Si të zgjidhni një DVR

Një regjistrues makine është një pajisje shumë e dobishme për shoferët që ju lejon të regjistroni informacion audio dhe video në lidhje me situatën e trafikut nga makina. Sot, midis shumë aksidenteve dhe situatave të diskutueshme të transportit, një gjë e tillë është jetike për shoferin e çdo makine.
Më shpesh, DVR-të përdoren për të provuar pafajësinë e tyre në një problem të veçantë, qoftë një aksident, një konfigurim transporti ose veprime të paligjshme të oficerëve të policisë rrugore. Tjetra, le të përpiqemi t'i përgjigjemi pyetjes: si të zgjidhni një DVR dhe të kuptoni se çfarë është në detaje!
Ndër përparimin e shpejtë shkencor dhe teknologjik dhe një mori prodhuesish që ofrojnë pajisjet e tyre dixhitale, është shumë e lehtë të ngatërrohesh në emra dhe terma. Cili është ndryshimi midis kësaj apo asaj pajisjeje? Cilat " gracka " ju presin kur zgjidhni? Me cilat pyetje përballet konsumatori dhe cila është gjëja e parë që duhet kushtuar vëmendje kur zgjedh një DVR për një makinë?
Metoda e Montimit në DVR
Një parametër i rëndësishëm që lidhet me mekanikën sesa elektronikën e pajisjes. Për funksionim afatgjatë pa dështime, pajisja duhet të fiksohet në mënyrë të sigurt në vendin e duhur të makinës dhe, më e rëndësishmja, të ketë një pamje të mirë, pa tërhequr vëmendjen e shoferit dhe pa e tërhequr atë nga situata në rrugë.
Regjistrues universal me montim xhami. Ata zakonisht janë bashkangjitur në gotë duke përdorur një filxhan të zakonshëm thithjeje. Regjistruesit portabël të këtij lloji instalohen shumë lehtë. Kushdo pa probleme dhe probleme të panevojshme do të instalojë në mënyrë të pavarur një pajisje të tillë në makinën e tij. Gjithashtu, nuk do të ketë vështirësi me këndin e pjerrësisë së regjistruesit, një montim i tillë është shumë i përshtatshëm për t'u përdorur. Thembra e Akilit e këtij lloji të lidhjes është mosbesueshmëria e saj dhe siguria e pamjaftueshme. Problemi mund të jetë veçanërisht i mprehtë gjatë sezonit jashtë dhe në dimër, kur ndryshimi i temperaturës në makinë kur ndizet kondicioneri është i rëndësishëm. Përveç kësaj, një regjistrues i tillë duhet të fshihet më shpesh, pasi që duke qenë në një vend të shquar, tërheq vëmendje të panevojshme. Një pikë tjetër negative është furnizimi me energji i regjistruesit, është e mundur vetëm nga çakmaku i cigares, nuk do të funksionojë për të lidhur pajisjen në një mënyrë tjetër.
Kapëse makinash të ndërtuara në xhamin e pamjes së pasme. Këtu, para së gjithash, vlen të përmendet besueshmëria e fiksimit të pajisjes dhe vendndodhja e mirë dhe fshehtësia e regjistruesit (nuk do të duhet të fshihet nga sytë e ndezur dhe të hiqet vazhdimisht natën). Përveç kësaj, ekziston një e-mail i përhershëm. furnizimi me energji elektrike në rrjetin e makinave. Një pikë tjetër interesante është grumbullimi i funksioneve. Si shtesa të këndshme në pajisjet e këtij lloji, mund të gjeni një monitor për lidhjen e një kamere me pamje të pasme, ose, për shembull, një detektor radari. Disavantazhet përfshijnë vetëm koston e lartë të pajisjes dhe instalimin e DVR, pasi që patjetër që do të duhet të instalohet në një qendër të specializuar të automjeteve.
Regjistrues video me kamera të lidhura veçmas. Regjistrues të tillë strukturisht përbëhen nga një njësi e veçantë e regjistrimit të videos, një aparat fotografik dhe një monitor për shikimin e videos së kapur. Veçori e njësisë së regjistrimit të videos është se me ndihmën e saj mund të lidhni disa kamera në të njëjtën kohë dhe të regjistroni situatën e trafikut nga disa këndvështrime. Në këtë rast, ju patjetër nuk rrezikoni të humbni një detaj të rëndësishëm të incidentit. Shtë e vështirë të zbulohet një pajisje e tillë, pasi njësia është instaluar e fshehur, për shembull, nën pultin e një makine. Kamerat mund të vendosen kudo, përpara dhe prapa makinës. Kjo zgjidhje është më e përshtatshme dhe profesionale. Kompleksiteti i instalimit dhe çmimi kompensohen nga komoditeti i dizajnit dhe përdorimit.
Optikë
Optika dhe lentet luajnë një nga rolet themelore në DVR, pasi që imazhi regjistrohet me ndihmën e tyre. Për më tepër, regjistruesi i videove duhet të kapë imazhin dhe të shkrepë jo vetëm situatën në makinë, por edhe përtej tij. Prandaj, këndi i shikimit të lentes duhet gjithashtu të luajë një rol vendimtar në zgjedhjen. Nëse këndi i shikimit është më i vogël se intervali 90 deri në 1400, atëherë ne nuk e rekomandojmë blerjen e tij, pasi ekziston mundësia që një detaj i rëndësishëm i një aksidenti ose situate tjetër thjesht të largohet nga vëmendja juaj ose nuk do të futet në kornizë , informacioni në lidhje me makinat që ecin në korsinë fqinje është veçanërisht i rëndësishëm. Ju gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm ndaj një këndi të madh shikimi, pasi në këtë rast imazhi mund të shtrembërohet dhe bëhet e pamundur të njihni disa detaje të rëndësishme, siç është numri i makinës.
Ruajtja dhe përpunimi i imazheve
Për të parë videon në kompjuterin tuaj, duhet të regjistroni videon në format dixhital. Në këtë drejtim, ju duhet t'i kushtoni vëmendje të madhe një numri parametrash që janë përgjegjës për cilësinë e imazhit:
Rezolucioni i imazhit është ndoshta karakteristika më e rëndësishme. DVR-të e sotme ju lejojnë të ruani video me rezolucione të ndryshme. Nga VGA 640 në 480 në Full HD me 1920 në 1080 piksel. Të gjithë e dinë se sa më e lartë rezolucioni, aq më të hollësishme do të jenë pamjet dhe videot nga DVR. Ndonjëherë kjo është shumë e rëndësishme nëse duhet të merrni parasysh pjesë të vogla të një makine, siç është gjendja. numrin ose markën e makinës.
Numri i kornizave për sekondë. Gjithashtu parametri më i rëndësishëm. Ai tregon numrin e kornizave të kapura për sekondë të kohës. Kjo karakteristikë quhet edhe shpejtësia e regjistrimit të DVR. Sa më i lartë të jetë numri i kornizave, aq më e mirë do të jetë videoja dhe do të jeni në gjendje të gjurmoni dinamikën e një aksidenti ose pika të tjera të rëndësishme. DVR-të e sotme ju lejojnë të xhironi me një shpejtësi prej të paktën 25 korniza në sekondë.
Zgjatja ose formati i skedarit. Softueri modern ju lejon të kompresoni videot në mënyrë që humbja e cilësisë së imazhit të jetë minimale. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se vëllimi i kartave të kujtesës të DVR është shumë i kufizuar dhe kompresimi ju lejon të zvogëloni madhësinë e skedarit të regjistruar në kohë reale, duke kursyer kështu kujtesën e pajisjes. Falë kësaj, ju mund të shihni skedarët video për një periudhë të gjatë kohore. Formatet më të njohura të skedarëve sot janë AVI me kodekë MJPEG ose H.264. Duhet të theksohet se skedarët më kompaktë ju lejojnë të krijoni kodikun H.264 dhe modifikimet e tij të mundshme.
Ruaj videon. Për ta bërë këtë, video fiksuesit përdorin karta standarde të kujtesës. Formati i tyre është SD ose Micro Sd (T-Flash). Karakteristika më e rëndësishme është padyshim kapaciteti i kartës së kujtesës, sa më e madhe të jetë, aq më i gjatë do të jetë në dispozicion intervali kohor për regjistrim. Kostoja e kartave SD është më e pranueshme se sa homologët e tyre.
Funksionet DVR
Cilin DVR duhet të zgjidhni? Kur blini, kushtojini vëmendje karakteristikave të mëposhtme:
Monitor i integruar
Një nga karakteristikat më të përshtatshme është monitori i integruar. Nëse nuk ka monitor, kushtojini vëmendje nëse ka një dalje të lidhjes së jashtme me një marrës të jashtëm video në makinën tuaj.
Nisja automatike dhe mbyllja automatike e regjistruesit të videos kur ndez ose ndalon motorin e makinës
Gjithçka është e qartë nga emri. Shoferi shpesh harronte të fikte DVR-të, kështu që ndezja / ndezja automatike do të jetë shumë e dobishme.
Mbishkrimi i skedarëve
Koha e regjistrimit të regjistruesve të makinave është e kufizuar dhe zgjat deri në 5 minuta. Kur karta e kujtesës bëhet e plotë, skedarët e vjetër fshihen dhe videot e reja vazhdojnë të regjistrohen.
Koha dhe data
Të gjithë keni vërejtur se kur shikoni skedarë nga DVR, koha dhe data fiksohen domosdoshmërisht në pjesën e sipërme ose të poshtme të ekranit.
Regjistrimi i zërit
Të kesh një mikrofon për regjistrimin e zërit është shumë e rëndësishme. Kushtojini vëmendje cilësisë së mikrofonit dhe zërit që riprodhohet.
Sensori i lëvizjes
Ju lejon të ndizni regjistruesin automatik kur shfaqet një sensor lëvizje në fushën e veprimit. Në Rusi, zbatimi i inovacioneve të tilla nuk gjeti një përgjigje në mesin e qytetarëve, prandaj ky funksion mbeti jo i kërkuar.
GPS koordinon regjistrimin
Një tipar mjaft i dobishëm, megjithëse një tipar mjaft i rrallë. Rregullon koordinatat tuaja në hartë dhe lidhjet për në video.
Drita e pasme
Një gjë e dobishme në errësirë. Disa modele janë të pajisura me ndriçim infra të kuqe. Aspekti negativ është cilësia e dobët e regjistrimit natën, pasi ndriçimi është i dobët.
Modaliteti i fotografisë
Një tipar i zakonshëm dhe i rëndësishëm i mbështetur nga shumë DVR moderne. mund të jetë e nevojshme në rast të një aksidenti për të regjistruar dëmtimin e makinës nga inspektorët e policisë rrugore dhe për t'i dhënë informacion kompanisë së sigurimeve. Shoferi nuk ka gjithmonë një kamerë në dorë, prandaj është e rëndësishme që këtë funksion ta keni në DVR-në tuaj.
Si të zgjidhni DVR-në e duhur? Mos harroni për koston. Ekzistojnë shumë modele të regjistruesve të videove dhe variojnë nga 60-700 rubla deri në disa dhjetëra mijëra për modelet me një bandë funksionesh. Para së gjithash, kur zgjidhni, vendosni cilat tipare ju nevojiten dhe cilat jo. Shumë shoferë ende e konsiderojnë këtë gjë të panevojshme, por praktika tregon se me rritjen e makinave në rrugët e Rusisë, regjistruesit e makinave ndihmojnë në zgjidhjen e situatave të ndryshme të problemit, si në një aksident ashtu edhe në jetë.

Si të zgjidhni një DVR
Si të zgjidhni një DVR
Si të zgjidhni një DVR
Si të zgjidhni një DVR Si të zgjidhni një DVR Si të zgjidhni një DVRHome | Articles

November 29, 2022 13:43:46 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting