Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora

Danas su televizori s ravnim ekranom sve popularniji, a CRT televizori stvar su prošlosti. Takvi televizori imaju ravne zaslone male debljine, zbog čega se i zovu ravni televizori. Počeli su se razvijati zahvaljujući tehnologijama - to su LCD i plazma.
Ravni televizori prikladni su ne samo u dizajnu, već i nisu opasni za upotrebu, ne eksplodiraju jer ne koriste visoki napon, a samo na takvom zaslonu možete dobiti neiskrivljenu i stabilnu sliku.
Ravni televizori razlikuju se ne samo po veličini zaslona, ​​već i u plazmi i LCD-u.
LCD televizori (modeli s dijagonalom zaslona od 7 do 37 inča), ako je dijagonala zaslona veća od 37 inča, tada se ovdje mogu koristiti obje tehnologije, iako su plazma televizori rijetki, ali u televizorima s dijagonalom zaslona od 42 inča , obje tehnologije se također koriste, i gotovo 50 do 50., što je veća dijagonala, to prevladava više plazma televizora, iako ima LCD televizora, ali ih je mnogo manje.
Što je veća razlučivost zaslona, ​​to je bolja kvaliteta slike.
Što su LCD? Ovo je metoda moduliranja svjetlosti pomoću stanica s tekućim kristalima, odnosno slika na takvom zaslonu nastaje uslijed preklapanja ili prijenosa svjetlosti od lampi s pozadinskim osvjetljenjem od strane mnogih stanica-piksela, one postaju djelomično ili potpuno zatvorene ili prozirne tako da možete kontrolirati svjetlost lampe, dok istovremeno stvarate cijelu sliku i ima širok raspon tonova boja prikazanih na zaslonu. LCD tehnologija je sigurna za oči i ne treperi.
Ali plazemski zaslon su dvije staklene ploče, između kojih se nalaze pikselne stanice, one emitiraju svjetlost, jer su ispunjene inertnim plinom, u njemu se događa pražnjenje plazme, ono daje ultraljubičasto zračenje, zahvaljujući sjaju fosfora, jer stanice su njime prekrivene. Na osnovi različitih vrsta fosfora formiraju se 3 osnovne boje koje određuju čitav spektar nijansi boja slike. Budući da staklo ne propušta ultraljubičastu svjetlost, plazma televizori sigurni su za ljudsko zdravlje.
Izbor televizora s ravnim ekranom vrlo je važan, jer kvaliteta slike ovisi o ispravnosti takvog izbora, bez obzira kako nam se čini da su obje tehnologije iste, ali rezultat u kvaliteti zaslona može se razlikovati .

Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora
Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora
Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora
Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizora Pronalaženje visokokvalitetnih plosnatih televizoraHome | Articles

November 27, 2022 04:36:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting