Pse të zgjidhni DVB-T

Funksionimi i telecentrave me zona të mbivendosura të pritjes së besueshme në një frekuencë mungon plotësisht në ATSC dhe rekomandohet për përdorim në standardin DVB-T. Kjo shkatërron konceptin e zakonshëm të planifikimit të frekuencës, e bën të panevojshme ndërtimin e strukturave të larta të antenës, zvogëlon numrin e transmetuesve me 6-7 herë dhe ju lejon të zvogëloni më tej fuqinë e transmetuesit me 25-30%.
Rezistenca ndaj pasqyrimeve të shumëfishta në rast të barazisë së sinjaleve kryesore dhe reflektuara sigurohet në standardin DVB-T dhe mungon plotësisht në ATSC (niveli i sinjalit të reflektuar është më pak se 15 dB).
Standardi DVB-T nuk kërkon braktisjen e programeve ekzistuese televizive analoge, pasi ka një nivel të lartë sigurie ndaj TV analog. Siguria më e vogël e standardit ATSC, madje edhe me filtra të nivelit NTSC, e detyroi qeverinë amerikane të miratojë një program të plotë kalimi dixhital.
Gjerësia e brezit në standardin DVB-T është plotësisht e adaptueshme për çdo vend dhe është fiksuar në ATSC (vetëm 6 MHz).
Shkalla e bitit në standardin DVB-T varion nga 5 deri në 32 Mbps dhe fiksohet në ATSC (19,3 Mbps).
Standardi DVB-T mbështet, si dhe ATSC, HDTV dhe Dolby AC-3.
Fuqia aktuale e transmetuesit, për shembull, në Londër është më pak se 10 kW dhe siguron marrje të besueshme të standardit DVB-T brenda një rreze prej 114 km, ndërsa në Nju Jork një transmetues 350 kW nuk siguron marrje 100% as brenda një rreze prej 10 km.
Pritja me një antenë të brendshme ose TV portativ nuk shkakton probleme në standardin DVB-T, në standardin ATSC në shumicën e rasteve është e pamundur.
Parametrat e standardit DVB-T mund të përshtaten mirë me zhvillimin urban. Ekziston një zgjedhje: duke rritur gradualisht numrin e programeve televizive të transmetuara, kur shfaqen zona të pasigurisë, vendosni nëse është më fitimprurëse të përmirësoni kabllot në shtëpi ose të kufizoni numrin e programeve të arritura.
Standardi DVB-T lejon përdorimin e pajisjeve konvencionale të shpërndarjes së antenës së vjetëruar, pa ndonjë modifikim, ndërsa në ATSC, është e nevojshme të përdorni antena televizive me rreze të ngushtë me aftësinë për të rregulluar (duke përdorur një motor), e cila nuk garanton pritje të besueshme .

Pse të zgjidhni DVB-T
Pse të zgjidhni DVB-T
Pse të zgjidhni DVB-T
Pse të zgjidhni DVB-T Pse të zgjidhni DVB-T Pse të zgjidhni DVB-THome | Articles

December 3, 2022 13:26:53 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting