Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut?

Një nga problemet kryesore me marrjen e sinjalit satelitor është shiu, dhe në një masë më të vogël bora ose breshëri. Sinjalet me mikrovalë absorbohen nga shiu dhe lagështia, ndërsa dushet e uraganeve mund ta zbusin sinjalin me një sasi të konsiderueshme - me rendin prej 10 dB. Pak konfigurime marrëse mund të përballen me një zbutje të tillë, në këtë rast sinjali i figurës mund të humbasë menjëherë. Edhe reshjet e moderuara të shiut mund të zbutin sinjalet nga 2 në 3dB, të cilat mund të jenë të mjaftueshme që shumë marrës të veprojnë në mjedise të zhurmshme. Ekzistojnë mënyrat e mëposhtme për të zgjidhur këtë problem: rregulloni antenën më saktë, rritni diametrin e antenës, instaloni një konvertues më të ndjeshëm me zhurmë të ulët.

Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut?
Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut?
Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut?
Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut? Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut? Pse cilësia e sinjalit satelitor përkeqësohet gjatë shiut?Home | Articles

December 6, 2022 15:39:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting