipërme. Në rezervuar, uji, në varësi të detyrës, nxehet ose ftohet, pas së cilës furnizohet përmes rubinetit.
Sinjali zanor - mundësia e sinjalizimit për një derë të hapur të frigoriferit.
Sistemi antibakterial SilverClean, krijuar nga prodhuesit e frigoriferëve Neff, parandalon tretjen dhe rritjen e baktereve të dëmshme. Bazohet në veprimin e joneve të argjendit, të cilat janë pjesë e materialit për muret dhe sipërfaqen e brendshme të derës së dhomës frigoriferike. Frigoriferët e pajisur me sistemin SilverClean nuk do të kenë kurrë erë të pakëndshme dhe ushqimi do të zgjasë më shumë.
Prania e një ndarjeje të lëvizshme midis kutive, e cila lejon ruajtjen e produkteve me madhësi të madhe, quhet ndryshe në frigoriferë të markave të ndryshme. Miele ka VarioRoom, Liebherr ka VarioSpace, AEG ka VarioBox. Prodhuesit kanë ngrirë të pajisur me rafte qelqi dhe kontejnerë tërheqës për ruajtje më të përshtatshme të ushqimit. Të gjithë këta elementë thjesht mund të hiqen nëse është e nevojshme, duke krijuar kështu hapësirë ​​të mjaftueshme për vendosjen e produkteve të mëdha.
Funksioni SuperCool siguron ftohje të shpejtë dhe me cilësi të lartë të ajrit duke përdorur një ventilator të veçantë. Rrjedhat e ajrit shumëdrejtues ftohin përmbajtjen e dhomës nga të gjitha anët, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për produktet që sapo janë vendosur në frigorifer. LG ka të njëjtën karakteristikë të quajtur Multi Air Flow.
Modaliteti SuperFrost ju lejon të ngrini shpejt një sasi të madhe ushqimi në një temperaturë prej -32 ... -38 ° C, e cila ruan shijen e tyre dhe siguron ruajtje më të gjatë. Modaliteti fiket automatikisht, pasi i gjithë vëllimi i ushqimit është i ngrirë.
Funksioni FrostControl, i zhvilluar nga Liebherr, monitoron temperaturën në ngrirje dhe, nëse rritet, aktivizon një alarm të dëgjueshëm dhe vizual. Treguesi FrostControl do t'ju lejojë të merrni masa në kohë dhe të përdorni modalitetin SuperFrost nëse, si rezultat i një ndërprerje të energjisë, ushqimi fillon të shkrijë.
I pavarur ose i zhytur
Kjo pikë është gjithashtu shumë e rëndësishme. Tani, kur pajisjet shtëpiake të integruara ngadalë por me siguri po zëvendësojnë modelin " solo ", kur sobë zëvendësohet me një pllakë dhe një furrë, kur edhe furrat me mikrovalë " fshihen " në thellësitë e dollapëve elegantë, prodhuesit e frigoriferëve gjithnjë e më shumë duke zgjeruar prodhimin e modeleve të integruara plotësisht. Sigurisht, ata janë shumë më të kushtueshëm sesa " vëllezërit " e tyre të veçantë , sepse kërkesat për ta janë shumë më të larta. Së pari, një minimum i dridhjeve, në mënyrë që mobiljet prej druri të mos bëhen një lloj kuti rezonatori dhe gumëzhitja e motorit nuk mund të dëgjohet në të gjithë kuzhinën. Së dyti, izolimi termik. Frigoriferët " solo " nuk duhet të bashkojnë mobiljet dhe muret, dhe ekziston një kërkesë e veçantë për distancën midis frigoriferit dhe radiatorit. Modelet e integruara plotësisht mund të vendosen aty ku është i përshtatshëm për ju dhe vetëm ju.
Dhe së fundmi, le të shqyrtojmë anën thjesht estetike të zgjedhjes së një frigorifer. Modelet klasike të bardha janë akoma më të njohurat, por tani, së bashku me to, ka edhe ato me ngjyra: të verdhë, çelik, me përfundim të ngjashëm me drurin, çelik inox Liebherr CPes 40030. Sidoqoftë, frigoriferi do të përshtatet në mënyrë më harmonike vetëm në brendësi nëse ajo dera do të jetë absolutisht i njëjti panel si fasadat e mobiljeve të kuzhinës. Dhe kjo është e mundur vetëm nëse blini një model të ngulitur.
Ftohës vere ose rafte vere
Njohësit e verërave të mira, të cilët kanë mundësinë t'i blejnë ato në sasi të mëdha, do të duhet të blejnë një njësi të veçantë për ruajtjen e kësaj pije të çmuar. Siç e dini, në mënyrë që vera të mos humbasë vetitë e saj, kërkohet të sigurojë jo vetëm një temperaturë të caktuar, por edhe lagështi. Me këtë qëllim në mendje një numër i prodhuesve të pajisjeve shtëpiake kanë zhvilluar dhe nisur prodhimin e dollapëve të verës.
Ashtu si frigoriferë, verë " storage " ndryshojnë nga njëri-tjetri në madhësi dhe aftësitë. Prandaj, pyetja se si të zgjidhni një kabinet të verës kërkon një shqyrtim të veçantë. Shkurtimisht, mund të themi që adhuruesit e varieteteve të caktuara të verërave mund të kalojnë mirë me modele me një temperaturë, por dashamirët e larmisë do të duhet të marrin pjesë në blerjen e atyre me shumë temperatura. Për më tepër, sa më i shtrenjtë të jetë kabineti i verës, aq më shumë mundësi përmban për ruajtjen e duhur të një shumëllojshmërie verërash - të bardha dhe të kuqe, të fortifikuara dhe me gaz. Ftohës i verës Miele model KWL 4712 SG ed
Mundësitë financiare
Zgjedhja e një frigorifer, ju do të përballeni në mënyrë të pashmangshme me një pyetje financiare, domethënë sa para për të lënë në dyqan në mënyrë që të merrni një rezultat të mirë në kuzhinë. Secili prodhues zakonisht ofron mundësi të ndryshme për pajisje - nga buxheti te modelet luksoze, kështu që është mjaft e mundur të gjesh një model për xhepin tënd. Sidoqoftë, vlen të kujtohet se, ndryshe nga llojet e tjera të pajisjeve shtëpiake, një frigorifer zakonisht blihet për shumë vite: dimensionet e tij janë mjaft të mëdha dhe pesha nuk ju lejon të hiqni thjesht të vjetrën dhe të vendosni një të re. Prandaj, duhet të mendoni me kujdes nëse duhet të kurseni para kur blini ose blini një model vërtet të mirë nga një prej prodhuesve me famë botërore.
Njohur " label " në frigorifer nuk është vetëm një dizajn të bukur derë. Ky është një konfirmim i cilësisë, një shenjë që kompania është përgjegjëse për mallrat e saj. Me kalimin e kohës, gjithçka ndryshon, dhe pajisjet shtëpiake kanë funksione dhe aftësi të reja. Duke e ditur këtë, nxitoni tani për të blerë një nga modelet më moderne të frigoriferëve, më vonë nuk do të pendoheni për vendimin tuaj. Po, do të duhet të paguani një shumë të madhe në të njëjtën kohë, por atëherë do të jeni në gjendje të përdorni blerjen tuaj për shumë vite dhe madje dekada pa u shqetësuar për riparimin e saj dhe nevojën për ta zëvendësuar atë.
Modele të lira të frigoriferëve elitë:
Frigorifer i integruar Miele K 9414 iF
Frigorifer i integruar Kuppersbusch IKE 247-8
Frigorifer Liebherr CP 40030
Si të zgjidhni një markë
Të veçosh nga masa e përgjithshme e prodhuesve një markë që mund të quhet më e mira, e besueshme, prestigjioze, mbase, është joreale. Shija juaj, ose ndoshta edhe intuita, do t'ju tregojë se si të gjeni modelin e duhur mes shumë me funksione të ngjashme, por të bërë nga prodhues të ndryshëm. Si rregull, secila markë, përveç veçorive standarde, ofron diçka të vetën, të veçantë. Miele, për shembull, ka zhvilluar sistemin unik të ndriçimit GlassLight dhe Bosch ka zhvilluar dhe zbatuar një mënyrë të re super ngrirjeje.
E rëndësishme kur zgjedhni një produkt të një marke të caktuar është prania e qendrës së shërbimit të një kompanie në qytetin tuaj. Sidoqoftë, kur blini produkte nga prodhues seriozë si Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff ose Zanussi, nuk duhet të shqetësoheni për këtë.
Jeta e shërbimit dhe garancitë
Jeta e shërbimit të frigoriferëve modernë, duke iu nënshtruar të gjitha rregullave të funksionimit, është nga 10 në 15 vjet, dhe disa prodhues, për shembull, Miele, flasin për një periudhë më serioze. Përvoja tregon se modelet e mira zgjasin shumë më gjatë, dhe nëse vjetrohen, atëherë moralisht. Kjo do të thotë që brenda kohës së caktuar shfaqen frigoriferë më të përsosur, të menduar dhe të pajisur me funksione të reja, të cilat nuk ndërhyjnë me ato të vjetrat për të punuar, punuar dhe punuar. Por, pavarësisht nga jeta e konsiderueshme e shërbimit, garancia për pajisjet e ftohjes është mjaft modeste - nga 1 në 2 vjet, dhe opsioni i dytë do t'i kushtojë më shumë blerësve.

Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer?
Si të zgjidhni një frigorifer? Si të zgjidhni një frigorifer? Si të zgjidhni një frigorifer?Home | Articles

December 5, 2022 19:52:55 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting