Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja

Habanje ležajeva prilično je česta kvarova u perilicama rublja. Ovaj se dio troši zbog korozije. Nakon 6-8 godina, brtva vratila se troši i curi, voda ulazi u ležaj, što uzrokuje koroziju u dijelovima ležaja. Zamjena ležaja u perilici rublja prilično je naporan postupak i odvija se pri rastavljanju gotovo cijelog stroja. Da biste to učinili, trebaju vam sljedeći alati: odvijač s mlaznicama, lančanici, kliješta, čegrtaljka s setom glava, čekić, dlijeto za uklanjanje ležaja, brtvilo.
Kada uklanjate stari ležaj i brtvu, obratite se svom specijaliziranom dobavljaču.
Samoizmjena ovog dijela uključuje nešto poput sljedećeg postupka:
Rastavljanje započinje uklanjanjem gornjeg poklopca koji je pričvršćen s dva vijka. Nakon uklanjanja poklopca, dozator se vadi. Zatim se vijci koji drže upravljačku ploču odvrću i uklanjaju. Tada se uklanjaju vrata koja se drže oprugom. Kao rezultat, potrebno je odvojiti prednji zid kućišta od same perilice rublja. Odvojite sva crijeva koja rade na dovodu vode. Vijci koji pričvršćuju protuutege na stroj moraju se odviti, a zatim se sami betonski protuutezi moraju odvojiti. Da biste olakšali daljnju montažu, možete označiti potrebne detalje kako ne biste pogriješili.
Spojena je i električna oprema stroja. Kada uklanjate bubanj i osovinu, također morate provjeriti njihovo stanje. Kada uklanjate bubanj, morate uzeti polovicu na kojoj se nalazi ležaj. Instalirajući na čvrstu površinu, lagano izbiti ležaj dlijetom. Zajedno sa starim ležajem ostavite uljnu brtvu. Zatim se površina opere i očisti od korozije i prljavštine. Novi ležaj instaliran je laganim udarcima čekićem i dlijetom.
Nakon ugradnje ležaja, preostaje dovršiti postupak ugradnjom uljne brtve. Prije ugradnje mora se podmazati. Zatim se spremnik sastavi i postavi na svoje mjesto, učvrsti na podnožju. Zamjena ležaja u perilici rublja sada je gotova. Postupak montaže provodi se obrnutim redoslijedom.
Kao rezultat, takav se posao može obaviti samostalno, glavna stvar je izvršiti postupak demontaže i montaže s visokom kvalitetom i odgovornošću, što će izbjeći dodatna financijska ulaganja.

Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja
Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja
Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja
Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rublja Predstojeći postupak zamjene ležaja u perilici rubljaHome | Articles

November 28, 2022 16:39:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting