Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat

Od davnina su jela kuhana u ruskoj pećnici posebno cijenjena zbog nenadmašnog okusa i arome. Konvekcijska pećnica jedan je od pokušaja ponovnog stvaranja metoda kuhanja u pećnici u modernoj kuhinji.
Što je airfryer i kako to djeluje
Konvekcijska peć ili, kako su je izvorno nazivali, konvekcijska peć je kućanski električni uređaj za kuhanje na razne načine pomoću strujanja vrućeg zraka, izumljen u SAD-u 80-ih godina prošlog stoljeća i dizajniran u to vrijeme da zamijeni mikrovalne pećnice. Naziv " airfryer " prvi je put upotrijebljen u Rusiji 1996. godine i od tada je postao domaćin za ovu kuhinjsku tehniku.
Izvana je airfryer staklena posuda-tikvica s postoljem i poklopcem, u koju su ugrađeni grijaći element i ventilator. Grijaći element zagrijava zrak unutar tikvice na određenu temperaturu, a ventilator ravnomjerno raspoređuje struje vrućeg zraka koji u njemu kruže i priprema posudu. Izvana je upravljačka ploča.
Prednosti airfryer-a
Prisutnost riječi " roštilj " u imenu našeg " heroja " ne znači tako usku specijalizaciju. Naprotiv, ovaj će prekrasni uređaj moći djelomično ili u potpunosti zamijeniti puno kuhinjskih uređaja, budući da može pržiti, smeđi, kuhati roštilj, zamijeniti dvostruki kotao i toster, stvoriti efekt kotla ili lonca, pa čak i napravi ryazhanka! Postoje i nestandardne mogućnosti upotrebe airfriteta - njime možete pušiti ribu i meso, kuhati tepsije i pite, sterilizirati staklenke, suho voće i začinsko bilje, odmrzavati i jednostavno podgrijavati gotova jela. Štoviše, možete kuhati nekoliko različitih jela istodobno, štedeći vrijeme i energiju postavljanjem nekoliko posuda s bilo kojim materijalom otpornim na toplinu unutar staklene posude.
Važno je napomenuti da možete kuhati na fritezi bez dodavanja ulja i masti, način kuhanja vrućim zrakom čuva maksimum korisnih tvari i vitamina u proizvodima, tako da vaša jela neće biti samo ukusna i apetitna izgleda, ali i zdrava.
Friteza se brzo priprema: na primjer, na stolu možete poslužiti piletinu s gradela težine 1 kg u roku od 40 minuta nakon početka kuhanja. Zahvaljujući prozirnosti tikvice, postupak kuhanja može se kontinuirano nadzirati. U pravilu će vas uređaj zvučnim signalom obavijestiti o završetku rada.
Funkcije zračne friteze. Na što treba obratiti pažnju prilikom kupnje
Iako su u principu svi aerogrili jednaki, mogu se međusobno razlikovati u prisutnosti ili odsutnosti niza dodatnih funkcija i dodataka.
Glavne funkcije airfryer-a uključuju:
Tajmer (prisutan u gotovo svim modelima, samo njegovo radno vrijeme može varirati - od 1 do 24 sata s mogućnošću odgođenog pokretanja)
Već spomenuta zvučna i svjetlosna indikacija početka i završetka rada
Mogućnost podešavanja snage (temperatura grijanja grijaćeg elementa)
Brzina ventilatora podesiva
Vrsta poklopca - uklonjiva ili fiksirana posebnim nosačem. Prva je vrsta malo prikladnija za njegu, druga je pouzdanija i sigurnija (manji je rizik da se opeče od vruće površine poklopca ili slučajno padne)
Funkcija samočišćenja (prisutna u skupim modelima)
Tip upravljanja (mehanički ili elektronički)
Broj programa kuhanja
Što se tiče dodataka, oni mogu uključivati ​​dodatni nastavak koji povećava volumen tikvice, razne podmetače, klešta, lopatice i držače za vađenje gotovih jela, knjigu recepata. Obratite pažnju na komplet zrakoplovne opreme koju planirate kupiti.
Za kraj, nekoliko praktičnih savjeta. S nekim se načinima kuhanja proizvoda airfryer posebno snalazi. Da biste razumjeli zamršenost svog rada, pomoći će vam pregledi i savjeti vlasnika airfryer-a.
Dakle, otkrili smo da je airfryer moderni kompaktni i višenamjenski kuhinjski uređaj za pripremu raznih ukusnih i zdravih jela.
Dobar tek!

Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat
Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparat Ruska peć u vašoj kuhinji. Kako odabrati zračni aparatHome | Articles

December 8, 2022 02:05:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting