Satelitska TV

Satelitska televizija više nije know-how u svijetu informacijske tehnologije. Uz pomoć satelitske televizije imate jedinstvenu priliku gledati ne samo puno novih kanala, već i značajno poboljšati kvalitetu emitiranja nacionalnih kanala.
Satelitska televizija specifičan je obrazovni program 21. stoljeća. Ako uzmete u ruke časopis Telesputnik, mjesečnu publikaciju o satelitskoj i kabelskoj televiziji, vidjet ćete koliko se satelita nalazi u našoj oko Zemlje. Zapravo, časopis sadrži informacije samo o dijelu satelita s velikog broja svemirskih letjelica. Zapravo ih je mnogo više i svi su u geostacionarnoj orbiti smještenoj u ravnini zemaljskog ekvatora. Ovo je jedina kružna putanja radijusa 35785 km. Budući da se satelit zemaljskom promatraču čini nepokretnim, pod uvjetom da se kutna brzina rotacije satelita oko zemljine osi podudara s kutnom brzinom zemljine rotacije. oko svoje osi. To znači da ako je satelitska antena ispravno podešena da prima sa satelita i sigurno je fiksirana, ubuduće neće biti potrebno ispravljati njen položaj.
Svaka europska zemlja nastoji svoje televizijske satelite postaviti u geostacionarnu orbitu, ali nema dovoljno prostora za sve. Stoga se u borbi za „mjesto na suncu“ sateliti poput ptica okupljaju u „jata“. Primjerice, pod nazivom "HotBird" satelit podrazumijeva se niz svemirskih letjelica blisko udaljenih svemirskim standardima (oko 100 km), zauzimajući orbitalni položaj od približno 13 stupnjeva istočne dužine. Budući da su svi sateliti u ekvatorijalnoj ravnini, njihova zemljopisna širina je nula i oni se razlikuju po dužini. Primarni meridijan, podsjećamo, prolazi kroz London i razdvaja zapadnu i istočnu dužinu. Televizijski satelit postavlja se u određenu točku orbite kako bi služio određenom teritoriju zemljine površine, stoga ima svoj vlastiti smjer usmjerenja. Budući da je na svaku letjelicu instalirano nekoliko transpondera (primopredajnika), od kojih je svaki sposoban emitirati nekoliko TV programa u jednom toku, ukupan broj emitiranih kanala može se mjeriti u deseticama. Radi jasnoće, satelit se može zamisliti kako "lebdi" na noćnom nebu iznad ekvatora, "reflektor" ili skupina "reflektora", koji svojim "zrakama" iz mraka otima dio zemljine površine. Štoviše, ovisno o površini "osvijetljene" površine, svaka se zraka može klasificirati: uska, zonska, regionalna, globalna itd. Najveća gustoća elektromagnetskih valova koncentrirana je u središtu zrake. Što veća snaga signala koji emitira satelit doseže površinu zemlje na mjestu ugradnje satelitske antene, to je potreban manji promjer zrcala antene. Uska greda ima tu prednost. Što je šire područje pokrivanja, manja je gustoća protoka snage na površini zemlje. Na primjer, za primanje u Kijevu TV programa globalnog satelitskog snopa "Intelstat 905", 27,5 stupnjeva. h. pokrivajući čitav dio zemljine površine vidljiv s nje, potrebna je antena promjera najmanje tri metra. Teritorij Ukrajine je u načelu "osvijetljen" snopovima mnogih satelita, ali većina njih stvara malu gustoću protoka snage. Nama, stanovnicima Ukrajine, najveći su interes sateliti s kojih se emitiraju nacionalni TV kanali, kao i ruski TV kanali, čiji je prijem moguć na malim satelitskim antenama.
Satelitska televizija vrijeme je provedeno s koristi, pogotovo jer vam omogućuje gledanje mnogo više kanala od kabelske. Danas je standardni paket satelitske televizije 500 kanala! Zamislite more raznih informacija izravno na vašem TV ekranu!

Satelitska TV
Satelitska TV
Satelitska TV
Satelitska TV Satelitska TV Satelitska TVHome | Articles

November 26, 2022 21:04:54 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting