Si të zgjidhni një MP3 Player

MP3 player është ndoshta një nga zhvillimet më të diskutueshme në industrinë e pajisjeve shtëpiake. Në aktivitetet e përditshme njerëzore, ka pak ndihmë nga kjo pajisje, por, nga ana tjetër, mijëra njerëz në të gjithë botën nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa të. Sidomos në një qytet të madh, kur doni të zëvendësoni zhurmën e bezdisshme të metropolit me kompozimet tuaja muzikore të preferuara sa më shpejt të jetë e mundur.
Ashtu si çdo model i pajisjeve shtëpiake që janë të kërkuara në tregun e konsumit, lojtarët MP3 janë në konkurrencën më të ashpër midis dhjetra prodhuesve kryesorë. Si të mos ngatërroheni në modelet vazhdimisht në përmirësim dhe plotësisht të reja të lojtarëve që plotësojnë raftet e dyqaneve çdo vit? Si te zgjidhni një MP3 Player? Më besoni, një laik, kjo nuk është e lehtë. Sidoqoftë, nëse armatoseni me njohuritë, pasi të lexoni këtë artikull, mund t'i përgjigjeni pyetjes se cilin lojtar MP3 do të zgjidhni vetë.
Lloji i lojtarit
Ekzistojnë tre lloje kryesore të lojtarëve:
1. Player-CD-MP3. Një nga llojet më të vjetra të pajisjeve muzikore. Tani ata kanë ndryshuar emrin e tyre, pasi ata mund të luajnë disqe muzikore jo vetëm në formatin CD, por edhe në formatin MP3. Në madhësi më të kompresuar, skedarët mp3 zënë një hapësirë ​​minimale, rreth 120 këngë mund të futen në disk. Disavantazhet e këtyre pajisjeve janë se luajtësit janë mjaft të mëdhenj, ato nuk futen në xhepin tuaj. Përveç kësaj, në mënyrë që të dëgjoni një larmi muzikore në luajtës të tillë, është e nevojshme që vazhdimisht të ndryshoni disqe në to, gjë që shkakton disa shqetësime. Gjithmonë duhet të keni me vete një numër të caktuar disqesh. Një tjetër disavantazh i këtij lloji të pajisjes - asnjë funksion " antishock " tampon, duke kompensuar media të ulët të cilësisë playback shtrembërojnë gjatë lëkundje. Nëse jeni në lëvizje, nuk duhet të prisni për dëgjim të rehatshëm dhe me cilësi të lartë të muzikës - luajtja do të shtrembërohet. Sidoqoftë, ky problem tashmë është zgjidhur në modelet më të fundit të lexuesve CD - MP3. Ato janë të pajisura me një sistem tamponues. Ndër të gjitha llojet e muzikantëve modernë, pajisjet CD-MP3 janë, mesatarisht, më të lira.
2. Lojtarët Flash. Lloji më i popullarizuar i muzikantit sot. Këto modele janë të përshtatshme dhe kompakte, shumëfunksionale dhe praktike. Lojtarët Flash janë shumë më të lehtë se sa homologët e tyre të mëparshëm. Kjo është për shkak të mungesës së pjesëve metalike në ndërtimin e tyre. Skedarët shkruhen në këtë pajisje shumë shpejt - thjesht lidheni atë me një PC duke përdorur një kabllo të veçantë që vjen me luajtësin. Mund të regjistroni kompozime si në flash-memorjen e integruar, ashtu edhe në një kartë kujtese të lëvizshme. Ju mund të transferoni skedarë tek lexuesi nga kompjuteri juaj ose drejtpërdrejt ose duke përdorur softuerin e duhur për luajtësin. Nuk është e nevojshme të kërkoni softuer shtesë, ai furnizohet në një disk instalimi të përfshirë në grupin e aksesorëve për pajisjen që keni blerë. Duke përdorur softuerin e licencuar, ju anashkaloni kufizimet e mundshme në lidhje me parandalimin e shkeljeve të mundshme të së drejtës së autorit dhe e bëni të sigurt dëgjimin e muzikës.
Madhësia e kartës së kujtesës mund të ndryshojë. Minimumi, i krahasueshëm me madhësinë e një disku kompakt, është dhjetë herë më i madh se ai i një disku.
Shpesh, një kartë kujtese nuk përfshihet në pajisje. Në shumicën e lojtarëve flash, sasia e memorjes së integruar nuk është shumë e madhe dhe bëhet e nevojshme të blini një kartë memorie. Kjo nevojë rrit ndjeshëm koston e modelit, i cili nuk përfshin një aksesor kaq të rëndësishëm.
Softueri Flash-player është, në përgjithësi, një gjë shumë e rëndësishme që prek shumë komponentë, lidhet drejtpërdrejt me komoditetin dhe kënaqësinë tuaj kur përdorni pajisjen. Kështu, për shembull, në mënyrë programore, luajtësi është në gjendje të shndërrojë në mënyrë të pavarur gjurmët në formate audio që luhen në pajisje ose t'i zvogëlojë ato për të kursyer hapësirë.
Një avantazh tjetër i lojtarëve flash është ndërfaqja e tyre e qartë, e Russifikuar dhe rezistenca e pabesueshme ndaj ndikimeve të jashtme. Ata nuk kanë frikë nga trafiku i madh, lëkundjet dhe madje edhe zhytja në ujë. Por jo të gjithë janë. Problemi i vetëm për disa përdorues të flash-player mund të jetë varësia e tyre e drejtpërdrejtë nga kompjuterët personalë. Pa to, është pothuajse e pamundur të azhurnosh bibliotekën tënde muzikore në flash player.
3. Lojtarët e HDD. Një lloj relativisht i ri i pajisjes muzikore. Këto modele kanë një numër funksionesh shtesë, përveç kësaj, ato mund të zëvendësojnë një disk të jashtëm kompjuterik, duke mbajtur të gjitha të dhënat e tij. Një tipar dallues është sasia e madhe e kujtesës. Ato maten në dhjetëra gigabajt. Përveç avantazheve, kjo karakteristikë sjell edhe disavantazhe - dimensione dhe peshë të madhe. Përveç kësaj, modelet HDD janë inferiore ndaj flash player për sa i përket rezistencës ndaj goditjes dhe kursimit të energjisë. Por për përdoruesit që janë vazhdimisht në rrugë, të detyruar të udhëtojnë për shkak të disa rrethanave, ky lloj lojtari është perfekt. Lojtarët HDD i ngjajnë PDA-ve, ata jo vetëm që mund të luajnë muzikë, por gjithashtu mund të shfaqin fotografi dhe të tregojnë filma. Sidoqoftë, duhet pranuar që çdo vit prodhuesit e flash-player lëshojnë modele me gjithnjë e më shumë kapacitete memorie dhe një listë të funksioneve shtesë, dhe së shpejti avantazhet e prekshme të modeleve HDD do të humbin.
4. Lojtarët MD.
Ky lloj riprodhuesi luan mini-disqe dhe është i përshtatshëm për mbajtësit e koleksioneve të këtyre mediave muzikore.
Opsionet e luajtjes
Flash-lojtarët, duke përdorur softuerin e instaluar në to, kanë aftësinë për të shndërruar një numër të madh të formateve të pjesëve në të njëjtin numër të madh të formateve që pajisja mund të njohë dhe më pas ta luajë atë përsëri. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme për shumë përdorues të kontrollojnë në mënyrë të pavarur madhësinë dhe cilësinë e regjistrimeve të kopjuara në riprodhues. Këto parametra ndikohen drejtpërdrejt nga mënyra e kodimit të të dhënave. Mund të ketë dy metoda të tilla: regjistrimi me shpejtësi bit konstante (CBR) dhe regjistrim me shpejtësi bit ndryshueshme (VBR). Me një bit të vazhdueshëm, madhësia e regjistrimit pas kopjimit në riprodhues është gjithmonë e njëjta vlerë, çfarëdo që të ishte para regjistrimit në pajisje. Kjo metodë e kodimit të të dhënave ndikon dukshëm në cilësinë e riprodhimit. Shpesh jo për të mirë.
Me një metodë të ndryshueshme të kodimit të të dhënave, cilësia e riprodhimit të skedarëve muzikorë " në dalje " mbetet e pandryshuar. Të gjitha tiparet e tingullit, nuancat e rëndësishme për adhuruesit e muzikës, mbeten të njëjtat. Por me gjithë këtë, ju nuk keni kontroll mbi procesin e kodimit të skedarëve. Në fund të fundit, zgjedhja është e juaja.
Dimensionet dhe pesha e lojtarit
Faktori kryesor që ndikon në madhësinë e muzikantëve është kapaciteti i kujtesës i këtyre pajisjeve. Sa më e madhe të jetë memoria, aq më e madhe është madhësia e pajisjes, përkatësisht. Në të njëjtën kohë, lojtarët HDD janë, mesatarisht, më voluminozë në krahasim me lojtarët flash. Kjo është për shkak të pranisë së një hard drive dhe një ekrani të madh të jashtëm.
Rezultatet e teknologjive moderne praktikisht nuk kishin asnjë efekt në paraqitjen e lojtarëve CD-MP3. Kjo pajisje thjesht nuk mund të jetë më e vogël se vetë disku. Sidoqoftë, duhet të theksohet se lexuesit modernë të disqeve janë bërë shumë më të hollë se paraardhësit e tyre.
Madhësia e kujtesës
Nuk ka nevojë të flasim për kujtesën e CD-MP3-player, ata thjesht nuk e kanë atë. Lojtarët Flash kanë memorie që varion nga 1 deri në 32 gigabajt. Çfarë vëllimesh ju përshtaten më shumë, mund t’i zgjidhni vetë. Sidoqoftë, vlera e këtij parametri mund të ndikohet pas blerjes së pajisjes, nëse luajtësi është i pajisur me një fole për kartat e kujtesës të lëvizshme. Shitet veçmas, i disponueshëm në madhësi nga 1 GB deri në 64 GB
Llojet e formateve që mund të luhen.
Duhet të theksohet se llojet e muzikantëve kanë ndryshime serioze në formatet që luajnë. CD-MP3-modelet mund të luajnë vetëm dy versione - CD dhe MP3. Në këtë kuptim, lojtarët flash po bëjnë shumë më mirë, ata janë në gjendje të luajnë shumicën e formateve që ne njohim - CD, MP3, WAW, OGG dhe të tjerët. Përveç kësaj, në sajë të softuerit, lojtarët flash janë në gjendje të konvertojnë formate nga njëra në tjetrën, në varësi të dëshirave tuaja. Por mos harroni për ndikimin e mundshëm të veprimeve të tilla në cilësinë e regjistrimit.
Lojtarët HDD praktikisht nuk kanë kufizime në luajtjen e skedarëve muzikorë. Përveç kësaj, ata janë të aftë të luajnë formatet më të njohura të videos dhe disa formate të tekstit. Nuk ka nevojë të flitet për dokumente si Microsoft Office, por për tekstet në formatin txt, nëse ekziston një redaktues provë, këto pajisje janë mjaft të afta jo vetëm t’i ruajnë, por edhe t’i hapin me sukses.
Lloj ushqimi.
Në të gjitha llojet e lojtarëve, ka disa ndryshime në këtë parametër, të cilat japin përparësi dhe lloje të caktuara të disavantazheve.
Lojtarët CD-MP3 zakonisht ngarkohen me bateri të zakonshme. Ata nuk janë të varur nga një kompjuter, që do të thotë që ju duhet të merrni në rrugë jo vetëm një luajtës dhe koleksionin tuaj të preferuar të disqeve, por edhe sasinë e kërkuar të baterive. Një set është i mjaftueshëm për rreth 5 orë funksionim të vazhdueshëm, dhe për shkak të kostos së tyre të ulët dhe lehtësisë së zëvendësimit të një grupi për një tjetër, ata i bëjnë lojtarët CD-MP3 opsionin më të favorshëm për udhëtarët që thjesht nuk kanë mundësinë të ngarkojnë vazhdimisht pajisje muzikore.
Por nëse jeni të prirur për një mënyrë jetese të ulur, blerja e vazhdueshme e materialeve të konsumit nuk ka gjasa t'ju pëlqejë. Dhe një sasi relativisht e vogël e kohës së funksionimit të vazhdueshëm të pajisjes dhe shqetësimet e tjera që lidhen me madhësinë e luajtësit do t'ju detyrojnë t'i kushtoni vëmendje lojtarit flash. Ne kemi folur tashmë për kompaktësinë e saj, pasi për llojin e furnizimit me energji elektrike, modelet e këtyre pajisjeve mund të funksionojnë si nga bateritë ashtu edhe nga një bateri e rimbushshme.
Bateria e litiumit " nuk lodhet " tre deri në katër herë më shumë se bateritë standarde dhe nuk ka nevojë të zëvendësohet rregullisht. Thjesht duhet ta karikoni. Vërtetë, kjo kërkon qasje në furnizimin me energji elektrike, bateria karikohet përmes saj duke u lidhur përmes një kablli të veçantë të furnizuar me luajtësin.
Ndërfaqja
Lojtarët CD-MP3 kanë ndërfaqen më të thjeshtë. Ata u konceptuan si pajisje të pavarura që nuk kanë nevojë për sinkronizim dhe varësi nga një kompjuter personal. Përveç një ekrani të vogël, kjo pajisje nuk ka mundësi shtesë.
Lojtarët flash dhe lojtarët HDD kanë porta USB 1.1 dhe USB 2.0, të cilat përdoren për të lidhur pajisje të ndryshme dhe një kompjuter personal. Lidhësit lejojnë transferimin e sasive të mëdha të informacionit nga një pajisje në tjetrën brenda pak minutash. Fatkeqësisht, jo të gjithë muzikantët janë të pajisur me lidhje standarde. Kjo shton shqetësimin kur lind një situatë kur është e nevojshme të zëvendësoni kabllon përkatëse.
Disa lojtarë janë të pajisur me funksionalitet Bluetooth. Kjo metodë e ndarjes së skedarëve është shumë e përshtatshme kur nuk ka kompjuter në dorë. Por kjo karakteristikë rrit koston e pajisjes. Sidoqoftë, modelet me funksionin Bluetooth janë shumë të popullarizuara pasi zgjerojnë përvojën e përdoruesit.
Falë Bluetooth, ju mund të përdorni kufje pa tel, të transferoni informacion nga pajisja në një telefon celular dhe pajisje të tjera periferike, të shkëmbeni informacion nga një PC edhe nëse nuk ka kabllo.
Funksione shtesë
Nëse krahasojmë lexuesit e muzikës me pajisje të tilla të njohura si smartphone ose kompjutera tablet, atëherë, natyrisht, ata do të jenë inferiorë ndaj tyre në numrin e funksioneve shtesë. Praktikisht nuk ka funksione shtesë në lexuesit CD-MP3, përveç aftësisë për t'u lidhur me një TV. Sidoqoftë, më pak se gjysma e modeleve kanë një mundësi të tillë dhe shikimi i filmave është i mundur vetëm në formatin VCD. Ky format është konsideruar i vjetëruar për disa vjet.
Lojtarët Flash ofrojnë një gamë më të gjerë të funksioneve shtesë. Këto janë radio, ekran, regjistrues zëri dhe altoparlant i integruar. Duhet të theksohet se cilësia e regjistrimit në një diktafon në flash-player lë shumë për të dëshiruar. Procesi i regjistrimit ndikohet nga cilësia e dobët e mikrofonit. Përveç kësaj, cilësia e riprodhimit humbet për shkak të kompresimit të skedarit dhe mungesës së ndarjes në frekuenca të ulëta dhe të larta.
Lojtarët rrallë janë të pajisur me altoparlantë të jashtëm. Kjo ka pak kuptim, pasi cilësia e transmetimit të zërit nga altoparlantë të tillë është dukshëm inferiore se sa luajtja duke përdorur kufje. Funksioni i radios nuk është shumë i përshtatshëm për njerëzit që janë vazhdimisht në lëvizje - në një vrapim, në një udhëtim, vetëm në lëvizje. Fakti është se gjatë lëvizjes ka një ristrukturim të valëve të radios, i cili shkakton ndërhyrje në transmetimin e sinjalit. Ekranet e lojtarëve flash, për fat të keq, nuk janë të destinuara për shikimin e skedarëve video, pavarësisht nga fakti se kjo lloj pajisje ka aftësinë për të luajtur video. Bateritë e lojtarit nuk janë në gjendje të përballojnë një ngarkesë të tillë. Problemi zgjidhet vetëm kur pajisja është e lidhur me rrjetin elektrik.
Lojtarët e HDD, si për nga parametrat e jashtëm ashtu edhe për ata të brendshëm, janë shumë të ngjashëm me PDA-të. Kjo tregohet nga grupi i madh i funksioneve shtesë me të cilat pajisjet janë të pajisura. Ekran i përshtatshëm dhe i madh TFT me të cilin mund të shikoni foto, video dhe skedarë me tekst sa më të qetë të jetë e mundur. Përveç kësaj, lojtarët HDD janë të pajisur jo vetëm me një regjistrues zëri të integruar, por edhe me një aparat fotografik për shkrepjen e fotografive dhe videove. Funksioni i radios është, sigurisht, edhe atje.
Projektimi
Projektimi i HDD dhe CD - MP3 player është mjaft monoton. Rasti i lojtarëve HDD është drejtkëndëshe, për lojtarët CD-MP3 është i rrumbullakët. Shumica e lojtarëve HDD kanë një ekran mjaft të gjerë. Dallimet janë vetëm në ngjyrën dhe formën e panelit. Paneli mund të ndryshojë në numrin e butonave ose mungesën e tyre nëse pajisja është e tipit prekës.
Dallimi midis mishit - lojtarëve nga llojet e tjera të këtyre pajisjeve muzikore është vetëm në formë. Forma e trupit të lojtarëve flash mund të jetë krejtësisht e ndryshme.
Modele jo standarde të lexuesve të muzikës
1. Player - kufje
Në këtë model, zhvilluesit kanë kombinuar dy pajisje, kufje dhe një muzikant, në një. Falë kombinimit të kufjeve dhe një riprodhuesi, nuk keni më nevojë të lidhni një pajisje me tjetrën dhe të ngatërroheni në tela. Thjesht duhet të vishni luajtësin dhe të shijoni cilësinë e shkëlqyeshme të zërit, madje edhe përtej gjëmimit të metrosë. Lojtari është ideal për atletët dhe njerëzit me një mënyrë jetese aktive. Ju mund të përdorni karta memorie të lëvizshme për të shkruar skedarë dhe një sërë baterish AAA për rimbushje.
2. Syzet e lojtarit.
Një luajtës që kombinon jo vetëm kufjet dhe një pajisje muzikore, por një pajisje të tillë të domosdoshme si syzet. Përveç kësaj, shumica e modeleve të luajtësve të syzeve kanë një funksion Bluetooth. Funksioni Bluetooth zgjeron aftësitë e luajtësit. Tani jo vetëm që mund të dëgjoni muzikën tuaj të preferuar, por edhe të komunikoni në telefon pa e nxjerrë nga xhepi ose çanta. Kjo veçori realizohet duke sinkronizuar kufjet Bluetooth të integruara në luajtës me një celular.
3. Ora e lojtarit
Zhvillimi nga kompania japoneze Casio ndryshon në stilin, kompaktësinë dhe thjeshtësinë. Një orë nga një prej udhëheqësve në tregun e orëve dixhitale dhe një muzikant pa tel është zgjidhja perfekte për njerëzit që i japin përparësi prakticitetit.
4. ora me zile e lojtarit.
Pajisja më e mirë për përdoruesit e biznesit. Luajtësi i alarmit ka një formë të pazakontë, kompaktësi dhe furnizim me energji wireless. Mund ta merrni këtë pajisje në një udhëtim të shkurtër ose një udhëtim të gjatë. Kopjimi i skedarëve në një pajisje është më shumë se një proces standard. Shkarkimi bëhet duke përdorur kabllon e furnizuar USB. Sasia e memorjes së integruar në pajisje të tilla është zakonisht e vogël. Por gjithmonë mund të rrisni kujtesën totale të pajisjes duke lidhur kartat e kujtesës të lëvizshme.
5. Lojtar për notarët dhe udhëtarët
Modeli origjinal i pajisjes muzikore, shitja e së cilës filloi
Kompania Finis. Para së gjithash, lojtari është menduar për të apasionuarit pas notit. Pajisja ka një rast të papërshkueshëm nga uji, ndërsa kufjet janë të integruara. Përkundër kësaj, për shkak të transmetimit të dridhjeve të tingullit në kockat e kafkës, krijohet efekti i dëgjimit të muzikës përmes kufjeve të zakonshme. Nuk ka ekran, kontrollet janë sa më të thjeshta që të jetë e mundur. Volumi i memorjes së integruar arrin 256 megabajt. Lloji i furnizimit me energji të pajisjes nuk ndryshon nga flash-player-et e tjerë. Karikimi bëhet nga bateria.
Përfundim
Siç e keni parë tashmë nga ky artikull, shumëllojshmëria e pajisjeve në dukje të thjeshta është e mahnitshme. Easyshtë e lehtë të ngatërrohesh në të, por gjithashtu ka përparësitë e saj. Duke lundruar në dhjetëra modele, ju me të vërtetë keni mundësinë të bëni zgjedhjen e duhur.

Si të zgjidhni një MP3 Player
Si të zgjidhni një MP3 Player
Si të zgjidhni një MP3 Player
Si të zgjidhni një MP3 Player Si të zgjidhni një MP3 Player Si të zgjidhni një MP3 PlayerHome | Articles

December 3, 2022 18:43:22 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting