Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik

Vsi vemo, kako pomemben je visokokakovosten sesalnik: poleg tega, da nam omogoča, da si doma naredimo čistilec, nam kakovostno čiščenje polic s pomočjo tega najkoristnejšega predstavnika gospodinjskih aparatov omogoča, da se izognemo številnim zdravjem težave. Toda težava je v tem, da vse vrste sesalnikov ne morejo zagotoviti tako izjemnih rezultatov. V našem članku smo poskušali zbrati najbolj praktične nasvete za njihovo izbiro, ki vam bodo omogočili, da kupite resnično kakovosten in funkcionalen model, ki ne bo le ustrezal vsem vašim zahtevam, temveč bo sposoben tudi, da v svoji družini ne bo luknje proračun.
Merila po izbiri
Vsi sesalniki so razdeljeni v dve skupini - za suho ali mokro čiščenje. Oprema za kemično čiščenje odlikuje dostopna cena, raznolikost modelov, majhne dimenzije in teža. Pralni sesalnik je nepogrešljiv za čiščenje tal, združuje tako suho kot mokro čiščenje, lahko se uporablja za čiščenje preprog in oblazinjenega pohištva, vendar njegova impresivna velikost, zahtevnost vzdrževanja in velika poraba energije ne omogočajo njegove prepogoste uporabe.
Moč ni primež. Proizvajalci običajno navedejo sesalno moč in moč porabe. Poraba energije označuje razred porabe energije sesalnika (višji je, več dodatnih možnosti ima tovrstna oprema), nikakor pa ne vpliva na kakovost čiščenja, ki je odvisna od sesalne moči. Zgodi se, da je pri istem energijskem razredu stopnja absorpcije pri različnih modelih različna. Sesalniki z regulatorjem moči so zelo priročni. Na splošno bi morali izbrati moč med 300 in 450 vati.
Filter sistem. Najprej vsesani zrak vstopi v zbiralnik prahu. Lahko je bodisi " vrečka " - v obliki krpe ali papirnate vrečke - ali ciklonska, pri kateri se umazanija zbira v posebni posodi. Oba imata pomanjkljivosti: papirnate in tkaninske vrečke je treba zamenjati, kupiti nove, ciklonski filtri pa sesalnik počasno in povečajo raven hrupa. Sodobni sesalniki so poleg zbiralnika prahu opremljeni z dodatnimi filtri, ki čistijo in razkužujejo zrak, ki izhaja.
Vrste priključkov. Najpomembnejši nastavki so gladke talne ščetke in ščetke za preproge ter orodje za razpoke. Zelo uporabna turbo krtača, znotraj katere je vrtljiv valj - omogoča enostavno zbiranje las in živalske dlake s tal. Poleg teh parametrov je vredno oceniti raven hrupa, ki se oddaja med delovanjem, dolžino cevi in ​​vrvice ter prisotnost indikatorja polnosti zbiralnika prahu. Vsaka dodatna možnost stane, vendar se splača med delovanjem res priročne in zanesljive enote.

Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik
Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik
Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik
Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlik Sesalniki in njihove vrste: vse o izbranih razlikHome | Articles

November 27, 2022 04:26:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting