Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat

Že v starih časih so jedi, kuhane v ruski pečici, posebej cenjene zaradi njihovega neprekosljivega okusa in arome. Konvekcijska peč je eden od poskusov poustvarjanja načinov kuhanja v sodobni kuhinji.
Kaj je airfryer in kako deluje
Konvekcijska pečica ali, kot se je prvotno imenovala, konvekcijska pečica je gospodinjski električni aparat za kuhanje na različne načine s pomočjo tokov vročega zraka, izumljen v ZDA v 80. letih prejšnjega stoletja in namenjen takrat zamenjavi mikrovalovnih pečic. Ime " airfryer " je bilo prvič uporabljeno v Rusiji leta 1996 in od takrat postaja gospodinjsko ime za to kuhinjsko tehniko.
Navzven je airfryer steklena posoda-bučka s stojalom in pokrovom, v katero sta vgrajena grelni element in ventilator. Ogrevalni element segreje zrak v bučki na določeno temperaturo, ventilator pa enakomerno porazdeli tokove vročega zraka, ki krožijo v njej, in pripravi posodo. Zunaj je nadzorna plošča.
Prednosti airfryerja
Prisotnost besede " žar " v imenu našega " junaka " ne pomeni tako ozke specializacije. Nasprotno, ta čudovita naprava bo lahko delno ali v celoti zamenjala veliko kuhinjskih aparatov, saj lahko cvre, rjavi, kuha žar, zamenja dvojni kotel in toaster, ustvarja učinek kotlička ali lonca in celo naredi ryazhanka! Obstajajo tudi nestandardne možnosti uporabe airfryerja - z njim lahko kadite ribe in meso, kuhate enolončnice in pite, sterilizirate kozarce, suho sadje in zelišča, odmrznete in preprosto ogrejete že pripravljene jedi. Poleg tega lahko hkrati skuhate več različnih jedi, tako da prihranite čas in energijo, tako da v stekleno posodo postavite več posod iz kakršnega koli toplotno odpornega materiala.
Pomembno je omeniti, da lahko na airfryerju kuhate brez dodajanja olja in maščob, način kuhanja z vročim zrakom ohranja največ koristnih snovi in ​​vitaminov v izdelkih, zato vaše jedi ne bodo le okusne in apetitne na videz, ampak tudi zdravo.
Hladilnik se hitro pripravi: na primer lahko v 40 minutah po začetku kuhanja na mizi postrežete piščanca na žaru, ki tehta 1 kg. Zahvaljujoč prosojnosti bučke lahko postopek kuhanja neprekinjeno spremljamo. O koncu dela vas bo naprava praviloma obvestila z zvočnim signalom.
Funkcije letala. Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu
Čeprav so vsi aerogrili načeloma enaki, se lahko med seboj razlikujejo v prisotnosti ali odsotnosti številnih dodatnih funkcij in dodatkov.
Glavne funkcije airfryerja vključujejo:
Časovnik (prisoten je pri skoraj vseh modelih, le njegov čas delovanja se lahko spreminja - od 1 do 24 ur z možnostjo zapoznelega zagona)
Že omenjena zvočna in svetlobna indikacija začetka in konca dela
Možnost nastavitve moči (temperatura ogrevanja grelnega elementa)
Nastavljiva hitrost ventilatorja
Vrsta prevleke - odstranljiva ali pritrjena s posebnim nosilcem. Prva vrsta je nekoliko bolj priročna za nego, druga je bolj zanesljiva in varna (manj nevarnosti, da se opečete na vroči površini pokrova ali jo nenamerno spustite)
Funkcija samočiščenja (prisotna v dragih modelih)
Tip krmiljenja (mehanski ali elektronski)
Število kuharskih programov
Kar zadeva dodatke, lahko vključujejo dodatno pritrditev, ki poveča prostornino bučke, različne podstavke, klešče, lopatke in držala za pridobivanje že pripravljenih jedi, knjigo receptov. Bodite pozorni na celoten komplet letala, ki ga nameravate kupiti.
Za zaključek še nekaj praktičnih nasvetov. Z nekaterimi načini kuhanja izdelkov se airfryer spopada posebej. Če želite razumeti zapletenost njegovega dela, vam bodo v pomoč pregledi in nasveti lastnikov letala.
Tako smo ugotovili, da je airfryer sodoben kompakten in večnamenski kuhinjski aparat za pripravo različnih okusnih in zdravih jedi.
Dober tek!

Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat
Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat
Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat
Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparat Ruska peč v vaši kuhinji. Kako izbrati zračni aparatHome | Articles

December 5, 2022 02:38:49 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting