Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer?

Kjo kërkon një mënyrë super ngrirjeje, në mënyrë që, nga njëra anë, të ngrijë një sasi të madhe ushqimi (më shumë se 2 kg në të njëjtën kohë), dhe nga ana tjetër, për të përgatitur ushqimin tashmë në frigorifer për një rritje të temperatura Modaliteti i super ngrirjes aktivizohet paraprakisht (disa orë para vendosjes së ushqimit të ri në dhomë). Gjatë këtyre disa orëve, temperatura në ngrirje ulet nga -18 gradë e zakonshme në -24 gradë dhe më poshtë. Kur vendosen më shumë se 2 kg ushqim të ri në dhomë, temperatura rritet përkohësisht, por me mënyrën super të ngrirjes dhe temperaturat nën -24 gradë, ky nuk është problem. Kjo mënyrë ju lejon, në veçanti, të ngrini shpejt sasi të mëdha ushqimi të freskët (për shembull, perime të freskëta, fruta, manaferra, etj.). Shtë e nevojshme që ushqimi i ngrirë të kalojë pragun e temperaturës prej 0 gradë sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse kjo ndodh mjaft shpejt (si me modalitetin Super Freeze), ushqimi juaj do të mbetet i shijshëm. Ne rekomandojmë ngrirjen e ushqimit duke e ndarë atë në copa të vogla (për ta ngrirë më mirë) dhe në qese speciale të ngrirjes.

Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer?
Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer?
Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer?
Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer? Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer? Si të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në frigorifer?Home | Articles

December 6, 2022 15:23:44 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting