Sa frižiderom

Jedan od glavnih kriterija za odabir hladnjaka su njegove unutarnje dodaci. Svaka kompanija godišnje vrši interna prilagođavanja dodataka kako bi privukla kupce. Iako nema posebnih promjena u hladnjaku. Svaki BHP ima police. Police mogu biti dostupne samo u škrinji ili u prenosivim frižiderima. Ako se osvrnemo, prvi hladnjaci, osim polica, više nisu imali ništa. Dizajn, kao i materijal od koga je izrađena polica, bit će presudni tokom radnog vijeka. Takođe utiču na složenost prilikom čišćenja frižidera. Da, i estetska percepcija ovisi o njihovoj kvalitetnoj izvedbi. U prošlom stoljeću, police su imale treptirani izgled. Štaviše, izrađene su pomoću cinka. Neki modeli hladnjaka trenutno koriste slične police. Ali pravi proizvođači koriste trajnije obloge za police. Prestižni model može se razlikovati u upotrebi hromirane presvlake.

Primjenjuju se i police izrađene od nehrđajućeg čelika. U početku se položaj polica nije mogao promijeniti. Čvrsto je bio fiksiran. Da biste smjestili predimenzionirane stvari, morali ste izvaditi policu iz hladnjaka. Nakon toga police su se počele regulirati. Korisna zapremina fotoaparata počela se koristiti sa većom efikasnošću. Trenutno postoje police koje se sklapaju, kao i teleskopske police. Moderne police izrađene su od prozirne plastike sa stranicama na sve četiri strane kako ne bi došlo do curenja.

Prvi hladnjaci bili su opremljeni bočnom policom tako da su boce mogle biti spremljene. Danas postoje posebni nagnuti hladnjaci koji se koriste posebno za čuvanje vina. Police za vino imaju drvene police.

Da biste čuvali voće i povrće, svaki frižider ima posebne kutije. U početku je bila samo jedna kutija. Nalazila se ispod. Za izolaciju tokom skladištenja povrća i voća počele su se koristiti pregrade. Tada je odlučeno da se naprave dvije odvojene kutije. U početku se kao materijal koristila bijela plastika, ali sada je prozirna i može imati bilo koju boju.

Sa frižiderom
Sa frižiderom
Sa frižiderom
Sa frižiderom Sa frižiderom Sa frižideromHome | Articles

December 3, 2022 06:41:33 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting