Prednosti usisavača za smeće

Takav usisavač s centrifugalnim čišćenjem zraka privlači kupce diljem svijeta odsustvom vrećice u kojoj se skuplja prašina. Takve vrećice nema, a umjesto nje nalazi se plastična posuda. Također se čisti od prašine, spremnik se također može oprati, snaga usisavača kod ovog pristupa ne pada kad se spremnik napuni, već ostaje na jednoj visokoj razini tijekom cijelog čišćenja. Jedino na što trebate imati na umu je da će za čišćenje spremnika trebati puno više truda u usporedbi s izmjenom filtra u običnom. Usisavač za posude često ima dvije razine filtracije:
• prljavi zrak, zajedno s prašinom, kovitla se zahvaljujući posebnom dizajnu, stvarajući tako ciklički protok. Smeće se pomoću centrifugalne sile pritisne na stijenke cijevi u takvom usisavaču, iz kojeg oni gube brzinu i ostaju u spremniku za smeće. Tada zrak sam prolazi kroz motor i filtere stvorene posebno za čišćenje i šalje se natrag u sobu, 97% čist.
• zrak s prašinom šalje se u sam spremnik, gdje puno brže gubi brzinu i ostaje u njemu. U ovom slučaju, teži otpad, često čak 97%, ostaje na dnu spremnika. A male čestice prašine ostaju u vrtlogu koji ulazi u filtar motora, a zatim u poseban filtar za fino čišćenje.
Filteri za fino čišćenje možemo nazvati završnim čišćenjem.
U mnogim modernim modelima, prijenosnim usisavačima, proizvođači su osigurali HEPA filter, koji je fini filtar, vrlo važan, svaki usisavač s spremnikom treba biti opremljen ovim. Takav je filtar sposoban za puno, naime, zadržati male čestice do 0,3 mikrona, a postotak zadržanih čestica ne može ne ugoditi i iznosi nešto više od 99%. U Europi se takvi filtri često nazivaju filtrima S klase. Također, posebni antibakterijski filtri imaju sposobnost ubijanja mnogih vrsta bakterija. Ali one vrlo male čestice koje uspiju provući se kroz sve filtre i prepreke na svom putu ne mogu ugoditi, za potpunu sigurnost i maksimalno čišćenje postoji još jedan higijenski filtar. Vlakna ovog filtra napunjena su posebnom elektrostatikom koja privlači i najmanje čestice prašine. Za ljude koji pate od alergija i još veće astme, potrebno je uzeti usisavač s spremnikom i dodatnim HEPA filterom, po mogućnosti najmanje 12.

Prednosti usisavača za smeće
Prednosti usisavača za smeće
Prednosti usisavača za smeće
Prednosti usisavača za smeće Prednosti usisavača za smeće Prednosti usisavača za smećeHome | Articles

December 6, 2022 16:31:36 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting