Si të lidhni një TV me një kompjuter

Ngjyrat e gjalla dhe ekranet e gjera të TV-ve të reja dixhitale bëjnë një përshtypje të gjallë, të fuqishme. Prandaj, herët ose vonë, çdo shikues ka një pyetje: a është e mundur të përfitoni nga të gjitha avantazhet e TV kur punoni me një kompjuter? Mundet! ...
Përputhshmëria e tërthortë është shumë e popullarizuar tek njohësit e elektronikës cilësore. Kamera është e lidhur drejtpërdrejt me printerin, Flash player me telefonin, telefoni me PDA dhe e gjithë kjo është e përputhshme me një kompjuter personal. Nuk është për t'u habitur që kompjuteri në vetvete është një sistem i plug-in-eve të ndryshme. Prandaj, aftësia për të përdorur një TV në vend të një monitori është një vendim krejtësisht logjik.
Mjetet softuerike dhe harduerike për këtë pajtueshmëri kanë ekzistuar për një kohë të gjatë. Aftësitë moderne të kartave video lejojnë, në disa raste, të lidhin më shumë se një ekran me një kompjuter. Sigurisht, më shpesh karta video mbështet versionin "e lehtë" - gjatë funksionimit të monitorit alternativ, kryesorja është e fikur, por nuk është e pazakontë për sistemet me dy ose më shumë "ekrane" që funksionojnë njëkohësisht.
Ndërfaqet
Ka shumë mundësi për të lidhur një TV me një kompjuter, si për modelet dixhitale me ekran të gjerë, ashtu edhe për TV analoge modeste:
RCA (A / V për prizat RCA)
Ky lidhës universal mund të gjendet në pothuajse çdo kartë grafike. Nëpërmjet tij, është e mundur të lidhni një kompjuter me shumicën e televizioneve analoge dhe shumë dixhitale. Cilësia e imazhit kur lidhet me RCA është më modestja, përparësia e saj kryesore është masiviteti i saj.
S-Video
Dalja është në dispozicion në shumë karta video. Siguron transmetim në tre kanale - një për shkëlqim dhe dy për kromë. Cilësia e figurës është dukshëm më e lartë se sa kur përdorni RCA.
DVI - HDMI
Ndërfaqet moderne të transmetimit dixhital të videos. Ata janë shumë të ngjashëm, por, përmes HDMI, audio transmetohet gjithashtu (deri në 8 kanale), ndërsa me DVI ekziston një kabllo e veçantë për audio. Ndërfaqet janë në përputhje me njëra-tjetrën pa konvertues të veçantë, ekskluzivisht përmes një kablli përshtatës, të dyja mbështesin HDCP (High Definition Content Protection) - mbrojtje ndaj regjistrimit të paautorizuar të përmbajtjes së mbrojtur nga e drejta e kopjuar. Kjo është arsyeja pse ato paraqesin një kërcënim të mundshëm për përdoruesit progresivë. Sidoqoftë, ndërfaqet janë mjaft të zakonshme në kartat video. Shumë karta janë të pajisura me DVI tashmë sot, sipas disa raporteve, kartat e bazuara në GeForce 7600 GT dhe gjithashtu familja Radeon me dalje HDMI janë shfaqur kohët e fundit.
VGA (D-Nën)
Një nga llojet e lidhjeve RGB, që përdoret më shpesh për të lidhur një monitor me një kompjuter. Shumë TV moderne dixhitale janë të pajisura me një lidhës RGB. Sidoqoftë, emri nuk nënkupton që rezultati mbështet vetëm rezolucionin VGA. Lidhja është e përshtatshme për rezolucione SVGA, QXGA, UXGA, etj. Ndoshta mbështetet cilësia më e lartë e imazhit.
Në rast se rezultatet në kartën video të kompjuterit nuk korrespondojnë me lidhësit TV, përdoren pajisje të ndryshme shtesë që sigurojnë pajtueshmëri të plotë dhe modulimin e sinjalit, nëse kjo nuk bëhet nga karta video, jo vetëm në rezolucion, por edhe në frekuenca, etj. Ndonjëherë pajisjet janë mjaft të shtrenjta. por në disa raste, veçanërisht për TV analoge, ato janë thjesht të nevojshme.
TV analoge
Aftësitë e TV analoge janë disi të kufizuara. Ato janë të dizajnuara për sisteme me ngjyra të gjata. Standardi NTSC mbështet një rezolucion maksimal prej 525 linjash, PAL dhe SECAM - 625, dhe rezolucioni aktual është edhe më i ulët. Si rezultat, një TV analog zakonisht nuk mund të sigurojë një rezolucion kompjuteri më të lartë se 640x480, për nevoja moderne ai ka aftësi shumë modeste.
Frekuenca e deklaruar e TV analog është 50 dhe 100 Hz, në të vërtetë askush nuk i ka arritur kurrë këta tregues. Duhet ta dini që puna e rehatshme para një monitori të rregullt të kompjuterit është e mundur në vlera 70-80 Hz.
Përveç kësaj, të gjitha TV analoge përdorin të ashtuquajturat. skanimi i ndërthurur (një kornizë krijohet vazhdimisht nga dy gjysmë-korniza nga linjat tek dhe çift). Në monitorët - skanimi progresiv. Sidoqoftë, disa njohës e konsiderojnë të ndërthururën si optimale për të parë video, duke luajtur lojëra, etj. - skena me shumë lëvizje.
Ndërfaqet optimale për lidhjen "e drejtpërdrejtë" të një televizori me një kompjuter janë analoge RCA dhe S-Video. Me ndihmën e konvertuesve të veçantë, gjithashtu mund të siguroni pajtueshmërinë e lidhjeve televizive me daljen kompjuterike VGA të kartës video. Në këtë rast, sinjali natyrshëm humbet cilësinë e tij.
E megjithatë, TV analoge kanë arritur të marrin një pozicion të fortë në luftën për të qenë në kërkesë për të punuar me PC. Materialet me tekst në ekran shfaqen mjaft të paqarta dhe të paqarta, por për shikimin e videove ky është një plus shtesë. Imazhi "i paqartë" ju lejon të zbutni artefakte që lidhen me përpunimin e softuerit të videoklipeve dixhitale. Përveç kësaj, një TV analog është një pajisje e përballueshme për prezantimet e buxhetit.
TV dixhital
LCD, plazma dhe TV me projeksion zakonisht janë të pajisur me një hyrje të drejtpërdrejtë VGA për një kompjuter. Modelet më të reja u krijuan fillimisht për HDTV - televizion me definicion të lartë, ato integrohen lehtësisht me PC me definicion të lartë. Kohët e fundit, ato kryhen fillimisht në një version të përputhshëm me kompjuterin (TV / monitor kompjuteri).
Panelet LCD, të cilat trashëguan teknologjinë nga monitorët, kanë tregues shumë të lartë të cilësisë. Buza e TV / monitorit është pothuajse e padallueshme në to. TV LCD marrin pak hapësirë ​​dhe punojnë mirë me imazhe statike. Në këtë aspekt, ata janë superiorë ndaj "plazmës".
Megjithëse ngjyrat në TV plazma janë shpesh më të ndritshme dhe më "të gjalla" sesa në LCD, veshja e brendshme e fosforit "plazma" "digjet" kur një "foto" aktive shikohet për një kohë të gjatë. Megjithëse, falë zhvillimeve të fundit, ky problem tashmë ka humbur ashpërsinë e tij të mëparshme, ai ende vazhdon.
TV me projeksion jo gjithmonë shfaqin ngjyra me shkëlqim të mjaftueshëm, veçanërisht nivelet e zeza, por ato janë liderët në madhësitë e ekranit që nuk janë arritur akoma nga teknologjitë e tjera.
Në të gjitha këto raste, preferohet një lidhje VGA ose një lidhje dixhitale DVI me HDMI e kompjuterit dhe TV. Ato tregojnë rezultatet më të mira. Korrespondenca e rezolucioneve të sinjalit / imazhit në TV sigurohet me anë të akorduesit të integruar ose kartës video PC.
Shumica e TV dixhitale HDTV shfaqin madhësi të mëdha të ekranit, riprodhim video me cilësi të lartë në format të gjerë, prezantime të shkëlqyera dhe lojëra kompjuterike 3D të plota. Panelet numerike shfaqin me lehtësi tekstin dhe grafikë të vogël sipas nevojës.
Kështu, televizionet kanë arritur të ruajnë dobinë e tyre edhe në "lojën në një fushë të huaj". Ekranet e mëdha i lejojnë ata të përballen me një numër detyrash që janë të vështira për monitorët konvencionalë. Likelyshtë e mundshme që me zhvillimin e teknologjive industriale, këto dy lloje të pajisjeve do të kombinohen në një bllok të vetëm mediatik të përshtatshëm për përdorim në çdo mjedis dixhital.

Si të lidhni një TV me një kompjuter
Si të lidhni një TV me një kompjuter
Si të lidhni një TV me një kompjuter
Si të lidhni një TV me një kompjuter Si të lidhni një TV me një kompjuter Si të lidhni një TV me një kompjuterHome | Articles

December 3, 2022 14:57:48 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting