Prednosti usisavača sa posudom za prašinu

Takav usisivač sa centrifugalnim pročišćavanjem zraka, vrlo privlači kupce širom svijeta odsutnošću kesa u koji se skuplja prašina. Takva torba nedostaje, a umjesto nje je posuda izrađena od plastike. Također se čisti od prašine, spremnik se može i oprati, snaga usisavača ne pada tim pristupom, kada je spremnik pun, ali ostaje na istoj visokoj razini tijekom procesa čišćenja. Jedino što ne biste trebali zaboraviti očistiti spremnik, trebat će vam mnogo više snage, u usporedbi s promjenom filtra u uobičajeni. Usisavač sa spremnikom često ima dva nivoa filtracije:

• prljav zrak, zajedno s prašinom, zavija se, zahvaljujući posebnom dizajnu, stvarajući tako ciklični tok. Smeće se uz pomoć centrifugalne sile pritisne u takvom usisavaču na zidove cijevi, od kojih gube brzinu i ostaju u kontejneru za smeće. Nadalje, zrak prolazi kroz motor i filtere stvorene posebno za čišćenje, pa se šalje natrag u prostoriju, 97% čistim.

• zrak sa prašinom šalje se u sam spremnik, gdje znatno brže gubi brzinu i ostaje u njemu. U ovom slučaju, teže dno smeća, koji često dostiže 97% ostaje na dnu posude. I sitne čestice prašine ostaju u turbulenciji koja pada u motorni filter, a potom u poseban filter za fino čišćenje.

Filteri za fino čišćenje mogu se nazvati završno čišćenje.

Na mnogim modernim modelima, prijenosnih usisivača, proizvođači su osigurali HEPA filter koji je fini filter, što je vrlo važno, tako da svaki usisivač s spremnikom treba biti opremljen ovim. Takav je filter sposoban za mnoge stvari, naime da zadrži male čestice do 0,3 mikrona, a postotak zadržanih čestica ne može, ali zadovoljava i iznosi nešto više od 99%. U Evropi se takvi filteri često nazivaju filterima klase S. Također, posebni antibakterijski filteri imaju mogućnost ubijanja mnogih vrsta bakterija. Ali te vrlo male čestice koje uspijevaju proći kroz sve filtre i prepreke na njihovom putu ne mogu nas ugoditi, samo za potpunu sigurnost i maksimalno čišćenje postoji još jedan filter, higijenski. Vlakna ovog filtera napunjena su posebnim elektrostaticima koji privlače i najmanje čestice prašine. Za osobe koje pate od alergija, a posebno astme, potrebno je uzeti usisivač sa spremnikom i dodatnim HEPA filterom, po mogućnosti ne nižim od 12.

Prednosti usisavača sa posudom za prašinu
Prednosti usisavača sa posudom za prašinu
Prednosti usisavača sa posudom za prašinu
Prednosti usisavača sa posudom za prašinu Prednosti usisavača sa posudom za prašinu Prednosti usisavača sa posudom za prašinuHome | Articles

December 3, 2022 03:47:31 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting