Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij

Një xhaketë poshtë sot është një veshje e përballueshme, e rehatshme, e lehtë, e gjithanshme që është një alternativë ndaj llojeve klasike të veshjeve të dimrit të grupit të sipërm. Ashtu si xhinset, xhaketa poshtë përdorej më parë ekskluzivisht si rroba speciale pune. Në ditët e sotme, ajo ka hyrë në mënyrë të vendosur në jetën tonë si një lloj veshjeje që është e përditshme në sezonin e ftohtë.
Si çdo lloj veshjeje, xhaketat poshtë kanë tendencë të ndoten. Lind një pyetje logjike e pastrimit të saktë të xhaketës poshtë nga papastërtitë. Si rregull, xhaketa poshtë lahet në lavatriçe. Ekzistojnë disa rregulla për mënyrën e larjes së një xhakete poshtë në një makinë larëse për ruajtjen më të mirë të pamjes dhe veçorive të izolimit termik të produktit.
Para se të lani një xhaketë poshtë, duhet të përgatisni produktin
- fiksoni të gjitha zinxhirët, butonat ose butonat;
- ktheni xhaketën poshtë në anën e gabuar.
Mos e lagni një xhaketë poshtë përpara se të lani.
Necessaryshtë e nevojshme të lani xhaketën poshtë në një temperaturë prej jo më shumë se 30 gradë në një cikël delikat të larjes, duke përdorur pastrues të veçantë të lëngjeve. Rekomandohet shpëlarja e xhaketës poshtë në mënyrën delikate të shpëlarjes me një ndryshim të ujit.
Si rezultat i larjes së pahijshme të produktit, formohen gunga me gëzof, të cilat janë të vështira për t'u prishur dhe shpërndarë masën e humbur të pushit pas larjes dhe tharjes së produktit. Në këtë drejtim, një numër prodhuesish, në rekomandimet e tyre se si të lani një xhaketë poshtë në një makinë larëse, tregojnë se xhaketat poshtë duhet të lahen së bashku me topa tenisi. Topat rrëmbejnë pushin gjatë gjithë ciklit të larjes, duke minimizuar kështu formimin e gungave të këputura të pushit. Rrotullimi i xhaketës poshtë në makinë duhet të kryhet me shpejtësi të ulët, pa nxjerrë topa. Tharja e produktit mund të kryhet si në lavatriçe ashtu edhe pranë çdo burimi nxehtësie. Ju nuk duhet ta thani xhaketën poshtë në një peshqir ose batanije, pasi ato vonojnë qarkullimin e ajrit, duke rritur kohën e tharjes. Necessaryshtë e nevojshme të tundni xhaketën poshtë gjatë tharjes, si të rrahni një jastëk, për të shpërndarë pendët në mënyrë më të barabartë.
Duke ndjekur këto rekomandime të thjeshta, ju lehtë dhe thjesht mund të kujdeseni për xhaketën tuaj të preferuar për një kohë të gjatë duke mbajtur pamjen e saj dhe vetitë e izolimit termik.

Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij
Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij
Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij
Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tij Si të lahet në makinë dhe të ruhet forma e tijHome | Articles

December 3, 2022 19:10:20 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting