Qëllimi i ngrirjes

Frigorifer është një vend ku ushqimi i ngrirë mund të ruhet edhe për një kohë të shkurtër. Profesionistët besojnë se një frigorifer duhet të jetë në gjendje jo vetëm të ngrijë shpejt, por edhe të ruajë ushqim të ngrirë për një periudhë të zgjatur kohe. Nëse ka katër yje në frigorifer, atëherë i plotëson këto parametra. Në rast se ushqimi i ngrirë mund të ruhet në frigorifer për një kohë të shkurtër, por nuk mund të ngrihet, një frigorifer i tillë duhet të ketë tre yje. Për më tepër, temperatura e tij nuk mund të jetë më e lartë se -18 gradë. Në mënyrë që të ruhen vitaminat dhe lëndët ushqyese në ushqimet e ngrira, ngrirja e shpejtë është e nevojshme. Sa më e ulët të jetë temperatura e përgjithshme në dhomë, aq më shpejt ushqimi i ngrirë do të ngrijë. Modaliteti i ftohjes së shpejtë ul temperaturën me gjashtë gradë për ngrirjen e shpejtë. Sapo të ndizet një mënyrë e tillë, treguesi informon për këtë duke ndezur dritën e kuqe.
Nëse ngrirësi siguron ngrirje natyrore, atëherë temperatura në dhomë nuk duhet të jetë më e lartë se -24 gradë. Por ka edhe modele të tilla të ngrirjeve, temperatura e të cilave është -32 gradë. Kjo mënyrë gjithashtu mund t'i atribuohet super ngrirjes. Ftohja e shpejtë parandalon formimin e copave të akullit në ushqim. Përndryshe, gjatë shkrirjes, të gjitha lëngjet do të humbasin përmes një dëmtimi të tillë. Cilësitë e shijes së produkteve të tilla kanë karakteristika mjaft të ulëta.
Ekspertët besojnë se është mirë të ruhet ushqimi i ngrirë në -18 ° C. Mishi mund të ruhet në këtë temperaturë për 12 muaj. Nëse temperatura në frigorifer është -12 gradë, atëherë perimet dhe mishi mund të ruhen në të për tre muaj. Dhe vetëm dy javë mund të ruhet ushqimi në frigorifer në një temperaturë prej -6 gradë. Në rast se temperatura në dhomë është më e lartë se -18 gradë, atëherë ky model i përket BHP me temperaturë të ulët. Këto ngrirës janë shënuar me dy yje. Frigoriferë të tillë duhet të kenë një temperaturë jo më të lartë se -12 gradë. Të gjithë ngrirësit që janë të pajisur me funksionin e ngrirjes së shpejtë ftohen me kompresim.

Qëllimi i ngrirjes
Qëllimi i ngrirjes
Qëllimi i ngrirjes
Qëllimi i ngrirjes Qëllimi i ngrirjes Qëllimi i ngrirjesHome | Articles

November 28, 2022 03:23:32 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting