Prednosti sesalnika za smeti

Tak sesalnik s centrifugalnim čiščenjem zraka privablja kupce po vsem svetu z odsotnostjo vrečke, v kateri se zbira prah. Takšne vrečke ni, namesto nje pa je plastična posoda. Očiščen je tudi pred prahom, posodo lahko tudi operemo, moč sesalnika s tem pristopom ne pade, ko je posoda napolnjena, ampak ostane na enem, visokem nivoju skozi celotno čiščenje. Upoštevati je treba le to, da bo za čiščenje posode potrebno veliko več truda v primerjavi z menjavo filtra v običajnem. Sesalnik za posode ima pogosto dve stopnji filtracije:
• umazan zrak se skupaj s prahom vrtinči, zahvaljujoč posebni zasnovi, kar ustvarja ciklični tok. Smeti s pomočjo centrifugalne sile v takem sesalniku pritisnejo na stene cevi, iz katerih izgubijo hitrost in ostanejo v posodi za smeti. Nato zrak sam prehaja skozi motor in filtre, ustvarjene posebej za čiščenje, in se pošlje nazaj v prostor, 97% čist.
• zrak s prahom se pošlje v samo posodo, kjer veliko hitreje izgublja hitrost in ostane v njej. V tem primeru ostanejo težji odpadki, pogosto tudi do 97%, na dnu posode. Majhni delci prahu ostanejo v vrtincu, ki vstopi v filter motorja in nato v poseben filter za fino čiščenje.
Filtre za fino čiščenje lahko imenujemo končno čiščenje.
V mnogih sodobnih modelih, prenosnih sesalcih, so proizvajalci priskrbeli HEPA filter, ki je fin filter, zelo pomembno, s tem mora biti opremljen vsak sesalnik s posodo. Tak filter je sposoben veliko, in sicer zadrži majhne delce do 0,3 mikrona, odstotek zadržanih delcev pa ne more ne ugajati in je nekaj več kot 99%. V Evropi takšne filtre pogosto imenujejo filtri razreda S. Tudi posebni antibakterijski filtri lahko uničijo številne vrste bakterij. Toda tisti zelo majhni delci, ki jim uspe zdrsniti skozi vse filtre in ovire na svoji poti, ne morejo ugajati, za popolno varnost in maksimalno čiščenje je na voljo še en higienski filter. Vlakna tega filtra so napolnjena s posebno elektrostatiko, ki privlači tudi najmanjše delce prahu. Za ljudi, ki trpijo zaradi alergij in še več astme, je treba vzeti sesalnik s posodo in dodatnim HEPA filtrom, po možnosti vsaj 12.

Prednosti sesalnika za smeti
Prednosti sesalnika za smeti
Prednosti sesalnika za smeti
Prednosti sesalnika za smeti Prednosti sesalnika za smeti Prednosti sesalnika za smetiHome | Articles

December 3, 2022 05:32:58 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting