Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve

Nëse jeni marrë ndonjëherë me kujdesin për një frigorifer të paktën një herë në jetën tuaj, atëherë e dini mirë se duhet ta shkrini atë. Kjo ngjarje kërkohet herë pas here edhe për modelet moderne të teknologjisë së lartë, për të mos përmendur modifikimet e vjetruara që duhet të shkrihen me rregullsinë dëshpëruese. Pavarësisht nga thjeshtësia e këtij operacioni, në fakt, jo gjithçka është aq e thjeshtë, dhe kur shkrini, duhet të ndiqni disa rregulla që do të ndihmojnë në mbajtjen e frigoriferit tuaj për disa vjet. Ju mund të lexoni se cilat janë këto rregulla në artikullin tonë.
Sigurisht, kjo nuk është e vështirë, nëse nuk humb disa pika. Para së gjithash, duhet të gjeni një vend të përshtatshëm të freskët për ushqim dhe të zbrazni frigoriferin prej tyre. Tani mund të filloni të shkrini:
1. liro frigoriferin;
2. shkëputeni atë nga rrjeti elektrik;
3. vendosni lecka thithëse të ujit, enë për ujë dhe akull nën frigorifer;
4. Prisni pak kohë që akulli të shkrihet dhe fshijeni dyshemenë në kohë.
Nuk ka nevojë të prisni copa akulli nga sipërfaqja e ngrirjes me duar, pasi lehtë mund të dëmtoni elementët e frigoriferit. Prisni që akulli të shkrihet vetë. Përdorimi i një ventilator ose tharëse flokësh për të shkrirë frigoriferin tuaj për të shpejtuar procesin nuk është gjithashtu një ide e mirë. Kështu që mund të dëmtoni ose vetë frigoriferin ose pajisjen ngrohëse. Ju mund të shpejtoni shkrirjen më delikate - vendosni kontejnerë me ujë të ngrohtë në raftet. Pasi të hiqet lagështia e mbetur nga frigoriferi, fshijeni atë me një solucion sodë buke ose detergjent special. Procedura për shkrirjen e frigoriferit duhet të përsëritet çdo tre muaj gjatë sezonit të nxehtë dhe një herë në gjashtë muaj gjatë sezonit të ftohtë.
Pra, problemi se si të shkrini frigoriferin është zgjidhur. Nëse ju duket shumë kohë, atëherë ekziston vetëm një mënyrë për të dalë: të blini një model më modern dhe shkrirja do të ndodhë automatikisht dhe pa pjesëmarrjen tuaj. Ju duhet ta lironi atë nga ushqimi vetëm një herë në vit në mënyrë që të lani dhe dezinfektoni.

Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve
Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve
Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve
Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve Rregullat për shkrirjen e frigoriferëve Rregullat për shkrirjen e frigoriferëveHome | Articles

November 29, 2022 13:40:25 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting