Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju

Obraba ležajev je dokaj pogosta okvara pralnih strojev. Ta del se zaradi korozije obrabi. Po 6-8 letih se tesnilo gredi obrabi in pušča, voda vstopi v ležaj, kar povzroči korozijo komponent ležaja. Zamenjava ležaja v pralnem stroju je precej naporen postopek in poteka tako, da razstavite skoraj celoten stroj. Za to potrebujete naslednja orodja: izvijač s šobami, zobniki, klešče, raglja z nizom glav, kladivo, dleto za odstranitev ležaja, tesnilo.
Pri odstranjevanju starega ležaja in tesnila se obrnite na svojega prodajalca.
Samo zamenjava tega dela vključuje nekaj takega:
Demontaža se začne z odstranitvijo zgornjega pokrova, ki je pritrjen z dvema vijakoma. Po odstranitvi pokrova se razdeljevalnik vzame ven. Nato se vijaki, ki držijo nadzorno ploščo, odvijejo in odstranijo. Nato se odstranijo vrata, ki jih drži vzmet. Posledično je treba prednjo steno ohišja odklopiti od samega pralnega stroja. Odklopite vse cevi, ki delujejo na dovod vode. Vijake, s katerimi se protiuteži pritrdijo na stroj, je treba odviti, nato pa je treba odklopiti same betonske protiuteži. Za lažje nadaljnje sestavljanje lahko označite podrobnosti, ki jih potrebujete, da ne bi prišlo do napake.
Priključena je tudi električna oprema stroja. Ko odstranjujete boben in gred, morate preveriti tudi njihovo stanje. Ko odstranjujete boben, morate vzeti polovico, na kateri je ležaj. Namestite na trdno površino, nežno iztaknite ležaj z dletom. Skupaj s starim ležajem pustite tesnilo olja. Nato površino speremo in očistimo pred korozijo in umazanijo. Novi ležaj je nameščen z lahkimi udarci s kladivom in dletom.
Po namestitvi ležaja ostane postopek dokončati z namestitvijo tesnila. Pred namestitvijo ga je treba namazati. Nato se rezervoar sestavi in ​​postavi na svoje mesto, pritrjen na dno. Zamenjava ležaja v pralnem stroju je zdaj končana. Postopek sestavljanja se izvede v obratnem vrstnem redu.
Posledično je takšno delo mogoče opraviti samostojno, glavna stvar je, da postopek demontaže in montaže opravite visoko kakovostno in odgovorno, kar se bo izognilo dodatnim finančnim naložbam.

Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju
Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju
Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju
Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem stroju Prihodnji postopek za zamenjavo ležaja v pralnem strojuHome | Articles

November 27, 2022 02:57:47 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting