Razlike med Roombo in drugimi modeli

Danes je veliko pripomočkov. Različni telefoni, bralniki, budilke, kamere in številni drugi.
Tudi navadni gospodinjski aparati vse bolj postajajo pripomočki. Pa niso le televizorji, ki jih je vse težje ločiti od računalnikov. Zdaj postajajo pripomočki, tudi sesalniki, presenetljiv primer takšnega pripomočka je robotski sesalnik roomba.
Prvo, kar mi pride na misel, je vprašanje, kako lahko sesalnik postane pripomoček? Obstajajo samo motor in ščetke s cevmi. Toda to je že v preteklosti. Konec koncev je nošenje sesalnika po sobi in z lastnimi rokami iz najtemnejših kotičkov dobiti prah in ostanke precej neumna naloga. Zakaj bi zapravljali svoj čas za to, ko lahko naredite kaj bolj uporabnega in zanimivega, se odpravite po nakupih in kupite kavče po meri, v kino, s prijatelji ali uživate v gledališču. In sesanju lahko zaupate sam sesalnik, ki se bo s tem popolnoma spopadel.
Zelo pogosto v znanstvenofantastičnih filmih vidimo različne robote za čiščenje, ki opravijo vse delo za človeka, po zaključku pa se izklopijo. Izkazalo se je, da takšni roboti obstajajo in imajo celo svoje ime, robotski sesalnik roomba, podjetja iRobot. Tak robotski sesalnik je bil ustvarjen posebej za samočiščenje prostora.
Povejmo vam več o delu tega pripomočka.
Tak robot ima več načinov čiščenja stanovanja. Prvi način se imenuje " čisto zdaj ". Če želite to narediti, samo pritisnite en gumb za čiščenje, robot se takoj vklopi in gre očistiti sobo. Po zagonu se robot začne premikati po sobi, saj se na prvi pogled zdi kaotično, v resnici pa robot deluje načrtovano, konča s čiščenjem celotnega prostora v približno 20-30 minutah.
Pot robota roomba nikakor ni kaotična. Za izbiro poti se uporabljajo precej zapleteni algoritmi: robot nenehno prejema nove podatke od senzorjev, ki se nahajajo na njem, in kasneje začne analizirati, kako najbolje se premikati po spirali, vzdolž oboda ali s prečkanjem sobe. Glede na to, kako veliko je območje čiščenja, robot izračuna čas do konca svojega dela.
Sam postopek čiščenja je za robota roomba razdeljen na tri ravni - stranska krtača očisti tla vzdolž podstavkov, pa tudi v vogalih sobe so ostanki usmerjeni na glavne ščetke, obstajata dva v robotu, od katerih se vsak vrti v različnih smereh, ščetke popolnoma očistijo površino ... Smeti se razgrabijo v posebej določen zabojnik za smeti, robot odstrani tudi preostalo umazanijo, za odstranjevanje najmanjših smeti je potreben fin filter.

Razlike med Roombo in drugimi modeli
Razlike med Roombo in drugimi modeli
Razlike med Roombo in drugimi modeli
Razlike med Roombo in drugimi modeli Razlike med Roombo in drugimi modeli Razlike med Roombo in drugimi modeliHome | Articles

November 26, 2022 20:42:03 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting