Razlike između Roombe i ostalih modela

Danas ima puno naprava. Razni telefoni, čitači, budilice, kamere i mnogi drugi.
Čak i obični kućanski aparati sve više postaju uređaji. I nisu samo televizori koje je sve teže razlikovati od računala. Sada postaju uređaji, čak i usisavači, zapanjujući primjer takvog uređaja je robot usisavač roomba.
Prvo što mi padne na pamet je pitanje kako usisavač može postati naprava? Postoji samo motor i četke s crijevima. Ali ovo je već prošlost. Napokon, nošenje usisavača po sobi i vlastitim rukama vaditi prašinu i krhotine iz najmračnijih kutaka prilično je glup zadatak. Zašto gubiti vrijeme na to kad možete učiniti nešto korisnije i zanimljivije, otići u kupovinu i kupiti sofe po mjeri, otići u kino, izaći s prijateljima ili uživati ​​u kazalištu. A usisavanju možete povjeriti i sam usisavač, koji će se savršeno nositi s tim.
Vrlo često u filmovima znanstvene fantastike vidimo razne robote za čišćenje koji obavljaju sav posao za osobu, a nakon završetka se isključuju. Ispostavilo se da takvi roboti postoje i imaju čak i svoje ime, robotski usisavač roomba, tvrtke iRobot. Takav robot usisavač stvoren je posebno za samočišćenje sobe.
Recimo vam više o radu ovog uređaja.
Takav robot ima nekoliko načina čišćenja stana. Prvi način rada naziva se " očisti sada ". Da biste to učinili, samo pritisnite jedan gumb Očisti, robot se odmah uključuje i ide čistiti sobu. Nakon pokretanja, robot se počinje kretati po sobi, jer se na prvi pogled čini kaotično, ali zapravo robot radi planirano, dovršit će čišćenje cijelog prostora u sobi za oko 20-30 minuta.
Putanja robota roomba nikako nije kaotična. Za odabir putanje koriste se prilično složeni algoritmi: robot neprestano prima nove podatke od senzora smještenih na njemu, a kasnije počinje analizirati kako se najbolje kretati spiralno, duž perimetra ili prelazeći sobu. Ovisno o tome koliko je veliko područje čišćenja, robot izračunava vrijeme do kraja svog rada.
Sam postupak čišćenja, za robota roomba, podijeljen je u tri razine - bočna četka čisti pod duž podnožja, kao i u kutovima prostorije, otpad je usmjeren na glavne četke, njih su dvije u robotu, od kojih se svaki okreće u različitim smjerovima, četke savršeno čiste površinu ... Smeće se grabi u posebno određenom kontejneru za smeće, robot uklanja i preostalu nečistoću, potreban je fini filtar za uklanjanje najmanjeg smeća.

Razlike između Roombe i ostalih modela
Razlike između Roombe i ostalih modela
Razlike između Roombe i ostalih modela
Razlike između Roombe i ostalih modela Razlike između Roombe i ostalih modela Razlike između Roombe i ostalih modelaHome | Articles

December 3, 2022 04:08:39 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting