Rregullat e kujdesit për makinën larëse

Pak njerëz tani imagjinojnë ditët kur njerëzit ishin të detyruar të bënin pa lavatriçe. Në ato ditë nuk kishte më pak larje, por e gjitha vinte një barrë të rëndë mbi shpatullat e brishta të grave. Kjo ishte derisa u shpik makina larëse. Ndërsa koha kalonte, makineritë gjithnjë e më shumë përmirësoheshin dhe zhvilloheshin, kështu që shpejt u shfaqën modele automatike, të cilat bënë të mundur uljen e pjesëmarrjes njerëzore në larje në minimum. Sidoqoftë, për funksionimin korrekt dhe afatgjatë të pajisjeve të tilla të dobishme shtëpiake, është e nevojshme të kujdeseni siç duhet për to: masa të thjeshta dhe efektive, për të cilat do t'ju tregojmë, do t'ju lejojnë të ruani performancën e makinës tuaj larëse për një kohe e gjate.
Para së gjithash, lexoni me kujdes udhëzimet dhe mbajini ato të dobishme. Disa gabime mund t’i rregulloni lehtë vetë. Në udhëzimet, ju do të gjeni rekomandime për kujdesin e daulles posaçërisht për llojin tuaj dhe markën e makinës.
Këshilla themelore se si të kujdeseni për makinën tuaj larëse:
1. Pastroni filtrin e ujit dhe pompën e kullimit gjatë punës dhe shpëlani pleshtin e detergjentit ndërsa bëhet i ndotur;
2. Konsultohuni me një ekspert në lidhje me fortësinë e ujit në zonën tuaj dhe përdorni një pastrues nëse është e nevojshme;
3. Para çdo larjeje, kontrolloni xhepat e rrobave tuaja - nëse sende të vogla futen në tamburin e makinës, riparimet do të kushtojnë;
4. për të pastruar elementët e jashtëm të makinës, fshijini ato me një sfungjer të butë dhe detergjent;
5. mos përdorni sfungjer të fortë për larjen dhe pastrimin e makinës;
6. mos e hapni kurrë sirtarin e detergjentit gjatë larjes - uji mund të derdhet;
7. Nëse, pasi keni ndezur makinerinë, zbuloni se keni zgjedhur programin e gabuar të larjes, atëherë së pari fikeni makinerinë dhe pas 30 sekondash zgjidhni një tjetër;
8. nëse makina ka filluar larjen, atëherë mos e ndërroni programin e zgjedhur - automatizimi mund të dështojë;
9. nëse përzgjedhësi i programit është në drejtim të akrepave të orës, mos e ktheni në të kundërt;
10. pas çdo larjeje, mbyllni valvulën e furnizimit me ujë dhe lini derën e makinës të hapur të thahet;
11. kontrolloni gjendjen e zorrës një herë në vit dhe zëvendësoni nëse është e nevojshme - përndryshe, zorra e dobësuar nën presion mund të shpërthejë gjatë funksionimit të makinës;
12. Drejtoni rrobat kur vendosni ato në makinë, mos vendosni gjithçka në gungë ose grumbull;
13. vendosni pluhur detergjent në një sasi proporcionale me sasinë e rrobave;
14. pluhuri për larjen e duarve nuk është i përshtatshëm për makinerinë, pasi jep shkumëzim të bollshëm;
15. kur lani me një pluhur të veçantë për foshnje, kushtojini vëmendje paketimit të tij: disa pluhura duhet të derdhen direkt në daulle;
16. Nëse kondicioneri është i trashë, ai duhet të hollohet me ujë.
Mos harroni se kujdesi i duhur dhe në kohë do të zgjasë jetën e ndihmësit tuaj të shtëpisë.

Rregullat e kujdesit për makinën larëse
Rregullat e kujdesit për makinën larëse
Rregullat e kujdesit për makinën larëse
Rregullat e kujdesit për makinën larëse Rregullat e kujdesit për makinën larëse Rregullat e kujdesit për makinën larëseHome | Articles

November 26, 2022 20:48:30 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting