Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai

A " Porszívó " név alatt olyan eszköznek tekintik, amely egy légkompresszorral hígított levegő segítségével beszívja a por és a por, amely felhalmozódik a porszívó szűrőjében. Általában beltéri padlók és szőnyegek tisztítására használják.
A porszívó fő alkatrészei a ventilátor és az elektromos motor, amelyek a testbe vannak beépítve. A kényelem érdekében a porszívót speciális rugalmas tömlővel és a különféle igényekhez szükséges rögzítőkkel látták el.
Vannak ilyen típusú porszívók, a hatókörtől függően: padló, hátizsák, kézi, kefés porszívók, autó stb. A padlóporszívókat tartják a legelterjedtebbnek. A porszívókat az ártalmatlanítás módja szerint is felosztják: zacskóval, tartálykal és vízszűrővel.
Porszívó cserélhető porzsákkal
Ezek olyan modellek, amelyek porzsákot használnak, a tisztítás során por és apró törmelékszemcsék halmozódnak fel benne. Általános szabály, hogy a porgyűjtőt a porszívó belsejében helyezik el, lehet szövetből, amely folyamatosan a porszívó belsejében van, és kitöltéskor mentes a törmeléktől, valamint cserélhető - papírból vagy nemszőtt anyagból . Mivel az állandó porgyűjtők szövetből készülnek, hatástalanok, mert csak nagy porszemcséket képesek visszatartani, és apró részecskéket permeteznek a levegőbe. A cserélhető porgyűjtők hatékonyabbak a tisztítás során, mert akár 0,3 mikron nagyságú port (baktériumokat, allergéneket és még szagokat is) befoghatnak.
Porszívó ciklon
Az ilyen porszívók közé tartoznak azok a modellek, amelyekben speciális ciklonszűrő van beépítve, a tisztítás során a centrifugális erő segítségével por és szennyeződés, valamint egyéb törmelékrészecskék gyűlnek össze benne. 1986-ban dobták piacra az első Dyson ciklon porszívót. A hatékonyság szempontjából a ciklonporszívók nem különösebben felülmúlják a klasszikus porszívókat, ami nem mondható el az árról, amely gyakran nagyságrenddel magasabb.
Porszívó vízszűrővel
Ezek a porszívók olyan típusai, amelyekben a szűrés úgy történik, hogy egy speciális tartályban lévő levegő áramlását vízzel permetezik, így a durva por megmarad, ha egy edényben vízzel keveredik, és az erősen diszpergált finom por egy speciális szeparátorban marad. A szeparátorban fordított tolóerő jön létre, emiatt csak a légmolekulák haladnak át rajta, de a port és a vizet visszatartják.

Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai
Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai
Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai
Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusai Részletes jellemzőkkel rendelkező porszívók típusaiHome | Articles

November 27, 2022 04:17:28 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting