Pse njerëzit blejnë TV LCD sot

Koha nuk qëndron akoma. Teknologjia moderne synon ta bëjë jetën më të lehtë dhe më të sigurt. TV LCD shpejt pushtuan pjesën e tyre të tregut në të gjithë botën. Kjo është arsyeja pse vlen të merret parasysh kjo lloj teknike në më shumë detaje.
Baza e TV LCD ishte një zhvillim i ri, i cili bëri të mundur braktisjen e kineskopit. Edhe pse dikur ishte shpikja e kinescope që i dha televizionit një shtysë për zhvillim. Panelet LCD funksionojnë me drita fluoreshente, të cilat janë të disponueshme vetëm në të kuqe, blu dhe jeshile. Ekrani është i ndarë në qeliza të vogla. Hapësira midis qelizave është e mbushur me një përzierje të neonit dhe ksenonit, dhe ka gjithashtu një fosfor. Fotografia në ekran shfaqet për faktin se gazi aktivizon fosforin duke përdorur shkarkime elektrike. Kombinimi i tre qelizave me ngjyra të ndryshme quhet pixel.
TV LCD funksionojnë duke përdorur vetitë fizike të kristalit. Një polimer kristal i lëngët përmbahet midis dy shtresave të ngjitura të ekranit. Në varësi të fuqisë së tensionit, këto grimca transmetojnë një pjesë të caktuar të dritës, kështu që ngjyrat e ndryshme dhe hijet e tyre riprodhohen.
Zhvillimi dhe përmirësimi i këtij lloji të teknologjisë është në lëvizje të vazhdueshme. Prodhuesit gjithnjë e më shumë po ofrojnë aftësitë marramendëse të TV LCD. Por tani do të doja të shënoja vetinë e kësaj teknike në lidhje me madhësinë e saj. Panelet LCD mund të jenë shumë të mëdha. E gjitha varet nga qëllimi funksional i televizorit dhe vendi ku do të instalohet.
Siguria e një TV LCD është për t'u patur zili. Krahasuar me një tub foto, ai nuk ka rrezatim të dëmshëm, dhe gjithashtu sytë nuk lodhen nga dridhja e pafund që buronte nga një TV i zakonshëm. Jeta e shërbimit të TV-ve të reja, duke punuar për shkak të vetive të kristaleve, është shumë më e lartë se zakonisht. Imazhi në vetvete duket më i ndritshëm në ekran.
Dimensionet e televizorëve të rinj ju lejojnë të kurseni hapësirë, sepse mund ta varni edhe në mur dhe nuk keni nevojë të mendoni për stendat ose mobiljet e veçanta.
Tani gjetja e një TV LCD që është i përshtatshëm për çmimin dhe cilësinë nuk është problem. Gjëja kryesore është të përcaktoni vetë se cilat funksione duhet të jenë të pranishme në teknologji, sepse janë prodhuesit e tyre që ofrojnë shumë mundësi.

Pse njerëzit blejnë TV LCD sot
Pse njerëzit blejnë TV LCD sot
Pse njerëzit blejnë TV LCD sot
Pse njerëzit blejnë TV LCD sot Pse njerëzit blejnë TV LCD sot Pse njerëzit blejnë TV LCD sotHome | Articles

December 3, 2022 17:47:39 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting