Režimi hladnjaka

Prilikom odabira hladnjaka potrebno se osloniti na one režime koji su predviđeni u njemu, kao i na sve njegove funkcionalne mogućnosti, koje mogu biti korisne tokom rada. Način "super zamrzavanje" je koristan ako trebate zamrznuti ogromnu količinu hrane. Ali i ovaj je način potreban da se kamera pripremi za proces podizanja temperature. Ovaj način rada mora biti unapred omogućen. Za nekoliko sati temperatura komore može pasti sa -18 na -24 stepena. Čim se veliki broj smrznutih proizvoda stavi u komoru, njegov temperaturni režim odmah raste. Ako se koristi način „super smrzavanja“, tada ovaj postupak neće biti zastrašujući za proizvode. Pomoću nje možete ljeti zamrznuti veliki broj bobica i voća. Za proizvode je važna činjenica prelaska temperaturne barijere na nultu granicu. U tom slučaju, ako se granica pređe dovoljno brzo, proizvodi će nakon zamrzavanja zadržati prirodniji okus.

Ova karakteristika je svojstvena upravo za vrijeme upotrebe načina "superfrosta". Inače, proizvodi tokom zamrzavanja izgubit će svoj prirodni ukus, a s njim i hranjive tvari. Proces zamrzavanja bit će učinkovit ako se proizvodi prvo podijele u male komade. Dakle, smrzavanje će biti brzo. Za zamrzavanje se moraju pripremiti posebna pakovanja.

Hladnjak se može opremiti načinom super hlađenja. Može se uporediti sa istom funkcijom "super zamrzavanja" koja se nalazi u zamrzivaču. Ovde se temperaturni režim odmah hladi na +2 stepena. Proces hlađenja svih onih proizvoda koji su upravo stavljeni u hladnjak ići će brže. Kao što znate, u ljetnoj sezoni temperatura proizvoda koji su tek uneseni u prostoriju prilično je visoka. Ako se odmah stave u frižider, tada će temperatura koja je unutra bila odmah porasti.

A kao što znate, porast temperature negativno utječe na sve one koji su već unutar nje. Primjena načina „superhlađenja“ moći će brzo da hladi sve nove proizvode. I uz to će se korisni režim pobrinuti za one proizvode koji su već u hladnjaku.

Režimi hladnjaka
Režimi hladnjaka
Režimi hladnjaka
Režimi hladnjaka Režimi hladnjaka Režimi hladnjakaHome | Articles

December 3, 2022 17:41:34 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting