Si të zgjidhni një frigorifer makine

Nëse ka nevojë për sigurinë e ushqimit gjatë lëvizjes, atëherë mund të përdorni një frigorifer ose frigorifer për makinë. Nëse automjeti lëviz vazhdimisht, frigoriferi mund të furnizohet nga rrjeti i bordit. Çdo frigorifer i makinës duhet të jetë shumë i qëndrueshëm, dhe gjithashtu duhet të përballojë dridhjet dhe goditjet. Familja standarde amerikane ka deri në tre frigoriferë të tillë të lëvizshëm në përdorimin e tyre. Në një masë më të vogël, automobilistët rusë kanë frigoriferë portabël. Përmirësimi i mirëqenies në mënyrë të pashmangshme çon në blerjen e gjërave që janë kaq të nevojshme në çdo udhëtim. Për ruajtjen e ushqimit të ngrirë për një kohë të shkurtër, mund të merrni një qese izotermale. Nëse keni nevojë të mbani enë të lëngshme, atëherë mund të përdorni enë termos. Të gjitha çantat janë bërë nga materiale të qëndrueshme. Frigoriferi i makinës duhet të ketë një njësi ftohjeje. Kjo do të lejojë që ushqimi të ruhet më gjatë se zakonisht. Frigoriferi i makinës mund të ketë një vend të veçantë ose të ndërtuar në veturë. Për shembull, kamare të vendosura midis sediljeve ose krahëve të krahut mund të përdoren për të.
Frigoriferët portabël për makina kanë disa lloje të ftohjes. Mund të jetë kompresim, thithje ose termoelektrik. Nëse frigoriferi ka një kapacitet të vogël, përdoret ftohja termoelektrike. Frigoriferët janë të pajisur me ftohje thithëse, vëllimi i së cilës është me më shumë rëndësi. Frigoriferët e palëvizshëm janë zakonisht të zbatueshëm vetëm për frigoriferët e palëvizshëm. Për një frigorifer makine, ftohja e tillë përdoret rrallë.
Frigoriferët me kompresim kanë konsumin më të ulët të energjisë. Frigoriferët thithës kanë pak më shumë vlerë të konsumit të energjisë. Frigoriferët termoelektrikë kanë konsumin më të lartë të energjisë. Opsioni më ekonomik për një frigorifer makine është një mini-frigorifer, i cili duket si një gjoks. Pjesa e sipërme e saj është e pajisur me mbulesa speciale. Laris janë më të mirë në mbajtjen e të ftohtit. Frigoriferët termoelektrik fitojnë temperaturën më ngadalë. Më së miri është të futni në frigorifer ushqimin dhe frigoriferin përpara se të udhëtoni. Frigorifer termoelektrik mund të ketë një vëllim prej 0.5 deri 49 litra.

Si të zgjidhni një frigorifer makine
Si të zgjidhni një frigorifer makine
Si të zgjidhni një frigorifer makine
Si të zgjidhni një frigorifer makine Si të zgjidhni një frigorifer makine Si të zgjidhni një frigorifer makineHome | Articles

December 2, 2022 02:39:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting