Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill

Od davnina su jela kuhana u ruskoj pećnici posebno cijenjena zbog nenadmašnog ukusa i mirisa. Zračni roštilj jedan je od pokušaja rekreiranja metoda kuhanja u pećnici u modernoj kuhinji.

Što je zračni grill i kako funkcionira

Zračni grill ili, kako se prvotno zvala, konvekcijska pećnica električni je kućni aparat za kuhanje na različite načine pomoću tokova vrućeg zraka, izumljen u SAD-u 80-ih godina prošlog stoljeća i dizajniran da zamijeni mikrovalne pećnice u to vrijeme. Naziv "zračni grill" prvi put je upotrijebljen u Rusiji 1996. godine i od tada je postao kućno ime za ovaj kuhinjski uređaj.

Spolja je grill zračna posuda sa postoljem i poklopcem u koju su ugrađeni grijač i ventilator. Grijaći element zagrijava zrak unutar tikvice na određenu temperaturu, a ventilator ravnomjerno raspoređuje struje vrućeg zraka koji kruže u njoj i pripremaju tanjur. Izvana je upravljačka ploča.

Prednosti zračnog roštilja

Prisutnost riječi "roštilj" u imenu našeg "junaka" uopće ne znači tako usku specijalizaciju. Naprotiv, ovaj čudo može djelomično ili potpuno zamijeniti mnoge kuhinjske aparate, jer može pržiti, smeđati, kuhati roštilj, zamijeniti dvostruki bojler i toster, stvoriti učinak lonca ili lonca, pa čak i napraviti bagel! Postoje i nestandardne mogućnosti upotrebe zračnog roštilja - s njim možete pušiti ribu i meso, kuhati kasike i pite, sterilizirati staklenke, suho voće i zelje, odmrzavati i samo zagrijati gotove jela. Štoviše, možete kuhati nekoliko različitih jela istovremeno, štedeći vrijeme i energiju stavljajući nekoliko posuda od bilo kojeg materijala otpornog na toplinu u staklenu posudu.

Važno je napomenuti da je moguće kuhati na zračnom roštilju bez dodavanja ulja i masti, način kuhanja vrućim zrakom zadržava maksimum korisnih tvari i vitamina u proizvodima, tako da će vaša jela biti ne samo ukusna i ukusna u izgledu, već i korisna.

Brzo kuha zračne roštilje: na primjer, piletinu s roštilja težine 1 kg možete poslužiti na stolu 40 minuta nakon početka kuhanja. Zbog prozirnosti tikvice, proces kuhanja se može kontinuirano nadzirati. U pravilu će vas uređaj zvučnim signalom obavijestiti o završetku rada.

Funkcije zračnog roštilja. Na šta treba kupovati pazite

Iako su u osnovi svi roštilji isti, mogu se međusobno razlikovati po prisutnosti ili odsutnosti niza dodatnih funkcija i dodataka.

Glavne funkcije zračnog roštilja uključuju:

Tajmer (prisutan u gotovo svim modelima, samo njegovo radno vrijeme može varirati - od 1 do 24 sata s mogućnošću odgođenog starta)

Već spomenuti zvučni i svjetlosni pokazatelj početka i kraja rada

Mogućnost podešavanja snage (temperatura grijanja grijača)

Mogućnost podešavanja brzine ventilatora

Vrsta poklopca - uklanja se ili fiksira pomoću posebnog nosača. Prvi tip je malo prikladniji za njegu, drugi je pouzdaniji i sigurniji (postoji manji rizik od opekotina s vruće površine poklopca ili ga slučajno ispustite)

Funkcija samočišćenja (prisutna u skupim modelima)

Vrsta upravljanja (mehanička ili elektronička)

Broj programa kuhanja

Što se tiče pribora, oni mogu uključivati ​​dodatnu mlaznicu koja povećava volumen tikvice, razne podmetače, gumice, lopate i držače za lonce za vađenje gotovih jela, knjigu recepata. Obratite pažnju na konfiguraciju zračnog roštilja koju planirate kupiti.

Zaključno, nekoliko praktičnih savjeta. Uz neke od načina kuhanja proizvoda, zračni roštilji se posebno bave. Da biste razumjeli sitnice njegovog rada pomoći će recenzije i savjeti vlasnika zračnih roštilja.

Dakle, otkrili smo da je zračni grill moderan kompaktan i višenamjenski kuhinjski aparat za pripremu mnogih ukusnih i zdravih jela.

Dobar apetit!

Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grill Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni grillHome | Articles

December 5, 2022 03:45:43 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting