Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse

Nëse makina larëse ndalon ngrohjen e ujit gjatë larjes, problemi ka shumë të ngjarë në prishjen e elementit të ngrohjes - elementit të ngrohjes. Shkaku i prishjes zakonisht janë depozitat e shkallës ose papastërtisë në elementin ngrohës. Ato dëmtojnë transferimin e nxehtësisë, si rezultat i së cilës dështon spiralja e elementit ngrohës. Në këtë rast, do të duhet të zëvendësoni elementin e ngrohjes në lavatriçe.
Elementi i ngrohjes në lavatriçet automatike është instaluar në pjesën e poshtme të rezervuarit, pasi ai duhet të zhytet në ujë gjatë punës. Nëse ndodhet në pjesën e pasme të rezervuarit, atëherë zëvendësimi i elementit të ngrohjes në lavatriçe fillon duke e shkëputur atë nga rrjeti elektrik dhe duke hequr mbulesën e pasme. Për ta bërë këtë, duhet të heqësh vidhat. Elementi i ngrohjes ndodhet nën motorin elektrik ose rrotullën e daulles. Për lehtësinë e zëvendësimit të elementit të ngrohjes në lavatriçe, hiqni rripin e drejtimit. Pastaj, dy tela furnizimi dhe një tel tokësor duhet të hiqen nga terminalet e elementit të ngrohjes, dhe lidhësi gjithashtu duhet të hiqet nga sensori i temperaturës, nëse ka një në elementin e ngrohjes. Pas kësaj, duhet të lironi arrë në vidën qendrore, shtyni vidën brenda dhe hiqni elementin e ngrohjes duke e kërkuar atë me dy kaçavida të sheshta. Një shtresë shkalle ose depozitime të tjera e bëjnë të vështirë zëvendësimin e elementit ngrohës në lavatriçe. Hiqni elementin e ngrohjes nga trupi i makinës me shumë kujdes për të shmangur dëmtimin e rezervuarit. Pastaj, përmes vrimës së saj, duhet të hiqni mbetjet e papastërtisë dhe shkallës.
Këshillohet të zgjidhni një element të ri ngrohës për instalim nga e njëjta kompani, ose të drejtoheni nga madhësia e çamçakëzit vulosës. Ata duhet të përputhen. Instalimi i një elementi të ri ngrohës në një makinë larëse kryhet në rendin e kundërt.
Pas zëvendësimit të elementit të ngrohjes në lavatriçe, duhet të filloni të kontrolloni se uji po nxehet dhe nuk ka rrjedhje. Në një mjedis shtëpiak, është i përshtatshëm për të monitoruar funksionimin e elementit të ngrohjes duke përdorur një njehsor të energjisë elektrike. Me fillimin e ngrohjes së ujit, konsumi i energjisë do të rritet në mënyrë dramatike.
Zëvendësimi i elementit të ngrohjes në makinat larëse me një vendndodhje të përparme të elementit të ngrohjes është i njëjtë, vetëm pjesa e përparme e trupit të makinës është çmontuar për qasje.

Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse
Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse
Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse
Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëse Sa do t'i kushtojë pronarit të zëvendësojë hijen në makinë larëseHome | Articles

December 6, 2022 17:14:45 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting